Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misifisi

druga słabo widoczna kreseczka

Polecane posty

Gość misifisi

Mam pytranie zrobiłam test seartec, chyba sie nazywał, nic nie wykazał, gdzieś po godzinie zerknęłam na niego pod światło i zobaczyłam słabo widoczną drugą kreskę, właściweie taki ślad kreski. Jak to zinterpretować?

Gość nie interpretować wcale
:o test po godzinie już dawno powinien być w śmietniku jedyny wiarygodny wynik jest w kilka minut po wykonaniu testu - na ulotce wszystko pisze

Gość nie interpretować wcale
wszystko jest napisane - mała poprawka

Gość misifisi
oj dziekuję bardzo. Naczytałam się juz o kobietach, które miały pod światło drugą słabo widoczą drugą kreskę a w ciąży były, inne miały drugą słabo widoczną kreskę a wciąży nie były, a jeszcze inne też miały słabo widoczną tę srugą, ale była to ciąża nieprawidłowa.

po pierwsze tak jak pisala juz poprzedniczka wynik sprawdza sie kilka minut po pozatym jesli miala by byc druga kreska to powinna byc tak jak ta pierwsza a nie jasniejsza i widoczna dopiero pod swiatlem;)

Te które były to i tak miały zbytniski hormon, by ten został wykryty - stąd kreska dopiero po gdzinie i to pod światło - świadcząca o braku ciąży, bo jak już dziewczyny wspomniały - testu nie odczytuje się po takim czasie,Możnawięc rzec, że ciąża nie ma nic do tej kreski widocznej pod światło, bo jest ona widoczna niemal na każdym teście. Po tym czasie zachodzą różne reakcje chemiczne i kreska ma prawo być widoczna po godzinie i bez ciąży. Tzw evaporation line (nie ma chybaodpowiednika polskiego).

Gość misifisi
oj dziekuję Wam wszystkim, bardzo lubię takie wyczerpujące odpowiedzi, żeby nie było niejasności, ale mam jeszcze pytanie- takie standartowe= czy dwa dni po terminie przewidywanego okresu, to nie za wcześnie, należę do tych schizujacych, więc niech Was nie dziwi moje pytanie, bo człowiek jak schizuje to chce, żeby go ktos prowadził jak małe dziecko, tłumaczył, uspokajał itd.

Może być za wcześnie ale najczęściej za wcześnie nie jest. Zależy od wielu czynników. Osobiście znam wiele dziewczyn, które raz to miały kreskę już 10-12 dnia po owulacji a niektóre miały minus w 16-18 dniu po owulacji, będąc w ciąży.Teoretycznie najbardziej pewnym można być wyniku z krwii po terminie spodziewanej miesiączki ale przy założeniu, że zna się mniej więcej termin owulacji (i ma się pewność,m że ona się odbyła).Testy tzw sikańce są pewne po ok 3 tygodniach od owulacji.