Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kerstin

Jak pomóc ojcu, który walczy o dziecko?

Polecane posty

Nie ma możliwości wyrawnia matki z dzieckiem od byłej teściowej. Dziewczynie jest tak wygodnie. Wróciła do pracy, a dziecko niestety w tym czasie pozostaje z babcią. Babcią, która nie ma cienia wątpliwości, że to jedyne słuszne rozwiązanie. Taka kobiea z natury. Jej mąż również nie miał w domu nic do powiedzenia, a ich dwie córki wyraźnie ojca nie szanują, powielając postawę matki. Robią wszystko, aby ojciec nie widywał syna. On natomiast chce mieć to należne mu prawo. Chce siedzieć z dzieckiem kiedy jest chore, usypiać go, czytać mu bajeczki itp. Ma prawo do tego, aby decydować o przedszkolu, szkole, chce wiedzieć czy jego syn został prawidłowo zaszczepiony, czy leży w szpitalu, jaką ma na codzień opiekę i tego mu się odmawia. Jest kulturalnym, wykształconym, pracującym człowiekiem. Nie użył jeszcze żadnych środków przymusu dla dobra dziecka właśnie. Taka postawa wyzwala u matki coraz większe wchodzenie mu na głowę i czas powiedzieć dość. Trzeba pomóc temu człowiekowi. Nie było tam kochanek, bólu zdradzonej żony, piekła rozstania itp. Tam jest niedojrzała matka dziecka i jej matka wszystkim zawiadująca. Mogę pomóc - cieszę się, że Cię znalazłam. Bardzo ważne jest wsparcie. Trzymam za Was kciuki i czekam na informację. Nie zapomnij o nas przez te dwa tygodnie. Jestem z Wami:)