Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juliette83

Walka z cellulitem!!!!!!!

Polecane posty

Gość vickki
Hey! Piszcie co wedlug was jest skuteczne

Gość cherylla
Na pewno o swoją skórę trzeba zadbać od wewnątrz i z zewnątrz. Naprzemienny zimny/ciepły prysznic jest dobry, oprócz tego dobrze jest też wybrać się na jakieś ćwiczenia czy zdecydować na zabieg z zakresu medycyny estetycznej, które skutecznie działają.

Gość conis
Faktycznie bardzo zabiegi z zakresu medycyny estetycznej są dobrym wyborem jest jakiś zabieg. ostatnio czytałam na stop-cellulit.com gdzie zresztą jest cały program walki skomponowany, że jedna z lepszych na pomarańczową skórę jest terapia falą akustyczną. Czy ktoś może próbował?

Gość Eelina72
tak ja próbowałam u mnie zawiodło po całości po 5 razach zero efektu mi pomogły masaże bańkami a koleżanka chwaliła więc chyba zależy od organizmu

Ja też słyszałam o tym programie stop - cellulit. Wydaje mi się, że jednak powinno zadziałać, bo jednak walka z cellulitem powinna być połączeniem działań od wewnątrz i na zewnątrz. A czy 5 zabiegów to jednak nie jest za mało? Wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że seria zabiegów falami akustycznymi to 12 zabiegów. Czy ktoś się orientuje może, ile powinien trwać ten program?

Na cellulit biorę tabletki, różne kiedyś to był innoev a teraz tańsze bo za 27 zł ale mają podobny skład, biorę też na drenaż nóg oenobiol i na pękające naczynka na nogach... do tego stosuję masaże i wszystko pod kontrolą ... niestety jest to walka nieustanna :) dużo fajnych informacji znalazłam tutaj: http://www.ogniwo.net/forum/topic/id/2483/stripped_title/cellulit-moja-karma

Gość kak
Na cellulit najlepsza jest jonoforeza! Jonoforeza jest jedną z możliwości, która pomoże nam zwalczyć „pomarańczową skórkę. Ten zabieg, wykonywany w gabinetach kosmetycznych to biologiczne rozpuszczenie nagromadzonej tkanki tłuszczowej zalegającej na brzuchu, pośladkach, czy udach. Zabieg elektroleczniczy odbywa się poprzez wprowadzenie do wszystkich tkanek jonów ( za pośrednictwem prądu galwanicznego ), które działają w sposób leczniczy. Jakie są efekty tego zabiegu i jak długo się one utrzymują? Tego można dowiedzieć się ze strony http://cwiczenianacellulit.info.pl/2011/01/09/jonoforeza-na-cellulit/ Pamiętaj, ze walka z cellulitem musi być wielokierunkowa. Dlatego do zabiegów powinnaś dołączyć dietę antycellulitową i stosowanie odpowiednich kosmetyków.

Moim zdaniem na początek warto pomyśleć o masażu limafatycznym. Wiem, że z takiego można skorzystać w IQ Medispa. Usprawnia on bowiem krążenie limfy i zapobiega zmianom powstałym w wyniku jej zastoju. Moim zdaniem to dobre rozwiązanie.

Gość Tromba Bomba
Jesli chodzi o zabieg to moim faworytem jest SPM DIGITAL . Trochę boli przy pierwszym razie i nogi moga byc zasinione , ale efekty : REWEJACJA! Dzięki niemu pozbylam się cellulitu i cholernych bryczesow ( coś takiego , co obrasta uda, brrrr...)Jedyny minus to suiniaki , zatem po zabiegu plaża odpada:) Zabiegi można wykonywać dwa razy w tygodniu - wszystko zalezy od zasinień , czy szybko znikają. Skora po zabiegu staje się napreżona i jest wrażenie, szczuplych nóg. Polecam gorąco - według mnie to najlpsza metoda. W Krakowie polecam salon na literę .... ".D " , zeby nie bylo kryptoreklamy :) W innych miastach - wystarczy wpisać SPM DIGITAL w Google. Z preparatow super dziala DermatoPoietina . Kupilam żeby podtrzymać efekty zabiegow , stosuje od tygodnia - dla mnie bomba!