Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zosianna

Intuicja - Czy istnieje? Wierzycie w wewnętrzny głos?

Polecane posty

Ja coraz częściej zauważam, że \"podszepty z głębi serca\" sprawdzają sie i zaczynam ufać swojej intuicji... Niedawno martwiłam się nad rozwiązaniem problemu finansowego i głos w mojej głowie podpowiadał mi, żeby się tym nie zajmować, rozwiązanie samo przyjdzie. I przyszło, choć sama nic w tym kierunku nie zrobiłam i nie zrobiłabym , bo przyszło z zupełnie nieoczekiwanej strony :-) Miałam kilka tego rodzaju sytuacji w życiu. Czy ktoś jeszcze wierzy w intuicję?

To nie chodzi o to, czy \"los pomaga\". Chodziło mi raczej o takie \"przebłyski informacji o tym, co będzie\", które się potem sprawdzają, a które zwykle lekceważymy i natychmiast o nich zapominamy. Albo np. o potrzebę pojechania w określone miejsce, gdzie potem wydarza się coś ważnego dla mnie, a sama nie wiem, co mnie nagle popchnęlo do zmiany planów, rzucenia wszystkiego i pojechania właśnie tam nie wiadomo po co? Po wszystkim już wiem, po co :-)

Gość ja mam bardzo silną intuicję
ale niestety zwykle jej nie słucham a potem się okazuje, że miałam słuszne przeczucia. Taka czarownica trochę ze mnie. Czasem baaaaardzo sama siebie tym zaskakuję. To niesamowite.

jamiewam podobne sytuacje jak i ty i tez czasami intuicja mi w tym pomaga

Gość dadcdascdsacadscd
intuicja to ukryte rozumowanie, które wykonuje nasz umysł - u każdego genialny - poza naszą świadomością a na podstawie całej życiowej wiedzy i różnych danych (czasem nawet nie wiemy że coś wiemy ;D) a my mamy dostęp już do wyników takiego przerabiania danych

Gość karolina nie herrera
intuicja tak wewnetrzny glos nie-to juz zakrawa na psychiatryk