Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczkoo**

krostki po opalaniu

Polecane posty

Gość słoneczkoo**

Po opalaniu wyskoczyły mi krostki i takie grudki nie wiem co robic bo one nie znikaja jest iich pełno na szyji dekolcie ramionach a na twarzy coraz wiecej , co to może być??? kochane poradzcie bo niedługo bede wyglądać jak krokodyl taką mam cere chropowatą

Gość słoneczkoo**
nikt nie pomoże?

Gość wino z lodem
uzywałaś kremu do opalania?

Gość słoneczkoo**
tak

Gość Akane Kenesaka
najpewniej to jakaś reakcja alergiczna może przyjmujesz jakieś leki albo posmarowałś się czymś nieodpowiednim albo poprostu nie mozesz się opalać w penym słońcu

Gość wino z lodem
mi też robiły się takie krostki po opalaniu jak byłam nad morzem 2 lata temu, i to było przez krem do opalania i piach a dodam że mam tłustą cerę więc teraz na plaże zaopatrzam sie w chusteczki nawilżane żeby zmyć to z siebie po opalaniu i po kłopocie

Cześć ja mam podobny problem. Zawsze po opalaniu mam cos takiego na całym dekolcie i poniżej karku na plecach, czasem też na twarzy. Dermatolog wyjaśniła mi, że jest to alergia na promienie słoneczne i tylko bardzo wysokim filtrem można temu przeciwdziałać. Mosi to byc conajmniej 30. Zauważyłam, że najbardziej wysypuje mnie na początku opalania, pod koniec lata już krostki nie pojawiają się, widocznie skóra przyzwyczaja sie do słońca, ale najgorsze jest 1- 3 wyjście na słońce. Warto też kupic sobie jakiś Alertec czy coś takiego. Krostek po tym jest o wiele mniej i szybciej znikają. Jak mi juz wyskoczą, piję wapno, też dobrze działa. No i niestety - tu cię muszę zmartwić - nie da się tego wyleczyć, można jedynie walczyć filtrami i lekami od alergii, których jest pełno w aptekach. Dermatolog wyjaśniła mi, że coraz więcej osób na to zapada. Przyczyna?? Dziura ozonowa! Brak naturalnej ochrony! Życzę udanej walki z tą alergią. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz śmiało - odpowiem! Pozdrowionka! :) :)

Gość katerry
Takze mam pryszcze po opalaniu, dokonalam zakupu wapna i allertec'u moim pytaniem byłoby, w jakim okresie czasu one znikają? i czy mozna dalej się opalać podczas zażywania leku ? z góry dziękuje za odpowiedż.