Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jednaaaaa

KAUCJA MIEZKANIE STUDENCKIE WAKACJE- WEJDZCIE

Polecane posty

Gość taka jednaaaaa

Mieszkam w duzym mieszkaniu studenckim i zostaje w nim na przyszly rok. Na wakacje musze zapalcic kaucje roznowartosc 1 miesiaca czyli 250 zł. A co jesli bede chciala zostac w mieszkaniu przez wakacje? Moze nie ciagle ale np. 3tyg?

Gość --K a R o L i N a--
Nie rozumiem...

Jeśli będziesz chciała być w mieszkaniu na wakacjach to płacisz za nie normalnie, + media :) jeśli nie będziesz mieszkać to płacić połowę

Gość taka jednaaaaa
no czy moge zostac w tym iekaniu na wakacje do pazdziernika pomieszzkiwac i zaplacic tylko kaucje tj 250 zł?

Gość taka jednaaaaa
no ale nie powiem to on sie nie dowie ja mam przeciez klucze

A czy on np nie będzie wynajmował tego mieszkania przez wakacje? A nie wiesz czy nie przyjdzie żeby odebrać pocztę, przecież są opłaty stałe jak prąd gaz woda itd. ktoś musi wyciągnąc to ze skrzynki i zapłacić. Ktoś musi wpuścić do mieszkania pana z gazowni, elektrowni czy innych. Przecież sa sąsiedzi.

Gość elwf
czy podczax wakacji własciciel moze spac w moim pokoju i z niego korzystac który wynajmuję?

Gość jak sie umowilas na kaucje
i nie mieszkasz to rob jak sie umowilas. Nie psuj sobie relacji z wlascicielem.

Gość elwf
mam nie odparte wrazenie ze odpowiedział mi sam własciciel:/

Gość smart hub
chcesz go oszukać? zapłacić kaucję i mieszkać normalnie? ja płaciłam kaucję i jak się okazało, ze jednak zostaję dłużej to się umówiłam tak by dla każdego było ok, a nie kombinowałam jak tu zapłącić samą kaucję a mieszkać normalnie przez 2 miesiace

Gość elwf
o czym mowisz? ja nie mieszkam umowa najmu jest , za mieszkaniw okresie wakacyjnym jest zapłacone tyle ile własciciel sobie żada. a teraz przyjezdza z cała familia i ma spac w naszych łozkach poscielach gdzie sa nasze prywatne rzeczy??? chciałby tak ktos??

Gość smart hub
kaucja jest niższa chyba od czynszu, co? wiec rozumiem, że za 250zł chcesz mieszkać 2 miesiace ja się umówiłam i tak mi akurat pasowało, że akurat na część którą przypada kaucja wakacyjna pomieszkałam parę tyg. a kaucję się właśnie płaci po to, by mieszkanie było w takim stanie w jakim zostawiasz i nikt Ci nie mieszkał tam, właściciel chyba może przyjść sprawdzić czy wszystko ok. ale tak nie ma prawa skoro masz w umowie najmu wszystko

Gość smart hub
znaczy kaucja za 2 miesiące jest niższa niż czynsz za 2 miesiące.