Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja też się boję

Co myślicie o takich kobietach?

Polecane posty

Gość bo ja też się boję

Panicznie boją się porodu, płacą za CC?

a co tu myslec... zyjemy w XXI wieku... jeśli ktos sie boi... dlaczego nie.. dziwne pytanie;) ja jestem za ..

ich wybór każda niech robi jak jej wygodnie ja chce spróbowac sama urodzic a jak wrazie czego już nie dam rady cc ale jestem silna i musze dac rade

wlasnie, w bardziej cywilizowanych krajach nie trzeba płacić:O tylko Polska jak zawsze daleko za murzynami .. i za kaczorami i za giertychami i podobnymi :D Zawsze taniej ponacinac przy SN- bez znieczulenia w dodatku

Gość anusia1912
To normalne ze sie boisz.Ja jak szlam do porodu to co troche siedzialam w ubikacji ze strachu. Mialam wywolywany porod, i nic z tego skonczylo sie cesarka.Z jednej strony dobrze dla mojego malenstwa bo byl owiniety pepowina i juz troszke niedotleniony(przenosilam ciaze 2 tyg). Ale pozniej... Patrzylam z zazdroscia na dziewczyny ktore godzine po naturalnym porodzie opiekuja sie dzieckiem(nie mowie ze wszystkie ale wiekszosc), zadnych problemow ze nie ma pokarmu itd.U mnie doszlo jeszcze to ze brzuch mi sie nie goil i swoje przeszlam. Jedno wiem nanapewno gdybym miala wybor przy nastepnym dziecku chcialabym za wszelka cene rodzic naturalnie. Polozne duzo pomagaja. Bedzie dobrze!

Gość też miałam cc....i ....
mało co a znalazłabym sie na tamtym świecie.Komplikacje mogą się zdarzyć przy każdej operacji ,a taką jest cc.Życzę dużo szczęscia dla tych co tylko chca dla swojej wygody.....

Gość no tak no tak
zdania podzielone jak wszedzie a ja zazdroszcze tym po cesarce, ktore moga sie normalnie kochac i zyc.. bo ja po SN nie moglam normalnie usiasc przez pol roku, takze czasami nie ma co zazdroscic tym ktore po godzinie lataja . Znam z 10 kobet poza mna ktore blizne po szyciu krocza czuja po 10 latach!!

Gość jusiek
ja miałam cc. NIGDY WIĘCEJ!!!!! Jak można za to płacic?

a ja miałam dwie cesarki- obie po próbach porodu naturalnego, pierwsza ze względu na brak akcji po 17 godzinach cierpień, druga ze względu na ratowanie życia małej i mi . ppo obu wstałam nastepnego dnia, wychodziłam ze szpitala jak po naturalnym, odrazu zajmowalam sie dzieckiem i szczerze mówiąc ogólnie samopoczucie jak najbardziej w porządku. gdybym miała rodzić jeszcze raz nie wyobrażam sobie przejśc przez próbę naturalnego porodu chociaż za drgim razem bardzo chciałam rodzić naturalnie- matko jedyna nigdy więcej. na szczęście ze względu na stan macicy to już mi nie grozi, nastepny poród i tak możliwy za 5 lat....o ile w ogóle....

Ja miałam i cc i poród naturalny. gdybym była trzeci raz w ciąży bez żadnego wahania rodziłabym naturalnie. Ale uważam, że kobieta powinna móc dokonać wyboru po uzyskaniu wyczerpujących informacji co do jednego i drugiego rodzaju porodu.

Gość zdziwionna
a cesarka to niby sama rozkosz ???? ja drugie dziecko rodziłam prze CC i myslałam, że nie wstanę z łózka nigdy. PIerwszy poród naturalny wspominam o nie bo lepiej. Fakt, że nie był ciezki.

Gość zdziwionna
nie ma róży bez kolców

no wiesz zależy od sił- ja zasadniczo drugiego dnia wstałam wzięłam prysznic i normalnie chodziłam i zajmowałam sie dzidziusiem. im szybciej sie wstanie tym szybciej dochodzi sie do siebie

Gość falin
ja rowniez znioslam cc bardzo dobrze i jak pomysle ze musialabym urodzic swoje dziecko naturalnie to az mi ciarki przechodza...

Ktos tu pisal, ze w cywilizowanych (domyslam sie ze chodzi tu o kraje zachodnie) za cc nie trzeba placic, a Polska to kraj sto lat za Murzynami. Otoz sprostuje, w tych cywilizowanych krajach czegos takiego jak cesarka na zyczenie nie ma. Nikt nie zrobi kobiecie cc bo takie jest jej widzimisie. CC stosuje sie w przypadkach koniecznych. Jesli nie ma wskazan medycznych kobieta musi rodzic naturalnie i tyle.

Gość falin
wstalam po 12 godzinach (tyle musialam lezec poniewaz mialam znieczulenie zewnatrzoponowe) wzielam prysznic i normalnie zajmowalam sie moim dzieckiem

Gość falin
moja szwogierka i kolezanka mialy cc na zyczenie wykonywana w stanach

Gość falin
szwagierka

Gość falin
wiec wszedzie mozna wykonac cc na zyczenie

słuchajcie- skoro robi sie durne operacje piersi i pomniejszania brzucha- gdzie przecież też nie występuje zagrożenie życia ( po za niektórymi przypadkami) -a co też niesie za sobą ryzyko komplikacji - ze względu na widzimisie- uważam że powinno się dopuścić cc jako normalny płatny zabieg

Ze akurat w Stanach mozna, to nie znaczy ze wszedzie. Stany to nie caly swiat. Tu gdzie mieszkam takiej mozliwosci nie ma, podobnie w wielu innych krajach. Pisze na jednym topiku z dziewczynami, ktore mieszkaja i rodzily w roznych krajach i w wielu takiego wyboru nie ma.

Gość falin
wiem rowniez ze mozna wykonac cc na zyczenie w filandii norwegii i holandii bo tam rowniez mam kolezanki ktore rodzily w taki sposob

Gość falin
a stany podalam jako przyklad bo wydawalo mi sie ze jest to kraj cywilizowany :)

Gość zdziwionna
Ja miałam pecha i powikłanie po znieczuleniu przy cc. Straszne bóle i zawroty głowy. Kazali leżem płasko przez 4 doby, byłam podłączona do kroplówki cały czas. A przy piewrwszej próbie wstania z łózka, zastygłam półgięta i ani w prawo ani w lewo. Pomysleć, że po porodzie naturalnym śmiagałam jak fryga. Ktoś może bardzo szybko dojśc do siebie po cc, ale z cała pewnosci zabiegiem relaksacyjnym to cesarka nie jest. A wyobrażenie, że poród naturlany musi byc koszmarem to będne wyobrażenie.

No to ciekawa jestem gdzie przeprowadzaja te cc na zyczenie w Holandii, bo jestem tu juz 5 lat, tu rodzilam i taka mozliwosc raczej nie istnieje. Poza tym holenderki boja sie cesarek jak diabel swieconej wody. CC to tu tylko i wylacznie koniecznosc. Po drugie za taka cesarke na zyczenie (o ile taka mozliwosc istnieje) trzeba i tu na 100% placic. W Holandii porod w szpitalu bez indykacji medycznej kosztuje ok. 600 euro. Tu wychodza z zalozenia, ze zdrowa kobieta z prawidlowo przebiegajaca ciaza nie musi rodzic w szpitalu, tylko w domu. Takie sa tu realia. I nie tylko tutaj.

Gość zdziwionna
Ja tu nie idealizuje porodów naturlanych ale poglady ze CC to pryszcz a poród naturalny koszmar to jakies nieporozumienie. Każy organizm jest inny. Mojemu zdecydowanie bardziej odpowiadał poród siłami natury.

uważam że powinien byc wolny wybór u mnie akurat strach przed porodem był mocno przereklamowany, po prostu \"wyplułam\" dziecko, ale sa przecię zporody trwające po 24 h nie wyobrażam sobie tego łatwiej dojśc do siebie po naturalnym niz po CC, ale jesli któras kobieta wolałaby CC to: 1. powinna miec prawo wyboru 2. nikt nie powinien umniejszac jej macierzyństwa

Gość falin
nazwy szpitala ci niestety nie podam bo nieznam moja kolezanka jest polka jak ona to zrobila ze miala cc na zyczenie to tez tego nie wiem bo ja rowniez mialam cc i wydawalo mi sie to calkiem naturalne wiec sie nie wypytywalam ale az sie zapytam jak bedziemy rozmawiac bo wiem napewno ze miala