Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarnczowa

kto płaci za wesele?

Polecane posty

Gość pomarnczowa

Rodzice Panny młodej? czy Pana młodego?

Gość bnbn
a my finansujemy sobie wszystko sami

Gość pomarnczowa
moja mama odłożyła na moje wesele 20 tyś ale ja nie chce od niej brać kasy ..a wiem że sama też nie nazbieram takiej kasy ..a nie wiem jakie jest zaangażowanie finansowe rodziców mojego partnera, nie chce żeby cały ślub organizowali moi rodzice..bo chyba kiedyś tak było rodzice panny młodej opłacali wszystko

My już uzbieraliśmy odpowiednią sumkę przez rok, nawet z małym hakiem :) Możliwe, że rodzice będą chcieli, się dołożyć, ale prawdę mówiąc wolałabym żeby tego nie robili. W większości przypadków rodzice panny młodej i pana młodego dzielą się kosztami po połowie, albo każda strona płaci za swoich gości

u nas właśnie tak jest rodzice sie na pół dzielą kosztami ale każdy płaci za swoich gości z racji tego że jest różnica dosyć duża w ilości z każde strony, jednak my żeby trochę odciążyć rodziców płacimy sami za orkiestrą

Gość lela34
u mnie płacili rodzice na pół jako prezent ślubny...

Gość muffina
przyzwoitość by nakazywała, żeby sobie taką imprezę finansować samemu ale jak komus chcą zafundować rodzice, to raczej po połowie w każdej strony - jak ilosć gości jest porównywalna, a jak z jednej strony jest duża przewaga, to na miejscu byłoby zapropon iować podział proporcjonalny do ilosci gości - jeśli rodzice mają płacić