Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolinka1808

baaardzo zniszcone włosy!!!

Polecane posty

prosze o porade co mogę zrboić z moimi zniszczonymi włosami. mój problem polega na tym że jakieś 2 lata temu miałam bardzo gęste i długie włsy jednak niestety rozpoczęłam przed dwomai laty farbowanie na blond a także codzienne prostowanie. dziś oje włosy nie sięgają nawet ramiohn sa strasznie przesuszone!! od pół roku nie prostuje włosów ani ie farbuje ale niesttey nie ma żadnej poprawy.prosze o rade

Gość stokrota mala
moze troszke witamin,nawilzania i dbania o te wlosiny

Gość timbim
Najlepsza maseczka to Nutrigładka z Garniera, w okrągłym pudełku. Świetnie nawilża i odżywia. Mam długie włosy i rozjaśniam je na blond od 10 lat i dzięki kosmetykom Garniera moje włosy są ok. Szampony tej firmy też są dobre, polecam do włosów farbowanych i z pasemkami (Color Resist) Inne też próbowałam nie polecam. Ten z serii Nutrigładki jest oleisty i przetłuszcza włosy, z kolei seria Odbudowa i blask mimo, że miała być właśnie do włosów zniszczonych i przesuszonych jeszcze bardziej przesusza moje włosy, są po nim jakieś takie szorskie i sztywne, zupełnie jakbym moczyła je w słonej wodzie :-( Już po jednym zastosowaniu maseczki zobaczysz różnicę, tylko nie trzymaj jej jak piszą na opakowaniu 3 minut, tylko potrzymaj ją na włosach minimum pół godzinki. Do rozjaśniania też używam Garniera Nutrisse, kolory superrozjaśniające: 100 lub 101, w zestawie jest też saszetka z balsamem też jest super, zupełnie jak masełko. Właściwe odkąd zaczełam farbować włosy jestem wierna Garnierowi, raz tylko mnie podkusiło i wypróbowałam Pallette, efekt był opłakany. http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=10955

Gość niebieskooookaa22
L'oreal szampon i odzywka do włosów bardzo uwrażliwionych- w żółtym opakowaniu, w necie, hurtowni fryzj. można kupić Kallos odzywka z łożysk Olej kokosowy (+olej jojoba) ja np. zamierzam zakupić odzywkę z filtrami UV na lato

Gość niebieskooookaa22
a i od środka jakies witaminki, np. Merz special, jeżeli masz i suchą skórę to kwasy omega3 czy Capivit hydroconrol

Gość moja siostra tez musiała
reanimować swoje !!!!!! 1 buteleczka olejku rycynowego -wyciśnięty sok z całej cytryny -1 żółtko wszystko to wymieszaj i taka papke nałóż na włosy i noś ile sie da ona nosiła nieraz 2 godz ! po pół roku włosy zaczęły jej odrastać śmiesznie to wyglądało wyrastały takie kiełki ale jest ok!!!! rozjaśniony włos to już martwy włos!

Gość niebieskooookaa22
no tak ja tez coś takiego robiłam, tylko zamaist olejku rycynowego stosowałam oliwe z oliwek(bo nie nadawała się do jedzenia :P :) ) niby ok, ale teraz przerzucam się na ten kokos;) każdy włos jest martwy...

Henna Treatment Wax- maseczka do kupienia w aptece. jest rewelacyjna do zniszcznych włosów, ale trzeba cierpliwości i może nafta przed myciem?

Wax jest dobry, poprawia kondycje wlsowow, tykko ze troszke obciaza wlosy.. super jest zestw Loreal profesional-repair, w salonach fryzjerskiech (na allegro to podrobki przerabiane)..no i czasem warto zrobic saune na wlosy-w salonach fryz np. bevery hills-ok 30zl, super nawilza wlosy

skoro włos jest martwy to czy jest jakiś sens używania odżywek? może lepiej kuracja od środka? też bym chciała poprawić kondycję przesuszonych włosów, stosuje rycynę a teraz zamierzam przezucić się na kosmetyki własnej roboty www.mazidla.com

Ja od dawna jestem wierna gliss kur seria regenerująca, balsam i szapon i jescze taki fluid po wszystkim, farbuje wlosy na blon tez garnierem nutrise i do tego ten gliss kur i nie mam przesuszonych włosów,

Gość Alabama Alabama
włos jest martwy, odzywki go wygładzają i dlatego wygląda zdrowiej. warto stosować waxa który super odżywia cebulki włosów

Gość tylko PLACENTA
najlepsza odzywka. 14zł za litrowe opakowanie, na allegro. poczytaj komentarze o niej - rewelacja :) zadne waxy, loreale mi po rozjasmaniu nie pomogły, tylko placenta

Gość zmyslowa25
najlepsza i najszybsza metoda na przywrocenie wloskom witalnosci jest WYCIAG ZE SKRZYPU POLNEGO Z WITAMINAMI/tabletki dostepne w kazdej aptece bez recepty.REWELACJA