Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolciaaaa

Jak samemu przekłuć wargę?

Polecane posty

Gość Princeska_emo
hej : ) ja właśnie też chcem sobie zrobić kolczyka nad ustami w końciku.. ; p i nie mam pojęcia jak sie do tego zabrac .. :P help ! ;d

si chang hu słuchaj jeśli chodzi o pracę to zawsze może se wyjąć kolczyka i jej się zrośnie!!! ja też se chce zrobić ale u mnie mama się zgodziła ^^ mi ma robić koleżanka ale właśnie pliss doradzcie ona robiła już innym w : języku,pępku,iszach,chrząstce i chyba w biodrach jakoś . boję się że mi jednak źle wbijee i potem coś będzie nie tak jak powinno ja mam 14 lat i bd miała szczerza wyjebane ! na te osoby którym się to nie podoba ale kto coś wie mniej więcej o przekłuwaniu itd. jakie są powikłania to piszcie pliss pozdr. :]

Gość Zabcia2006199316
siema;) chce sobie zrobic sobie kolczyk nad warga......ale moja mam i tata sa anty kolczyki nawet w nosie (bez ich wiedzuy zrobilam w nosie i pepku) teraz tez chce bez wiedzy;)) ale lepiej by bylo gdyby oni wogole nie widzieli wiec mysle zeby normalnie go nosic ale w domu wyciagac....tylko czy ta dziurka nie zarosnie bo bym musiala zaraz po przekluciu w domu wyjac:// piszcie.....

Gość 1OOlatZaMurzynami
Żabcia - nie ma sensu robienia kolczyka, skoro masz go wyciągać. Jakieś 2 miesiące temu też miałam kolca, wyjęłam na 5 minut i strasznie ciężko się go wkładało. Co do samodzielnego przekłuwania jestem za. Sama przebijałam nosek 3 razy, pępek i wargę no i jakoś żyję. I nie histeryzujcie, że może wdać się jakieś zakażenie, bo wiadomo, że osoba przebijająca ZAWSZE zadba o czystość narzędzi. Wiadomo, że kur*a nikt nie przyjdzie z dworu, weźmie wenflon i zacznie przebijać.. -.- W moim przypadku zdezynfekowałam kolca, igłę, miejsce przekłucia i założyłam rękawiczki i kur*a żadnego j*banego paraliżu nie mam, krwotoku nie było więc o co Wam kur*a chodzi?! Można Wam tłumaczyć, ale Wy wiecie oczywiście lepiej, mimo tego, że nie macie "przekłutej mordy". No ale co Wam będę tłumaczyć, jesteście 100 lat za murzynami a do tego w ch*j nietolerancyjni.

Gość MamKolcaiBolca
jak się zabrać do przebijania? to proste - kupujesz kolczyk do wargi z najdłuższym prętem, ponieważ po przekłuciu warga może nieco spuchnąć, a zbyt krótki pręt spowoduje wbijanie się kolca. potrzebny wenflon 1,7 ! nożyczki, woda utleniona, rękawiczki i wata, rzecz jasna. na początku możesz lekko zamrozić wargę, przykładając na jakieś 5-10 minut kostki lodu, co zmniejszy nieco ból. zakładasz rękawiczki, a następnie starannie przecierasz miejsce przekłucia wodą utlenioną. dezynfekujesz igłę no i oczywiście kolczyk. wybierasz miejsce przekłucia [możesz zaznaczyć kropkę mazakiem] chwytasz wargę palcami i wbijasz wenflon od strony zewnętrznej, tak lekko pod ukosem, nie na prosto. wargę przeciągasz w dół, aby wenflon mógł szybko przebić wargę. gdy już przebijesz, to musisz odczepić od wenflonu tą część z igłą. zostanie Ci w wardze przezroczysta rurka. bierzesz nożyczki i odcinasz tą niepotrzebną część. teraz tylko bierzesz kolczyka, wkładasz go do rurki od wewnętrznej strony i przeciągasz, aż kolec znajdzie się w wardze. potem tylko przykręcasz nakrętkę i już ;) oczywiście musisz go przebywać tak z 2-3 razy w ciągu dnia, nie częściej, ponieważ nadmierna opieka tylko pogorszy stan kolca. nie możesz się całować itp. pamiętaj aby od czasu do czasu ruszać nim, aby w środku wytworzyła się kieszonka, w której znajduje się blaszka. nie wolno dotykać miejsca świeżo przekłutego brudnymi palcami rzecz jasna. i musisz uważać aby nie zahaczyć np. o ubrania, gdy będziesz ubierać bluzę itp. kolczyk możesz wymienić najlepiej po 2 miesiącach [ja wymieniłam po 1, ale ok] na krótszy. przez jakiś okres czasu może Ci się trochę "babrać", ale będzie ok ;) sama tak przebijałam. jeden kolczyk robiłam u piercera, oczywiście nic nie bolało, wszystko było w porządku. po jakimś czasie, miałam ochotę na snakebites ;) nie miałam zamiaru znowu wydawać 80 zł. kupiłam wenflon, przebiłam i wyszło extra. po jakimś czasie wyjęłam oba kolczyki, bo mi się znudziły. dzisiaj miałam ochotę przebić sobie wargę, ale niestety jutro muszę iść na urodziny do babci -.- tak więc, w niedzielę wielkie przekłuwanie ;) naprawdę nie ma się czego bać, wystarczy wiara w siebie i nie wierzyć w te durne bajeczki o paraliżach, krwotokach, urazach psychicznych o.O skąd wiem? pierwszy tydzień ferii spędzałam w piercera, codziennie po 5 godzin. zapamiętał mnie, gdy przebijałam wargę i powiedział, że śmiało mogę przyjść, bo jestem w porządku. nie dość, że się nauczyłam dużo rzeczy o piercingu to jeszcze zrobił mi tatuaż, na szyi gwiazdkę :D ludzie nie bójcie się ! ;-*

Gość zabcia2006199316
100lat z murzynami: ja chce go wyciagnac tylko na moment przy rodzicach a tak to normalnie bd go nosic ;) wtedy chyba ni zarosnie co??

Gość 1OOlatZaMurzynami
to właśnie zależy czy miejsce jest świeżo przekłute, bo jeśli tak to może szybko zarosnąć. albo po porostu ubierz golf i zakryj wargę : D

Gość Zabcia2006199316
no golfu az takiego dlugieto to raczej nie mam i nie nosila bym pewnie takiego ale niewazne.....czy zarosnie to sie okaze;p

Gość 100latZaMurzynami
żabcia, daj znać jak coś ;-)

Gość zabcia2006199316
100latZaMurzynami, juz wymyslilam jak innaczej ukryc kolca nad warga;)) chyba go zakleje malutkim kawalkiem plastra;d bo raczej wyjmowanie przy rodzicach byloby uciazliwe bo duzo czasu przy nich spedzam ;/

Gość Shiru-chan
ja Ci powiem że musiałam ukrywać kolczyka w uchu i wyciągałam przy matce. zrobiłam pod koniec wyjazdu i uznałam że żal mi żeby sie to zrosło. Ona to zauważyła. to nawet nie była kwestia tego że ja go wyciągałm, ale ona mi go wyszarpywała jak widziała i mi sprawdzała uszy, bo se zrobiłam wtedy od razu trzy. Świerze dziurki sie szybko zrastają jak nie masz kolczyka. mi było szkoda i tak chciałam zatrzymać dziórke że przekówałam ją ok 30razy i żyje. ponowne przekówanie bardziej boli ale sie można przyzwyczaić do takich rzeczy. W tym momencie matka nie wie że dalej mam moje dziórki. I aktualnie mam całe uszy obkolczykowane. na twarzy bym chciała w wardze i w brwi ale przy mojej starej to jest nie możliwe. ale znajomym cały czas przekówam coś. Zawsze mam przy sobie świerze igły kolczyki rękawiczki i coś do dezynsekcji. Tyle co to jakoś wyszło że w pępku nie robiłam jeszcze. jak powinno się to robić, może ktoś sie wypowiedzieć? Krótko, zwięźle, bardzo bym prosiła

Gość Zabcia2006199316
To widzę że rodzice zbyt nietolerancyjni jak i moi. A co do przekłucia pepka to na kafeterii też jest o tym forum : "kolczyki w pepku" czy jakoś tak:)

Gość Dancehollka
No ja też chcę sobie przekuć wargę sama po co mi inni jak sama to mogę zrobić;P tylko nie wiem jak mam odkazić;/

Gość 100latZaMurzynami
Shiru-chan: co do przekłucia pępka too: potrzebujesz kolca z dłuższą sztangą, wenflon 2.0 i najlepiej jakąś osobę, która to już robiła. W moim przypadku koleżanka mi przebijała, a druga kumpela trzymała mi skórę, bo sama bym nie dała rady [w końcu musiałam czymś zasłonić ryj, żeby nie było słychać jak się wydzieram ;d] Pierwszy raz jak przekłuwałam, to strasznie bolało i na dodatek było krzywo. Za drugim razem wgl nie poczułam ale też było krzywo, bo kumpela skóry trzymać nie umie, bo straszna panikara z niej.. -.- ważne jest, aby typka, która Ci będzie przebijać nie wzięła za mało skóry, bo może Ci się zerwać.

Gość Tysia ; **** ; ]] .
Nie masz się czego bać jak Cię inni tu straszą ;D Poprostu kup wenflom 1,8 mm i kolczyka do wargi tylko na początek trochę dłuższego niż inne bo warga może spuchnąć ;p I jak chcesz to zamroż wargę kostką lodu ;]] Nie ma się czego bać ja już sobie przebijałam w wardze i w pępku też mam ;D Nie słuchaj się ich poprostu ;]] Jak coś to pisz na gg ;)

Gość Tysia ; **** ; ]] .
Nie masz się czego bać jak Cię inni tu straszą ;D Poprostu kup wenflom 1,8 mm i kolczyka do wargi tylko na początek trochę dłuższego niż inne bo warga może spuchnąć ;p I jak chcesz to zamroż wargę kostką lodu ;]] Nie ma się czego bać ja już sobie przebijałam w wardze i w pępku też mam ;D Nie słuchaj się ich poprostu ;]] Jak coś to pisz na gg 15990539 ;d

Gość Marieta.
Drogie dziecko nie rób sobie tego sama nie masz doświadczenia i trafisz byle gdzie nerw sobie uszkodzisz albo dostaniesz zakażenia bardzo nie bezpieczne są takie figle migle z igłą nie rób tego , odradzam !

Gość magda_199217
Ok piszecie jak się do tego zabrać zachowując odpowiednia higienę itd., ale ja przekłuwałam sobie sama za każdym razem z innej strony (rzecz jasna na dolnej wardze, bo kolczyk, który wygląda jak pieprzyk nie za bardzo mnie interesuje), ale przekłułam sobie chyba w złym miejscu, bo nie podobał mi się wygląd kolczyka i oba wyjęłam. Proszę niech ktoś mi powie gdzie dokładnie, w którym miejscu powinnam przekłuć, żeby to dobrze wyglądał ????????? (mam kolczyk w kształcie podkowy)

Gość AnuĆ.
ja pier**** co za trudna sprawa przekłuć warge.. jakie paraliże? je*ie równo ludzi ; D ja przekłuwałam mojemu kumplowi a nie wiedziałam jak to sie wgl robi.. przeczytałam jedną stronke, obejżałam filmik i przekłułam w danym miejscu jakie chciał. JAKOŚ ŻYJE! i nie ma paraliżu ;d leje w ch*j ;d bież igłe i do roboty. :)

Gość punxnotdeaD
zgadzam sie z Anuć. Ludzie jacy wy jesteście niektorzy popie.rdoleni , chcą się przekłowac to niech to robią i nie wiem co wy pier.dolicie o jakis paralizach ku.rwa , jebiecie wiara jakies farmazony ze zakazenia lepiej do kosmetyczki blabla a moge sie zalozyc ze sami pol ryja macie poprzebijane w niesterylnych warunkach. i h.uj z tym kosmetyczka to nawet ku.rwa pewnie niewie jak sie wenflonu uzywa. Wezcie sie ogarnijcie, a teksty typu "drogie dziecko nie rob sobie tego saama nie masz doswiadczenia" mnie smiesza bo wątpie by do przekłucia tak latwego miejsca jak warga bylo potrzebne jakies doswiadczenie, rozumiem w powarzniejszych przekluciach typu conch,industrial czy przekłucie języka. Sama sobie przekłowałam ware jak mialam 14 lat , wiec do roboty kupujcie wenflon 1.8 lub 1.6 odkaźcie ręce, kolczyk i do dzieła! ( a tak na marginesie przekłucie to jest jednym z najmniej bolesnych, spróbujcie przebicia sutka albo albo tunel w wewnetrznej częsci ucha...wtedy zobaczycie co to bol...) pzdr ;D

Siema Zamówiłem sobie kolczyk podkowe (z chirurgicznej stali) ma on grubość 1,2mm jaką igłe (wenflon) musze kupić żeby ten kolczyk wszedł o ile jest jakaś różnica. Czytałem coś o kolczyku leczniczym. Istnieje cos takiego w ogóle ? Jak pielęgnować miejsce przekłucia ? i czym?

i jeszcze co po przekłuciu? wystarczy ze przekłuje i włoże kolczyk czy jeszcze zdezynfekować trzeba czymś (jeżeli tak to czym) ?

Gość winiarzera
emo?

Gość madzia22222
Kupujesz igłe ( obojętnie jaka grubość) .. Oczywiście z samego początku obmywasz igłe. Następnie naciągasz pewną część wargi w jaką chcesz wbić igłę.. Wbijasz i po sprawie, Oczywiście trzymasz iglę w wardze przez jakies 10 min, aby się rozciągła dziurka .. Szczerze to nic nie boli, przebijam sobie jak tylko chce, jak wyciągne to zarośnie, to potem znowu przebijam i tak wkoło :) ..

Gość punxnotdeaD
Po 1 do wargi potrzebny będzie ci wenflon, nie igła, bo gdy przebijesz samą igłą bedziesz mial tylko problemy z włożeniem kolczyka. Kup najlepiej wenflon 1.4 żeby łatwiej ci było go przeciągnąć.. a po 2 igieł sie nie przemywa , ponieważ są sterylne, jesli oczywiscie kupisz je w aptece a nie wezmiesz od kumpla, bo h.uj wie gdzie ona lezala. tu masz link do filmiku jak dokladnie sie to robi http://www.youtube.com/watch?v=ojKS-gtRrBw&feature=related

Gość lenkaa003
Ja tez mam zamiar sobie przebić z 2 koleżankami w poniedziałek . Mam tylko jeden problem . Mam uczulenie na srebro , tzn uszy mi zawsze ropieją . I teraz nie wiem jak to będzie z wargą a nie chcę mieć wielkiej blizny . Jak myślicie ? i wgl gdzie mozna kupic ze stali chirurgicznej ? Ahaa i my mamy kupione igły 12 to mogą być ?

Gość mamdygawe
a co z tymi nerwami skad wiedziec gdzie przebic bo ogladalem na YT prawie robia na wardze a ja chce nizej troche co teraz mam dzgawe przed przebiciem :(

Gość pisi
witam lolcia kazdy ma swoje zdanie ... lecz ja osobiscie mam przekute wiele miejsc jezyk, nos, pepek, warge,i 7dziorek w uchu nie zaluje choc sama przebijalam no jezyk kumpela:) polecam jesli chcesz to to zrobisz i nie beszie tak bolalo pod warunkiem ze chcesz... blizna zostanie zawsze zostaje nawet w uchu:(lecz to nie duzy problem

Gość gorylek
ja robiłem bez znieczulenia sam i się dało wzięłem trochę lodu do miejsca gdzie się przekłuwa, bierzesz igłe i do roboty:-) nie bolało na serio tylko na następny dzień mi trochę spuchło i musiałem go zdjąć(kolczyk był za mały) :-(