Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekająca na pierścionek

Chcę się oświadczyć mojemu facetowi

Polecane posty

Czy to dobry pomysł? Któraś z was tak zrobiła? Jesteśmy ze sobą już długo i planujemy wspólną przyszłość w sensie kupno mieszkania, wyjazd za granicę itd. Wynajmujemy też razem mieszkanie. Pomyślałam więc, że skoro i tak chcemy być razem, to czemu by nie wziąć ślubu? A on jak narazie milczy na ten temat. Czy kobieta może przejąć inicjatywę?

Może, tyle, że facet długo myślący nie nadaje się do ślubu, moim skromnym zdaniem ;) 🖐️

Gość mm55
hmm no ja bym nie przejęła mimo iż niby tradycji nie uznaję itp ale może to wynika z tego iż wcale nie mam potrzeby legalizacji, jest mi dobrze bez niej

Gość mm55
ej nie no to, że nie wpadł na pomysł slubu nie znaczy, że będzie złym mężem!

Skoro on w tej materii milczy, może mieć odmienne zdanie co do ślubu, nie sądzisz ? A swoją drogą, ech...ten pierścionek zaręczynowy, te tłumy ludzi podziwiające Twoją kreację ślubną, te wszystkie zazdrośnie patrzące koleżanki... hihi :D Myślę sobie, że to Tobie bardziej niż jemu zależy na ślubie. Bycie razem nie oznacza deklaracji ze strony mężczyzny dotyczącej więzi małżeńskiej 🖐️

Zależy mi na tym i nic już nie poradzę że tak jest. Bo popatrzcie na to z drugiej strony: skoro planujemy przyszłość, to co zmienia ten papierek? Chcę mieć normalną rodzinę i tyle. Narazie czuję się jak debil - on niby chce być ze mną, ale zostawia otwartedrzwi, bo a nuż spotka nagle kogoś innego. Wychodzę więc z założenia, że albo jesteśmy razem, albo nie. Tylko jak mu to powiedzieć. Nie chcę się narzucać, ale nie chcę też czekać w niepewności na to co będzie.

Gość BP ORYGINAL
Gdzies na forum przeczytalam, ze dziewczyna zapytala faceta, czy mysli powaznie o wspolnej przyszlosci. Jesli nie to przeciez sa mlodzi i moga sobie znalezc partnera, ktory bedzie chcial stworzyc rodzine. Pogadaj z nim, na spokojnie, normalnie, bez wyrzutow, ale na powaznie. Nie atakuj. Po prostu porozmawiaj!

Gość a jajaj
Ja myślę, ze nie powinnas nic mowic. Jak nie jest glupi to sam Cię poprosi o rękę. A jak nie to daj mu kopa w tylek. Wiadomo przeciez, ze życie na kocią łapę nie każdej kobiecie odpowiada, mi też by nie pasowało, chciałabym mieć męza i koniec. A ślub wystraczy cywilny, bo nie lubie robić szumu wokol siebie, Pozdrawiam 🌼

ja tez mam podobny problem, tyle ze w naszym zwiazku jest jeszcze ktos trzeci - dziecko. i wcale nie tak latwo rozmawiac z facetem na takie tematy. nie chce dostac kosza. czy ktoras z was ma moze jakies doswiadczenie w tej kwestii? wpisujcie sie.

Gość misiunia27
Mój mi zaproponował ostatnio żebym się do niego z moją córeczką wprowadziła. Bardzo bym chciała, bardzo bardzo bardzo, ale wiem że jak teraz to zrobie to potem już mu bedzie tak dobrze jak jest. A ja chce mieć męża, nie konkubenta (Boshe jak ja niecierpie tego słowa...:-/ ) Męża, obrączki, dzieciaczka jeszcze jednego albo ze dwa, no i żebyśmy wszyscy mieli to samo nazwisko, po prostu normalna rodzina. No i na tą propozycje jego musiałam odpowiedzieć że nie mogę po prostu, wyjaśniłam że mierzi mnie słowo konkubinat, że kiedyś sobie obiecałam że jeśli będę kiedyś tak naprawde dzielić z kimś życie to będzie to mój mąż. Powiedział że jego propozycja jest wciąż otwarta i żebym to sobie przemyślała. I sama nie wiem co o tym myślec. I nie wiem co on sobie o tym mysli

Zrobię to jutro. Przyjdę i powiem: kotku, co byś powiedział na to, abyśmy wzięli ślub. Dobry pomysł??

Gość zajebisty
:classic_cool:

a jeśli powie, ze nie mamy na to kasy, to powiem mu, że narazie możemy ustalić datę i zamówić księdza :) Jeśli będzie się ociągał, to znaczy że coś mu nie pasuje i postawię sprawę jasno :) zrobię to :) Od razu lepiej się czuję :)

Gość zajebisty
brawo za odwagę!!!:classic_cool:

Gość migo
najpierw naciskać, a potem płacz i zgrzytanie zębów :P

Gość zajebisty
a tam, od razu płacz i zgrzytanie zębów:P a może właśnie taki związek będzie szczęśliwszy, w końcu przełamuje konwenanse, jestem za!!!:classic_cool:

Zawsze można wziąć rozwód. Poza tym... dziecko w drodze. Chcę żeby moja sytuacja była jasna i ustabilizowana.

Gość migo
a ja wierzę, że wszystko dzieje się z jakiegoś powodu, i lepiej nie przyspieszać biegu wydarzeń na siłę ;)

Gość migo
zawsze można wziąć rozwód? no nie mogę :o :o :o

Gość zajebisty
a może facet się ucieszy?;) może tylko na to czeka?;)

Jak kto uważa. Ja myślę, że świat idzie naprzód i można czasem zrobić coś innego. Cieszę się z mojej decyzji. Jutro to zrobię. Trzymajcie kciuki :)

Co mu kupić z tej okazji? Chciałabym troszeczkę, żeby zrobiło mu się głupio że sam nie wpadł pierwszy na pomysł oświadczyn.

Gość zajebisty
ok, trzymam kciuki, powodzenia;) ja też kiedyś się oświadczę facetowi;) :classic_cool:

Gość hhgh
trzymam kciuki, mam nadzieję ze wszystko sie uda. jak nie to wiesz ze zawsze mozesz wyżalić sie na kafeterii. ;) a co do tej osoby wyzej, ktorej facet chce zeby sie do niego wprowadzila to niech tego nie robi. nich postawi sprawę jasno, albo ślub i po slubie sie do niego wprowadza, albo nic z tego nie bedzie, bo nie ma co się ociągac i czekac ze slubem nie wiem ile :) poza tym to dobry sposob zeby sprawdzic faceta, czy naprawde mu zalezy. jesli nie chce slubu to najwyrazniej czegos sie boi (stalego zwiazku ?) wiec nie jest dojrzaly, zatem lepiej z takim dac sobie spokoj. pozdrawiam

Gość hhgh
i jak tam? :) juz po oswiadczynach?

Spękałam. Jakoś tak było drętwo i nie wiedziałam jak zacząć. Już sama nie wiem. Chyba zrobię to przez telefon, rzucę pytanie znienacka, będzie łatwiej. Męczy mnie to coraz bardziej...

Gość misiunia 27
i jak tam sprawy sie toczą ? Bo u mnie ostatnio jak się kochalismy a miałam dni płodne, no i przed finałem mu mówie żeby założyc opakowanie :) a on się ociągał z tym, nie chciał mnie zbytnio puścić do łazienki, a jak sie za bardzo wyrywałam to spytał dlaczego... ? i tak poszłam, bo ma być po kolei ! znaczy że chce ze mna bobaska, tylko czy jak bobasek zakiełkuje to zostanie moim mężem?? czy będzie chciał je wychowywać w wolnym związku ?? jak mam go o to zapytać, żeby głupio nie zabrzmiało?? hmm zreszta nie mam teraz jak zapytać bo pojechał w świat.. Nie wprowadziłam sie do niego jeszcze ale mam wielką ochote

Gość kolejna zdesperowana
:O:O:O

Gość gość
zNSMoJhfOLFe58eGCD1uLI0p