Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emyu

Co zasotosowac po leczeniu infekcji pochwy

Polecane posty

Gość Emyu

Witam dziewczyny, pytanie jak w temacie. Od dluzszego czasu mecze sie z jakims stanem zapalnym. Czasem zanim sie porzadnie rozkreci to juz przestaje mi przeszkadzac, wiec nie zabieralam sie za to jakos specjalnie ochoczo. Teraz juz troche przegielo i siegnelam po to co zalecil mi ostatnio lekarz - Albothyl. Podejrzewam jednak ze i tak samo to nie pomoze. Co stosujecie po takich kuracjach? Moze cos zapobiegawczo/profilaktycznie tez stosujecie? Najbardziej interesowalyby mnie jakies masci, chociaz pewnie bez globulek sie nie obedzie? ;/

Ja robiłam zawsze nasiadówki ze zsiadłego mleka. Nigdy nie zawiodło. Dwa razy dziennie (rano i wieczorem).Ale ja po prostu nie lulbię truć się drogimi specyfikami, jeśli coś taniego i prostego przynosi szybszy i lepszy efekt. kwestia wyboru.

Gość Emyu
Nasiadowki z siadlego mleka? O_o tzn ?

Tzn wlewasz litr zsiadłego mleka, które jest w tempn pokojowej (najlepiej wyjąć z lodówki ze 2-3 h przed zabiegiem) - może być kefir - do miednicy, dolewadsz bardzo ciepłej wody (nie wrzątku) i się podmywasz 5-10 minut. Najlepiej jednak robić z tego irygację.Pałeczki kwasu mlekowego świetnie działają na odbudowanie flory bakteryjnej.

Gość albothyl
to chyba jakis stary babciny sposob,teraz zapobiegawczo stosuje sie Lactovaginal dopochwowo lub priobiotyk o innej nazwie,ale doustnie

Lactovaginal dopochwowo. Koszt ok. 20 zł - 10 kapsułek WSKAZANIA: Lactovaginal stosuje się w celu przywrócenia lub uzupełnienia prawidłowej flory bakteryjnej pochwy. Preparat zaleca się stosować: -profilaktycznie -przy występowaniu upławów -w stanach zapalnych narządów rodnych po leczeniu lekami przeciwbakteryjnymi, przeciwrzęsistkowymi lub przeciwgrzybiczymi DAWKOWANIE: od 1 do 2 kapsułek dziennie przez 7 dni prOVag doustnie. Koszt ok. 20 zł - 10 kapsułek WSKAZANIA: -pomocniczo, w celu codziennego uzupełnienia prawidłowej flory bakteryjnej układu moczowo-płciowego i utrzymania właściwego pH pochwy -wspomagająco, w celu odbudowania prawidłowej flory bakteryjnej układu moczowo-płciowego i przywrócenia właściwego pH pochwy, po wyemilowaniu chorobotwórczych bakterii grzybów -wspomagająco w trakcie i po kuracji metronidazolem oraz kotrimoksazolem -wspomagająco w trakcie i po zakończeniu przyjmowania antybiotyków DAWKOWANIE: jedna kapsułka dziennie.

no cóż.. ja chyba też wolę babcine sposoby ;) tampon nasączony przestudzonym naparem z rumianku ;), o dziwo gin pochwaliła :D - btw młoda zadbana babeczka ok 35 lat ale to może dlatego, że wątroba delikatna i omijam szerokim łukiem wszystko co do łykania

prOvag chyba znacznie nie wpływa na wątrobę z tego co widzę to składa się on z: liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego, laktozy, mannitolu, żelatyny, dwutlenku tytanu, mleka, sacharozy, glutaminianu sodu, stearynianu magnezu. Pomysł z tamponem też dobry ale to raczej trzeba siedzieć wtedy w domu :)