Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dośc remontów

kamerzysta zrobił mnie w jajo

Polecane posty

Gość mam dośc remontów

dałam mu liste piosenek i płyty jakie chcę miec na kasecie i zapomniał.Nie dał. Ah kamerował nie tak jak trzeba, jak widział ze sie denerwuje i brzydko wyglądam to jak na złośc kamerował mnie.

Gość a to peszek
:)

Gość mam dośc remontów
no peszek.

Gość dlatego ja kamerze dziekuje
pozostane przy samych zdjeciach:)

Gość lizka2323223232
mój kamerzysta nie dał mi kasety w ogóle, a ślub był w zeszłym roku!!!!!!!!!! powiedział ze zepsuł mu się komp a tam było nasze wesele i kasyty nie będzie:( i co na to powiecie???????? aaa i to nie żart naprawdę tak nas wykiwał:(

Gość a umowe podpisałaś

Gość lizka2323223232
tak i dałam zaliczkę

to teraz możesz mu zagrozić sądem - może się wystraszy (tylko ostro trzeba) każdy sąd przyzna wam rację - za długo już czekacie a argument o popsutym komputerze jest denny

Gość lizka2323223232
ja tez w to nie wierzę, a poza tym to ten kamerzysta od wesela nie chcial z nami rozmawiać nie odbierał tel aaa i na nasze wesele przysłał swojego zastępce bo sam nie raczył sie pojawić

słuchaj masz pełne prawo dochodzić swoich praw, a nawet uzyskać odszkodowanie za niewykonaną terminowo i prawidłowo usługę - walcz o to i postrasz go naprawdę, a jak się nie ugnie idź do sądu (może w ten sposób uratujesz inne dziewczyny)

Gość lizka2323223232
tez myślałam o sądzie bo to jest poprostu paranoja co on robi, aaa już na prawo i lewo rozgłaszam w moim miescie że to oszust

wiem że to dla ciebie kłopot ale takim dupkom nie można pobłażać :O straciłaś kasę i pamiątkę - czas dać mu kopa (zemsta jest rozkoszą bogów :) )

Gość moze po prostu
sama sie sobie nie podobalas? moze jestes zbyt krytyczna wobec siebie? sorkki ale powod "brzydko wygladalam" nic ci nie da.

Gość lizka2323223232
oki nie będę wchodzić w inny temat,mi już nie zależy na tych pieniądzach, poprostu chciałam mieć kasetę na pamiątkę ale live is brutal i pełno w nim naciągaczy:( niestety

wiem że kasa to pikuś w tym wszystkim, ale pamiątka już nie :O postrasz go chociaż skoro nie odbiera telefonów to jak ma firmę czy działalność i znasz jego adres to wyślij mu pismo - że w związku z umową jaką podpisaliście z dnia (...) miał obowiązek itd. którego do dziś nie wykonał i w związku z tym dajesz mu czas (np. 2 tygodnie) na oddanie filmu wg umowy lub kierujesz postępowanie na drogę sądową) wyślij poleconym będziesz miała dowód że się upominałaś a może on zmądrzeje w międzyczasie :)

Gość lizka2323223232
szczerze wątpię, ja jeżdziłam do niego do domu itd. ale za każdym razem mówiono mi że pana X. nie ma, on sie ie boji ja mu mówiłam że jak bedzie nas tak traktował to ja załawtie sprawę przez sad ale on sie na mnie dodłowne wydarł i tyle, naprawdę to jest horor, ja mie mam pamiątki, wszyscy sie śmieją jakiego mieliśmy kamerzystę.....poprostu paranoja!!!!!

zacznij działać racjonalnie - wyślij pismo (oczywiście zachowaj kopię dla siebie i dowód wysłania) - idź do sądu bądź konsekwentna a mina mu zrzednie jak dostanie pozew (może nawet zrobi co miał zrobić w zamian za jego wycofanie) nie może cię dupek jeden obrażać - co on myśli że jak krzyknie to się wystraszysz?

Gość lizka2323223232
też byłam taka zła na niego co on myśli że z dzieckiem ma styczność czy jak.. ja jestem jego klientką a on sie wydziera, boje się tylko, że sprawa w sądzie będzie trwała wieki i pochłonie mi troche kasy,

jeżeli wygrasz to on zapłaci całe koszty postępowania :D to go dobije :D

Najważniejsze jest pismo, w którym podajesz mu ostateczny termin, w którym ma wywiązać się z umowy, czyli dostarczyć Ci nagranie. Standardowo to jest właśnie 14 dni. Poinformuj go też w tym liście że jeśli nie dostarczy produktu, to ma to pismo traktować jako ostateczne przedsądowe. Koniecznie wyślij POLECONYM. Po co trzeba to zrobić? Najważniejsze - że w przypadku kiedy pozwiesz faceta do sądu, kosztami sądowymi zostanie obarczony ten facet. Jeśli nie wyślesz takiego listu, to nawet po wygranej sprawie (a wygrasz skoro masz umowę), sąd może na Ciebie nałożyć koszt postępowania. Może nie jest to jakaś ogromna suma, ale zawsze. powodzenia i walcz o swoje! Jeśli nie uzyskasz taśmy, to śmiało wyciągaj odszkodowanie, nie zapomnij położyć nacisku na to, że poza pieniędzmi, strata ma dla Ciebie dużo większy wymiar.

Gość lizka2323223232
chciałabym żeby on przestał dobijać tak innych, ja nie rozumiem tego jakim trzeba być hipokrytą żeby zrobić coś takiego, przecież raz tylko ma się ślub..

właśnie :) masz szansę ugrać więcej i może wyjechać za te pieniądze w piękną podróż albo kupić meble, kto wie? może będzie to jakaś rekompensata choć może mała :)

Gość 1980.
prosze powiedz z jakiego miasta ten kamerzysta, dzieki

Gość baśek
Jak dobrze,że 95% to fachowcy w każdym calu i nie zwawsze zawodowcy.Pozdrawia tych,których ceni,tych z wyobraznią,wizją,wyczuciem,obeznanych z nowoczesną techniką i solidnych zawsze....Najgorszy typ to cwaniacy..,unikać po pierwszym kontakcie.Wystarczy krótka rozmowa i wiemy z kim mamy do czynienia,trochę psychologi i...nie będzie jajca...

Gość lizka2323223232
hmmm mój kamerzysta ma najlepszy sprzęt jaki sobie można wyobrazić, absolutnie nie jest cwaniakiem sprawia wrażnie osoby spokojnej i zrównoważonej, więc naprawdę nic nie wskazywało że będzie taki cyrk

Gość lizka2323223232
aaaa ia jestem z woj lubelskiego

Gość lizka2323223232
dokładnie takich rzeczy się nie da przewidzieć

Gość pewnie cos mu się z tym
filmem stało i boi sie , ze bedzie musiał wypłacic odszkodowanie, bo nie sądzę ,ze gdyby go miał to robiłby takie cyrki i to w dodatku przez rok...

jeżeli faktycznie coś się stało to uczciwie jest o tym powiedzieć, bardzo przeprosić i przynajmniej oddać zaliczkę nie sądzisz?