Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

internautka 1

co brac na osłone w czasie przyjmowania antybiotykow?

Polecane posty

Czesc dziewczyny mam prosbe doradzcie mi co mam przyjmowac osłonowo w czasie brania leku -metronidazol doustnie i dopochwowo ,zeby sie nie nabawic grzybicy.Lek mam przyjmowac 10 dni.Za dopowiedzi dziekuje

Gość lakcid lub lacidofil

Gość niebieskooookaa22
lub Trilac oczywiście do konca nie wiadomo jak lepiej, czy przyjmować "w czasie kuracji" czy też "po kuracji a/biotykowej" tragedia ci lekarze

Gość nystatyna

Gość niebieskooookaa22
ano właśnie może brać nystatyne podczas przyjmowania a/biotyków.... a po kuracji a/biotykowej kefiry i jogurty z kulturami bakterii.... zamiast Lacidu(Lacidofilu, Trilacu)??

Gość niebieskooookaa22
czemu? akurat Trilac po? przeciez to też probiotyk

Gość niebieskooookaa22
nystatyna działa p/grzybiczo a reszta to probityki część lekarzy sądzi, że nie wolno stos. probiotyków w czasie przyjomowania a/biotyków-> bo obniża tym samym działanie a/biotyku i zakazenie bakteryjne nie wyleczy się do końca a inni uwazają, ze nalezy je razem przyjomować, aby zabepieczyć organizm przed wyjałowieniem i grzybicą dlatego napisałam, ze moze lepiej z a.biotykiem stos. nystatynę.... a po za kończeniu leczenia jakiś probiotyk lub pójsc w bardziej naturalne źródła(jogurty, kefiry)

Gość jeszcze inni uważają
że probiotyki w ogóle nic nie dają i sens ich używania jest co najmniej dyskusyjny. Choćby taki argument że do jelit nie dociera już ani jedna żywa bakteria po przejściu przez żołądek ;) Niestety, oni po prostu nie wiedzą jak to jest naprawdę :o

Gość internautka1
Ja nie mam takiego problemu ze kwasy mi zabija bakterie bo musze je obnizac gdyz mam refluks.Pozdrawiam

Gość gość
Ja przy zażywaniu antybiotyków doustnych wspomagam organizm multilac synbiotyk. Nie mam nigdy skutków ubocznych stosowania antybiotyków.