Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_nobody

Miesiączka po odchudzaniu.

Polecane posty

Gość lady_nobody

Odchudzałam się niecałe pół roku. Straciłam przez ten czas około 15 kg, pewnie nawet ponad. Od 2 miesięcy nie widziałam okresu.. Ostatni miałam pod koniec marca. Czy to jest spowodowane odchudzaniem? A może stresem związanym ze szkołą? Dziękuję za odpowiedzi.

To może być spowodowane odchudzaniem,stresem jak równiez innymi przyczynami.Tylko gin powie Tobie jaka jest ku temu przyczyna.

Gość Dszdszownicca
Odchudzaniem, zacznij jesc normalnie to moze wroci. Zostan na diecie lub jedz malo to stracisz na zawsze i nigdy nie bedziesz mogla miec dzieci.

Nie wiem... ale czasem sa zaburzenia z okresem z powodu diety odchudzajacej

Gość lady_nobody
Ciężko mi się do niego wybrać.. Mam skończone 18 lat, a jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa.. Pewnie najwyższy czas go odwiedzić.

Gość lady_nobody
Jem już normalnie. Piję około 2 litrów wody niegazowanej. Czerwoną i zieloną herbatę. Tzn jem tyle, ile potrzebuję. Dodam, że nie raz i nie dwa miałam kompulsy. Ale walczę z tym..

nie wiem na co ty czekasz. jesli wykluczasz ciaze to brak okresu moze byc spowodowany raczej tylko odchudzaniem. ewentualnie upalami ale nie przez dwa miesiace. im szybciej pojdziesz tym lepiej. jesli jestes w ciazy to musisz i tak przerwac diete. jesli nie to zapewne lekarz zaleci zwiekszyc ilosc kalorii. swoja droga to dziwne. 15 kilo na pol roku to nie tak strasznie duzo.

Gość Lalalalala__uuuuu
lady to ktory rocznik w koncu jestes?

Gość l_n
Miałam kompulsy. Najdłuższy trwał 4 dni, o ile się nie mylę. Wtedy moja waga wahała się jakieś 2-3 kg. Nie wiem już, co robić. Zakończenie roku zbliża się wielkimi krokami. Więc będę miała więcej czasu. Pewnie czeka mnie ginekolog.. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Również za te 'popychające' nie do pójścia do ginekologa. ;)

ja byłam na 2 tyg diecie a okres jak dostałam to nawte nie wiedziałam czy to jest okres bo trwał zaledwie pół dnia. i nie był obfity wkładka higieniczna mi wystarczała,.;/