Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djdkjf

czy komus wyszedl test ciaozwy pozytywny mimo jej braku???

Polecane posty

Gość djdkjf

mi tak wyszlo , dzis robilam hcg z krwi...bo przeczytalam ze hormon ten produkuje kobieta w ciazy albo komorki rakowe w ja bylam na usg i ciazy nie ma:(

Gość i ja czekam aż się nie pojawi-
w tym miesiącu miałam pozytywy na testach z moczu a beta wyszla nieciążowa. jeżeli masz ciążową betę to na bank ciąża jest-poprostu za wcześnie na usg. który to dzień po i jaka wyszła beta?

Gość djdkjf
to nie bedzie ciaza to bezie cos powaznego...okresu nie mam od lutego , bole brzucha mma od ponad miesciaca , lekarz mnie badal , nie mam powiekszonej macicy , usg bylo tydzien temu...wiec w ciazy nie jestem na 100% ale jak wyjdzie mi hormon beta to cos niedobrego dzieje sie w organizmie:(((

Gość djdkjf
ciaze od razu wykluczam!!! ile trzeba czekac na wynik?? jutro juz powinnien byc??

Gość djdkjf
to co przeczytalam przerazilo mnie:(( Czuły test na ludzką gonadotropinę kosmówkową (hCG) opracował Howard Beard - tak zwaną próbę antronową. hCG jest związkiem produkowanym wyłącznie przez komórki trofoblastu w ciąży oraz przez komórki nowotworu złośliwego. Z wyjątkiem okresu ciąży obecność hCG jest bardzo pewnym wskaźnikiem raka aż na trzy lata przed ujawnieniem się objawów klinicznych.

na wynik bety? ja czekam godzinkę. Może być też coś z gospodarką hormonalną. nie bój się. Hormon HCG nie ma nic wspólnego z komórkami nowotworowymi-tyle wiem.Może nadczynność tarczycy?

nie wiedziałam!ale może się nie nakrecaj, co?

Gość djdkjf
no ale ja taka jestem ze zawsze widze wszytko w czarnych barwach...:((

no coś tu nie tak, bo hormon hcg jest obecny we krwi przez całe życie, a nie pojawia się w ciąży. W ciąży jedynie się podnosi i rośnie

Gość djdkjf
tez myslalam ze to nadczynosc tarczycyc ale te bole brzuchha za bardzo mnie niepokoja:(

Prócz nadczynności tarczycy - do pozytywnego wyniku na teście kwalifikuje się także cysta na jajniku.

Gość djdkjf
a czy bylo by to widac na usg?/? bo jezli ak wiec ta cysta odpada

Gość wachlowaczka
to chyba widać na usg, bo u mnie było tak, że test wyszedł pozytywny, ale jakoś nie moglam uwierzyć , że jestem w ciąży, zresztą potem nadszedł okres albo poronienie, jak twierdzi lekarz w każdym razie poszłam do doktora, żeby sprawdzić , czy nie ma jakiś cyst czy innych syfów, które mogą sfałszowac wynik na pozytywny - zrobił usg i powiedział , ze cyst nie ma

Jeśli cierpisz a nadczynnośc tarczycy, to test nadal będzie pozytywny. Sprawdź a dowiesz się, czy to była ciąża - czy coś innego.

Gość djdkjf
jutro bedzie wynik ...:/