Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kangfyraa

CZY SAŁATA ZIELONA JEST ZDROWA?KTOS NAPISAL WCZORAJ ZE NIE A JA JEM NAGMINNIE!!

Polecane posty

Gość kangfyraa

mam na wsi dzialeczke i stamtad też ta sałata ale mam watpliwosci po wczorajszym poscie czy na pewno jest zdrowa.jak myslicie >kto lubi salate zieloną ????:)

Dziewczyno każde wazywa i owoce zawieraja duzo witamin itp nie słuchaj głupich wypowiedzi na tym forum , bo jak ja bym sie miała słuchac to nic bym nie jadała:)

Gość kicia 29
Sałata działa odkwaszająco na organizm, ułatwia także procesy trawienia. Zawiera m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, jod, karoten, witaminę B1, B2, kwas nikotynowy, witaminę B6, witaminę C.

jak również ślicznie gromadzi w sobie metale ciężkie :) trzeba uważać gdzie rosła - ta działka nie jest np. blisko jakiejś szosy?

Gość kicia 29
wszystkie warzywa i owoce gromadza ale chyba lepsze warzywa niz np batony???

Gość kangfyraa
TA DZIALKA JEST POD SAMYM LASEM .WOKOLO NIE MA ZADNEJ SZOSY W SUMIE :)TYLKO JEST JEDEN PROBLEM ZE JEST NAD NIA JEDEN DOMEK KTÓRY MA ETERNIT NA DACHU I MOZE TO SZKODZIC PEWNO:(

Gość i co w tym dziwnego
przewrazliwoona jestes:O

to spoko :D nie denerwuj się tak - wiem z autopsji że ludzie żrą warzywa i owoce rosnące na działkach pracowniczych przy wiecznie zakorkowanych ulicach i uważają je za zdrowe :D a sałata naprawdę ma duże zdolności kumulacyjne a poza tym naprawdę lepsze warzywa z ołowiem niż batony? nie widzę różnicy w szkodliwości za bardzo :O

Gość ja mam 75 pod a 100 w biuscie
dziewczyny ale ona njapisala ze nad dzialka jest dom z eternitem na dachu:(tragedia.eternit jest rakotwórczy:(:(:(

Gość gość
eternit jest rakotwórczy jak sie go rozkruszy. nie róbcie k***a siary bo nic nie będzie można zjeść i zdechniecie z głodu.

Gość piroxeni
Sałata "wciąga" cały okoliczny syf i metale ciężkie, chyba że hodujesz ją w ogródku z dala od dróg.