Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Metsy

jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Gość Metsy

Witam! Proszę o pomoc, nie wiem czy mogę podejrzewać u siebie ciążę, czy nie. Przypadek konkretnie jest taki. Miałam stosunek w 18 dniu cyklu. Mój cykl zazwyczaj trwa 21 do 24 dni, jednak miałam w ciągu ostatniego pół roku jeden cykl 38 dniowy (podejrzewam że przyczyną było przemęczenie i niedożywienie byłam ogólnie w złej formie dużo pracy mało czasu). Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, natomiast mój ukochany skończył jakby wychodząc ze mnie, w efekcie sperma trochę sciekła, a ta resztka która została we mnie, a przynajmniej jej część, nie wiem... po prostu ze mnie wypłynęła znalazłam ją na bieliznie. Stosunek odbyłam w 18 dniu cyklu. Dzisiaj mam 27 dzień a okresu nie widać. Co prawda pobolewa mnie brzuch jakby przed okresem, ale nic poza tym nie wskazuje na to, aby się pojawił. Nie wiem co mam o tym myśleć, zrobiłam sobie już wczesny test ciążowy, jednak wynik wyszedł obojętny. Nie wiem, czy to jakiś trefny test, czy zle go wykonałam. Według moich dotychczasowych cykli, pomimo ich nieregularności nie powinnam mieć wtedy dni płodnych. Natomiast zastanawiam się, czy może brak miesiączki aż do tej pory, nie jest spowodowany stresem. Nie ukrywam że ewentualna ciąża, była by dla mnie sporym wyzwaniem, w chwili obecnej nie jestem na to przygotowana. Skupiłam się na karierze i nawet nie brałam pod uwagę dziecka. Dlatego byłam bardzo zestresowana i właściwie przez kilka dni nie mogłam się na niczym innym skupić. W mojej głowie krążyły tylko myśli a co będzie jeśli będę w ciąży? Nie mogłam spać i nabrałam z tego wszystkiego apetytu. I tu właśnie pada pytanie do Was: Czy Waszym zdaniem brak okresu już może świadczyć ciążę czy może być bardziej spowodowany stresem? Proszę o szybką odpowiedz:) pozdrawiam!

Co to znaczy obojętny? Jest pozytywny, negatywny albo nieprawidłowy. pojawiła się 1 kreska, 2 kreski w czym 1 słaba, czy żadnej kreski nie było?

Gość Metsy
Ojej tzn. nie było żadnej kreski;) napisałam obojętny mając na myśli nieprawidłowy. Przepraszam!

To test wykonaj jeszcze raz. Ryzyko ciąży istnieje. nie wiadomo kiedy była owulacja a dni płodnych jest trochę więcej niż 1. plemniki potrafią poczekać na jajneczko kilka dni w dobrym śluzie szyjkowym.test koniecznie z rana. I na wszelkiwypadek poczekałabym jeszcze minimum tydzień, wtedy wynik bedzie bardziej wiarygodny - a do tej pory czekaj na okres. Do lekarza idź gdy minie ok 40 dzień cyklu a test nadal będzie wskazywał 1 kreskę.teraz na wykrycie ciąży może być nawet za wcześnie.

Gość to w takim razie...
...ile dni od stosunku powinno minac, zeby wynik testu byl pewny? Zaznaczam, ze moment owulacji nieznany z uwagi na odstawienie tabletek.

Gość metsy
ok. Tak też zrobię mam nadzieję jednak że okres dostanę w najbliżczym czasie... No cóż, dziękuję:)