Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropkaaaa

karmię piersią a mam straszną ochotę na małe piwko!

Polecane posty

Gość kropkaaaa

...czy bezalkoholowe nie zaszkodzi???

piwo bezalkoholowe-Karmi ponoć jest nawet dobre na laktacje. ja małe piwo karmelkowe pije nieraz co 2 dzień. redsa małego tez zdarza mi sie wypić ale ja kmalutka nakarmiona i zasypia na noc ;)

Gość waiting for
Możesz spokojnie wypić szklankę, dziecku nic sie nie stanie

Gość kropkaaaa
dziecko ma 2 miesiace

Gość flys
o mój boże....ja bym sobie na to nie pozwoliłam bym kocham bardziej dziecko niz piwo.....

Według mnie możesz też pić zwykłe jasne piwo. Ale jeśli to chłopczyk to wyrośnie z niego piwosz - czyli bywalecxx ;)

Gość fdfwfefwe
ja was nie rozumiem... nie powstrzymacie się od piwa przez raptem parę miesięcy jeśli jest ryzyko że może to szkodzić dziecku?? skoro tak, to macie jeszcze jeden, niż ewentualna szkoda dziecka, powód do powstrzymania się: alkoholizm (na którego istnienie wskazuje fakt że te piwo aż tak kusi) a żeby wiedzieć co znaczy piwo bezalkoholowe, wystarczy na etykiecie przeczytać ile zawiera alkoholu i znaleźć info jak taka dawka wpływa na kształtujący się, delikatny organizm dodam że piwo piję i lubię, normalne bo bezalkoholowe budzą odrazę u mojego podniebienia, ale nie widzę problemu żeby je odstawić na rok czy dłużej (liczę okres ciąży plus karmienie dziecka)

Dobrze, że ja nie jestem w ciąży bo co to za życie bez piwa :o Chociaż patrząc na brzuszek możnaby powiedzieć, że jestem gdzieś w 7-ym miesiącu... ;)

Gość njuytgf
nawet piwo dziennie przy karmieniu piersia nie szkodzi dziecku. do pokarmu przenika sladowa ilosc alkoholu, przy jednym piwie dziennie jest to tyle co nic. wiec spokojnie mozna wypic, dziecku nic sie nie stanie. co innego gdy bylas w ciazy - wtedy tyle samo alkoholu przenikalo do twojej krwi jak i do lozyska, wiec dzielilas sie tym z dzieckiem pol na pol.

Gość miki mause
pijcie pijcie mamuski to wy nie wiecie ze piwo tak samo jak to co jemy przenika do mleka a alkohol uszkadza mozg dziecka, poczytajcie troszke potem bedziecie w leb walic i od tlumokow wyzywac gdy wam sie dziecko nie bedzie chcialo uczyc, mam znajoma ktora w ciazy pila dziennie lamke wina na krew i nie powiem bo jej dziecko nie grzeszy inteligencja 6 letnia panna a zachowuje sie jak, nnp gdy byly u mnie na odwiedzinach to kladla sie na balkonie nie ma sprawy nie musze my podlog hehehehehehe

Gość 11111111111111111
alkohol napewno szkodzi ale autorka nie mowi,ze bedzie regularnie pila piwo i codziennie dostarczala jakas ilosc alkoholu dziecku,wiec nie przesadzajmy,jak ma wielka ochote na mala szklanke to ja nie wierze,zeb y taka ilosc mogla zaszkodzic dziecku

ja jestem w 5 misiący ciązy i raz na jakiś czas pozwalam sobie na karmi, słyszałam równiez ze pomaga przy problemach z laktacją. Dziewczyny bez przesady raz na jakiś czas szkoalneczka piwa jeszcze żadnemu dziecku nie zaszkodziła, nie mówmy tu o alkoholizmie bo to już lekka przesada, jeśli kobieta w ciązy, albo karmiąca chce sie szklaneczkę piwka...

spokojnie możesz sobie strzelić piwko, byle z umiarem :D a ciemne pomaga na laktację, mi lekarka polecała