Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krokcia

Czy ma ktoś problem z ...

Polecane posty

rozmową z drugą osobą . Przykładowo spotykacie kolezanke , którą dopiero poznałyście ... chcecie ją poznać .. więc zaczynacie rozmawiać i w pewnym momencie po prostu nie wiecie o czym macie mówić ? bo ja się często zacinam po prostu nie wiem o co moge zapytac nawet trudno rozmawia mi się z osobami , które dobrze znam , a nawet z rodziną :O a może jestem po prostu ograniczona , głupia :( dlaczego inni potrafią doskonale dogadywać się ze znajomymi , a w moim przypadku to graniczy z cudem pewnie istotna jest moja nieśmiałość i to ona stanowi pewna barierę komunikacyjną a ostatnio to nawet nie wiem o czym mam rozmawiać na GG i ta przykra cisza :( ech help :) pomóżcie mi ... może jakieś rady ?

nie jesteś głupia ani tym bardziej ograniczona..no napewno nie!!!w większości to cechy charakteru i sposób bycia sa odpowiedzialne za brak takich problemów ,ale i tym najbardziej wygadanym i przebojowym w końcu zdażają sie gorsze dni....:)nie przejmuj sie,nie warto:)

Gość prawie_A
hmmm moze interesuj sie tym co sie dzieje dookola ciebie... moze dzieki temu znajdziesz ciekawe tematy do rozmowy... i moze sluchaj uwaznie i zadawaj pytania-kazdy lubi mowic o sobie ;)

Gość aluusiaa
ja tez tak mam. Dwa razy wiecej slucham niz mowie- ale tak ma byc poniewaz natura wyposazyla nas w dwoje uszu -by slyszec dwa razy wiecej:)

ja w ogóle nie mam przeważnie z nikim o czym rozmawiać... zresztą nie mam znajomych... a tak poza tym to jestem nieśmiały, nieciekawy, bez doświadczeń i mam nudne szare życie więc to pewnie dla tego :O

Gość geg
ja mogę gadać z niektórymi o wszystkim a przy innych jakbym się zacięła co ciekawe, nie ma to nic wspólnego z sympatią do nich czy innymi rozpoznawalnymi czynnikami

tez tak mam nie wiem jak sobie z tym radzić czuje sie jak kretynka po prostu pierwsze kilka zdan grzecznościowej konwersacji a potem potrafie powiedzieć tylko uhm uhm i nic mi do głowy nie przychodzi

rzeczywiście :) jestem trochę \"do tyłu\" jezeli chodzi o nowinki ... mam 18 lat ale nie lubie chodzic na imprezy po prostu mnie to specjalnie nie bawi :P

Zawsze można zadać sztandarowe pytanie : co słychać?, ewentualnie wersja bardziej rozbudowana - co słychać w pracy/szkole ?

a czesem mam wrazenie ze wszyscy wkolo mnie sa tak inteligentni i tyle wiedza na rozne tematy a moje wiedza jest taka powierzchowna ze sie nie odzywam

ja nawet jak znam odpowiedz na pytanie to po prostu nie odważę się tego powiedzieć :P .. wrr taka natura , a dużo tracę ... i racja są osoby z którymi moge rozmawiac godzinami i :) to takie naturalne niestety tylko 2 :( koleżanki , a właściwie przyjaciółki

ja tez mam kilk osob z ktorymi potrafie rozmawiac, ale zauwazylam ze to kolo zaczyna sie zawerzac, tzn trace ochote do rozmawiania z kimkolwiek wiem ze ludzie np. w pracy albo z rodziny moje meza uwazaja ze ze mnie zarozumiala ksiezniczka co tylko sziedzi z zadartym nosem i sie nie odzywa

Kassjopea o własnie ... ludzie to odbieraja jako pewne poczucie wyższości , a nikomu nie przychodzi do głowy , ze po prostu ktoś ma z tym problem :/

no niestety tak to jest chyba nie moge Cie pocieszyć że z wiekiem to mija, bo niestety mam pare latek wiecej od ciebie i wcale mi nie mija :(

Gość prawie_A
to nie siedz z zadartym nosem... opusc troche glowe i duzo sie usmiechaj... :P poza tym co maja do tego imprezy... duzo osob nie lubi...