Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iziizi22

Problem z oszustką na allegro? co Mamm zrobić help

Polecane posty

Gość iziizi22

kupilam 2 dni temu spodnie na allegro wranglery ciążowe u pewnej pani, za 130 zł w licytacji. w opisie pisalo ze ocena spodni to 5- :) podane wymiary, piękny znaczek "wranglera na pol strony" i ze nie posiadaja z tyłu kieszeni! nie bylo zdjecia tylu spodni, ale skoro nie posiadaja kieszeni to nie posiadają, jest wiele spodni bez kieszeni przeciez:) Przyszla paczuszka- otwieram i co sie okazuje............ przechodze wielki szok- KIESZENIE ZOSTAŁY WYCIETE NOZYCZKAMI I W LUMPEKSIE TAKICH SPODNI ZA 10 ZŁ BYM NIE KUPIŁA!!! A ta Pani na to ze przeciez napisala ze nie ma kieszeni??? Kurde mam doła na maxa na dodatek nie odbiera moich telefonów, co mam zrobić, bo moim zdaniem to mega hamówa- mogla napisac w aukcji ze kieszenie zostały wycięte pomocy[help]

Gość iziizi22
nikt mi nie pomoże?

Gość mozesz zaczac od
zglos naruszenie w serwisie allegro, oni powinni jakos pomoc.:)

Gość iziizi22
ale mam szanse? bo napisane miala ze nie posiadaja kieszeni??? moim zdaniem powinna napisac ze kieszenie sa wyciete- to jest różnica

1-wszy krok- to spróbuj sie jakos dogadac z ta kobieta mailowo- zeby oddała ci kase, jak sie bedzie opierac to postrasz że zgłosisz sprawe na allegro i zawiesza jej konto, a później na Policje z tego, co sie orientuje to jeżeli zgłosisz to zdarzenie na Policji o otrzymasz wiadomosc o wszczęciu postepowania, to allegro na tej podstawie zwraca ci kase

Gość leleeeekos
no i gdzie za tyle pieniędzy z kieszeniami wyciętymi sprzedawać spodnie? :o nysle ze allegro nic nie pomoże, nastepnym razem bądź uważniejsza :o laska nie odda ci kasy, bo miala napisane ze nie ma kieszeni, mozesz jej dac negeatywa jak stad do krakowa ale on rownież zdzieli cię negatywem :o takie zycie..

tym, ze napisała że spodnie nie mają kieszeni wprowadziła cie w błąd- powinna napisac że kieszenie zostały wycięte

Gość uma thurman
chamowa na maxa - zglos do allegro i przekonasz sie czy pomoga. oczywiscie, ze powinna napisac, ze kieszenie zostaly wyciete - juz w opisie! zglos do allegro zanim wystawisz negatyw - bo inaczej ty tez zarobisz i to kompletnie niesluszcnego!

Gość mozesz zaczac od
no i daj jej negatywny komentarz

Gość leleeeekos
kuźwa spodnie nie mają kieszeni to to czy je wycieła czy ich nie było nie ma różnicy! bo napisała, ze nie ma tych kieszeni! wiem bo keidys mialam podobną sytuacje..

Gość iziizi22
nie znam sie na tym za bardzo, ale nigdzie w opisie ani na stronie "o mnie" nie ma napisane ze nie przyjmuje zwrotów? wiec powinna przyjąć?

leeelekos- dlaczego oszustce ma to ujść na sucho? ja bym własnie postarała się dać jej nauczkę, nie chodzi tu nawet o wydaną kasę na spodnie, tylko o to, że oszustka zobaczy że może i będzie nadal naciągać ludzi

Gość iziizi22
najlepszy byl temat: super ciazowe spodnie wrangler warte 229zł!

Gość oszitttt
dajcie jej aukcje

Gość kabanosik
nie pisz neiprzemyślanego, chaotycznego komentazra. Trzeab nad nim popracować:-P W złości mozę cię poniesc a pani na tym skorzysta! Pisz do allegro, wyslij im zdjęcie tych spodni od tyłu., zdjęcie papieru z paczki z adresem -jeśli masz opakowanie. Niech przynajmniej jej zamkną konto czy coś takiego. Ale chamówa... współczuję serdecznie. Zawodowa naciągaczka,złodziejka i świnia,napisała"spodnie nie mają z tyłu kieszeni"-wysłała spodnie z wyciętymi kieszeniami!za130zł!!!Nie napisała że są uszkodzone,pocięte.DNO i CHAMSTWO.uwazajcie! p.s.-a moze ktos ma pomysł na lepszy komentarz??? Trzymaj się, atkiego bydłą ze świecą szukać ale jednak istnieje... faktycznie porażka. współczuję i pozdrawiam:)

Gość iziizi22
do jutra czekam czy odpisze mi na 2 meila bo telefonow nie odbiera a jak nie to zglaszam sprawe na allegro nic wiecej nie moge zrobic, szlak mnie trafia................ gorzej niz dno

Sluchaj, postarsz te kobitę przez telefon lub maile. Masz prawnie zagwarantowane prawo do odstapienia od umowy, ktora zawarlas na odleglosc - 10 dni. Nawet jakby te spodnie byly idealne i wymarzone, ale uznalas, ze jednak sa ci nie potrzebne lub cos innego, mozesz je oddac sprzedajacemu w ciagu 10 dni bez podawania przyczyny. Postarsz ja policja i zawiadomieniem allego. 130zl to spora kwota. juz nie wspominajac o fakcie, ze zakup dokonalas pod wplywem bledu, co moze byc takze podstawa do uznania umowy na niewazna. powodzenia, nie daj się! takie cwaniactwo trzeba tepic.

Dlatego ja zawsze, jesli kupuje cos uzywanego na allegro(nie mowie o odziezy, bo nie zalozylbym uzywanej), to ogladam kazde zdjecie bardzo uwaznie i jak mam jakies watpliwosci to prosze sprzedawce o jeszcze jakies. Jesli mnie olewa, to rezygnuje z kogos takiego ;).

Gość kabanosik
Nie macie racji, to że napisała "spodnie nie mają kieszeni" nie jest równoznaczne że kieszenie są wycięte. Odwrotnie -tak. To co, jak piszą "bluzka jest bez rekawka" to znaczy że rękawy są oberwane? Albo że bluzka jest bez kołneirzyka tzn. że jest on wycięty> ALbo "z tylu nie ma guzików" -to ze są wyrwane!!!? Współczuję, wiele nie nawojujesz, allegro na tym zarabia i zamkną jej jedno konto a otworzą następne.:( ja bym ją zejechała... adres masz prawda? kilka anonimów że jak się nie rozliczy to... dawaj adres!:-D

Gość Annnnna
Po pierwsze wyciete kieszenie to jakies smieszne jest...To juz spodnie nie sa na 5- daj spokoj... Po drugie 130zl. za uzywane wranglery z wycietymi kieszeniami szok. jkasne, ze piszesz o oddanie kasy i straszysz jakby co allegro. Nie da rezultatow piszesz do nich i oni sie znia kontaktua aby sprawe polubownie zalatwic. Ja juz mialam taka sytuacje i oddal mi facet za spodnie tez wlasnie, tyle, ze one byly krzywo na maxa uszyte i nie dalo sie w nich wyjsc na ulice...:o Zawsze masz prawo rzadac zwrotu jak cos sie nie zgadza z opisem, a taki stan to nie stan na cene 130zl. i ocene 5- i brak kieszeni to brak oryginalnie a nie wyciete. Dlatego nie pokazala zdjec zeby nie bylo widac, to tez mozesz do allegro napisac jakby co.