Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uda ćwiczenia

Ja ćwiczenia na uda polecacie do wykonania w domu?

Polecane posty

Gość uda ćwiczenia

Niestety na udach mam cellulit, są one również sflaczałe i nie ładne, jakie ćwiczenia w warunkach domowych polecacie aby wzmocnić te partie mięsni? Jakie ćwiczenia zastosowac też na dolne partie nóg?

Gość uda ćwiczenia
miało być "jakie"

Gość uda ćwiczenia
dziękuję:)

Gość stadko kokosze
związek między mięśniami a cellulitem, hmm...

Gość a na biuscik

Gość I Love...
a bardz prosze :)

Gość uda ćwiczenia
Oczywiście, ze ćwiczenia działające na mięśnie działają również na cellulit, bo w ten sposób spala się tłuszcz i usprawnia krążenie krwi w tych partiach ciała, a tym samym łatwiej pozbyć się cellulitu :) Jesli ktoś myśli, że cellulitu można się pozbyć samymi kremami to jest w błędzie, masaże owszem mogą pomóc, ale nic tak nie działa jak ćwiczenia:)

Gość stadko kokosze
no powiedzmy :) Jeżeli będziesz ćwiczyć pompki w staniu na rękach to spalanie tłuszczu na udach będzie dokładnie takie samo, bo to jest proces ogólnoustrojowy, nie da sie spalać tłuszczu miejscowo ;). Ćwiczenia na uda czy na jakąkolwiek wybraną grupę mięśniową nie są koniecznie najefektywniejszym sposobem na spalanie tłuszczu ale oczywiście lepsze to niż nic 😴

Gość uda ćwiczenia
Skąd Twoja wiedza na ten temat?

Gość stadko kokosze
nie potrafię podać źródła :( jest to ogólna wiedza z zakresu fizjologii, pewnie znajdziesz potwierdzenie w jakichś podręcznikach temu poświęconych ;) A tak na zdrowy rozsądek - czy widziałas kiedyś osobę która np miałaby jedną część ciała szczupłą a resztę otyłą? Np płaściutki brzuch z widocznym sześciopakiem a grube wały tłuszczu gdzie indziej? Bywa tak że np starsi mężczyźni mają grube brzuszyska a nogi mają cienkie jak patyki. To nie znaczy że mają wyćwiczone nogi, ani nie ma nic wspólnego z mięśniami brzucha, mogą sobie ćwiczyć te mięśnie ale dopóki nie schudną to one będą wyćwiczone ale schowane pod warstwą tłuszczu. Natomiast gdy zaczną faktycznie spalać tłuszcz, to po prostu zejdzie im z brzucha i tam będzie to najbardziej widoczne. Inny typ sylwetki będzie gromadzic tłuszcz np. w biodrach i ogólnie chudnięcie lub tycie będzie się uwidaczniało w tych partiach najbardziej. Rozwijając mięśnie oczywiście można poprawić sylwetkę, ale bezpośrednio na tłuszcz w danym miejscu to nie ma większego wpływu. Większość ludzi myśli że jeżeli będzie ćwiczyć dane partie ciała to schudnie właśnie w tym miejscu, podczas gdy np. bieganie czy jakiś inny wysiłek może przynieść lepszy efekt.

Gość uda ćwiczenia
Kłócić się nie będę bo wiedzy odpowiedniej nie mam ;) Powiem tylko tyle, że ja gruba nie jestem i nie mam sie z czego odchudzać, uda wzmocnić muszę, bo niestety brak wf na uczelni się na nich odbił, a co jak co ale ćwiczenia na te partie jako takie pomogą w walce z cellulitem, oczywiście plus ćwiczenia na cały organizm, głupia nie jestem i nie mam zamiaru ćwiczyć tylko ud ;)

Gość beata7808
body space wspaniała sprawa na brzuch uda na wszystko rewelacja

No w domu to można wiele ćwiczeń wykonywać. Można sobie jakiś dobry sprzęcik postawić i jedziemy. W sumie wydaje mi się, że warto sobie kupić np. trampolinę- wiem, wiem dość nietypowy sprzęt, ale ćwiczenia na nim naprawdę działają. Zerknijcie sobie na trampolina.org - tam maja zestaw ćwiczeń, jaki można na takim sprzęcie wykonywać. Warto sobie zerknąć i prześledzić portal, bo fajny.