Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mademoisellee

soczewki kontaktowe

Polecane posty

Ja soczewki noszę od dobrych 8 lat, niestety ze względu na dużą wadę wzroku, a nie ze względów czysto kosmetycznych. Ale z tego co mogę powiedzieć, to: Przede wszystkim pierwsze soczewki lepiej kupić w dobrym salonie optycznym. Okulista zrobi badanie wzroku, ustali rozmiar, moc i rodzaj soczewek. Nawet jeśli to mają być tylko soczewki kosmetyczne, lepiej postawić na lepsze marki i dopasować je w salonie. Nauczą cię jak je zdejmować i zakładać, jak o nie dbać, możesz o wszystko wypytać, doradzą najlepszy płyn do pielęgnacji, posiedzisz w nich pół godziny, potem znowu krótkie badanie i wtedy możesz mieć pewność, że wszystko będzie ok. Potem, jeśli będą się dobrze nosiły, ewentualnie możesz kupować takie same soczewki w internecie (są tańsze). Ale zdecydowanie nie polecam chińskich wynalazków za 20zł od pary. Szkoda oczu ;)

dzieki juz sie zapisalam do lekarza tez mam spora wade wiec dlatego chcialam sprobowac nosic soczewki :) pozatym nigdy nie lubilam okularow...:) pozdroo

Gość delaguerrta
Witam! Kiedyś okulista polecił mi takie mega drogie szkła za 120zł na miesiąc i nabawiłam się takich obrzęków na gałce, że podziękowałam :/ Teraz chce wrócić do szkieł, ale nie wiem jakie byłyby dla mnie najbardziej optymalne... liczę na opinie