Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechcemisie

do studentów

Polecane posty

Gość niechcemisie

mam pytanie czy na wszystkich strudiach jest cos takiego jak sesja poprawkowa we wrzesniu,tzn.chodzi mi o to zeby nie isc teraz na egzaminy i pojawic sie na nich dopiero we wrzesniu,czy to mozliwe?i czy to samo jest z kolokwium?czy tez moge je napisac we wrzesniu?aha i czy jest roznica pomiedzy studiami dziennymi,a zaocznymi ?

Gość niechcemisie
no co?nikt nie pomoze?

Każda uczelnia w swoim regulaminie ma zapisane ile egzaminów można oblać w danej sesji. I pisać we wrześniu. Po drugie pismo do kanclerza dziekana itd. Lepsza sesja przyśpieszona czyli wcześniej. A zaoczne od dziennych różnią sie trybem. Dzienne- chodzenie do szkoły praktycznie każdego dnia. Zaoczne- zjazdy w weekendy kilka razy w miesiącu.

Gość autorze ile Ty masz lat
na wszystkich studiach jest sesja poprawkowa we wrzesniu, nie ma mozliwosci pisania kolokwiow we wrzesnsiu,zeby dostac dopuszczenie do egz musisz miec zalifzone kolokwia, studia dzienne jak nazwa wsakzuje odbywaja sie codziennie, a zaoczne w weekendy

Gość nie lubie q
jasne ze mozesz isc tylko jak znam zycie zalicza Ci to Twoje pierwsze podejscie jako poprawke

Gość _fucktycznie
:O:O:O:O:O:O

Gość niechcemisie
haha...no dzieki,nie chodziło mi o roznice pomiedzy studiami,tylko czy w tej kwestii jest jakas roznica,czy inaczej sie te poprawki odbywaja na dziennych,a inaczej na zaocznych;)

Gość autorze ile Ty masz lat
a to sorki :)

Gość malolata aaa
mozna pisac kolokwia we wrzesniu, ale zaliczeniowe!

Gość upppppp
opiszę ci jak jest na dziennych. no więc oczywiscie do sesji mozesz przytapic nawet we wrzesniu, ale nikt tego nie robi, bo wiadomo, ze sie wtedy wszystkiego nie zdąży zaliczyć. dlatego lepiej jednak zdawac juz w czerwcu, a na wrzesien jak juz to zostawic sobie jakis jeden egzamin czy cos. nie za duzo w kazdym razie bo mozna potem nie zdążyc, wielu profesorow np. wyjezdza i nie kazdego we wrzesniu zastaniesz. Kolokwia np. najlepiej pisac teraz, a nie we wrzesniu, bo niewiadomo jaki bedzie termin. moze byc tak, ze Pan dr da taki termin koła, ze potem do egzaminu nie zdaysz przystapic przed koncem sesji poprawkowej i bedziesz musial przedluzac. a teraz chyba nawet nie ma mozliwosci przedluzania sesji, przynajmniej u mnie, na uniwerku łodzkim. lepiej teraz pozaliczac. pozdrawiam

Gość niechcemisie
mozna?no tak,tak zaliczeniowe. to powiedzcie mi jak mam to zrobic,pisac jakies podania,rozmawiac z kazdym wykladowcA,czy po prostu sobie przyjsc we wrzesniu...

Gość niechcemisie
no ja tez na UŁ i przedłuzania sesji nie ma:/wiem,ze lepiej teraz,ale mam okazje wyjechac do pracy i nie weim co robic..

Jeśli przyjdzesz we wrześniu. Gdy wcześniej nie zaniesiesz do dziekanatu np zwolnienia lekarskiego dostajesz tzw dwóje dziekańską i wrześień liczy się jako poprawka. Natomiast jeśli to zwolnienie dasz możesz ubiegać sie o przywrócenie sesji. Co do podań. Jeśli dwója dziekańska, mieszcząca się w liczbie zaznaczonej przez regulamin poprawek nie trzeba nic pisać. Jęśli jest inaczej muszisz [pisać podanie. Lepiej jednak napisać i dowiedzieć się wszystkiego w dziekanacie.

Gość upppppp
hehehe No u mnie jak nie zaliczylam czegos w czerwcu to normalnie sobie na poczatku wrzesnia przychodzilam na uczelnię i sie pokolei z kazdym umawialam na zaliczenie. nikt mi problemow nie robil. nie musialam chodzic do dziekanatu ani nic. do dziekanatu tylko pod koniec wrzesnia szlam jak juz mialam wszystkie wpisy zeby oddac indeks.

Gość upppppp
co innego jesli sie nie chodzilo na zajecia obowiazkowe i ma sie sporo nieobecnosci, wtedy rzeczywiscie moze byc problem z zaliczeniem, czy to w czerwcu czy to we wrzesniu i trzeba bedzie przyniesc usprawiedliwienie od lekarza. albo gdy jakis wredny prof. nie widzial Cie na wykladach, wtedy tez moze robic problemy. dlatego lepiej raz na jakis czas pojawiac sie na zajeciach.

Gość upppppp
u mnie jest tak trochę luzacko w sumie na studiach, moze dlatego ze kierunek malo oblegany (fizyka) :) pozdrawiam