Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszla mama23

Wiktoria czy Victoria? jak lepiej?

Polecane posty

Gość ja stosuję to
Wiktoria, jeżeli już. Swoją drogą, gdzie nie spojrzę to same Wiki

Gość WIktoria___
bo Victoria brzmi pretensjonalnie. :O

Gość ja stosuję to
dobre, curva, dobre :-D

Gość realnie i rozsadnie-m
jesli chcesz zeby dziecko mialo na imie jak hotel to daj Viktoria

Gość jusiek
jest tyle ładnych imion dla dziewczynek same viktorie,klaudie,sabriny nicole,gdzie się nie obrocę

T ZALEZY GDZIE MIESZKACIE> Jesli poza granicami Polski np. w kraju anglojezycznym i zapowiada sie na zostanie tam to moze lepiej Victoria. Jesli w Polsce to bedzie jej ciezej wszedzie tlumaczyc ze przez \"c\"\"W zasadzie to rooznica jest tylko w pisowni :) A imie sliczne

Gość 4r23
jezu, kolejne oklepane , bezgustowne imie. jesli juz tak bardzo chcecie , to tylko polska Wiktoria/

Gość w polsce nie zarejestrujesz
jako Victoria chyba, że jedno z rodziców jest obcokrajowcem

Gość do przyszłej mamy
Jeśli mieszkacie w Polsce i oboje jesteście Polakami, to TYLKO I WYłąCZNIE Wiktoria!!!!!!!!!!!!! Co Wy sobie w ogóle wyobrażacie, żeby nazywać córkę Victoria. Pachnie mi to rodziną patologiczną, albo całkowitym brakiem wyczucia, klasy. żałość :O A swoją drogą imię Wiktoria [nawet w tej prawidłowej wersji] jest bardzo popularne i IMO nieładne. A może Jesica czy inny Kewin? :O

Imie to kwestia gustu, dlaczego nie Kevin, czy MUSI to byc Macius albo Kacperek albo inny Pawelek??!!Na calym swiecie mozna dawac imiona jakie sie podobaja, podkresla to odrebnosc jednostki. Jestem ZA aby dawac imiona zrooznicowane. Proponuje otworzyc sie nieco na innosc.

W żadnym urzędzie nie zarejestrują Ci Victorii, tak samo, jak nie zarejestrują Olivii. Imię musi zostać spolszczone, żeby mogło zostać przyjęte np. nie Nicole, tylko Nikola. Wiktoria to piękne imię. Jest tak śliczne, że nawet nie przeszkadza mi popularność tego imienia. Znacznie bardziej razi mnie w oczy Julka.

Gość friends69
Odpowiem tak ja swojej niuni która urodzi się lada dzień daje na imię Victoria i nie patrze ze taka moda że wszyscy tak dają !!! Znaczenie tego słowa pewnie znacie a głupio by było nazwać swoje dziecko Zwycięstwo !!! Wiele lat czekaliśmy na ten cud i dlatego tak postanowiliśmy nazwać nasz skarb. Bo dla nas obojga to wielkie zwycięstwo .Nie rozumie ludzi którzy się oburzają że nie takie powinno się dać tylko np Wiktoria a najlepiej Marysia lub Jagódka to przecież takie polskie. W jakim wy ludzie czasach żyjecie?? Bo mi się wydaje że gdzieś w średniowieczu!! Każdy nazywa jak chce i trzeba to szanować Odnośnie pytania jak dać na imię?? Przez V czy W ?? Wybór należy do was rodzice!! odpowiedzcie sami sobie na pytanie jak wam się bardziej podoba? Oryginalna wersja czy jakaś spolszczona??? Szacunek dla wszystkich wspaniałych i mądrych rodziców. I nie wyzywać mi tu nikogo !!!

Gość Może od razu
Może od razu nazwij ją Becks? :-O Żałosne...

Gość fdsfsdf
"W żadnym urzędzie nie zarejestrują Ci Victorii, tak samo, jak nie zarejestrują Olivii." Zarejestrują. Czasem myślę że tu i ówdzie pracują tacy sami idioci jak ci petenci z marginesu.

Gość fdsfsdf
Friends, bez względu na swoje osobiste upodobania i przyczyny nadania takiego a nie innego imienia, i w określonej wersji (wybraliście najbardziej pretensjonalną z możliwych), wpisujecie się (nadaniem imienia) w pewien kontekst społeczny i dziecko do określonej społecznej grupy. Już po samym imieniu będzie wiadomo jakie horyzonty i wykształcenie mają rodzice dziecka i w związku z tym jakie szanse rozwoju ma ono. Wyboru dokonaliście (dokonacie). Tylko dziecka troszkę żal. Tymczasem najbardziej pasujące sensem imię trzeba niekiedy odrzucić jeśli nadaje się je MASOWO wśród plebsu.

nie mogę pojąć po co nazywać dziecko VICTORIA czemu to ma służyć.....że niby jest się takim hej do przodu, amerykańskim :D:D:D tyle jest pięknych imion ale nie... lepiej dać dziecku jakieś wyświechtane przez ludzi imię, którzy chcą sobie coś dodać....coś lepszego...tylko co.....;):P nigdy nie nazwałabym tak dziecka ani Wiktoria ani Victoria,po co takie pretensjonalne imię nadawać ...... ale żeby nie było to tylko moje zdanie a każdy ma prawo mieć inne :D

Gość gosiaia
Moja corcia ma na imie Victoria właśnie zwycięstwo( dlatego ze miała się urodzić już w 20 tyg potem w 26 i tak co jakiś czas mimo lezenia plackiem. Wytrzymała w brzuszku do 39 tyg., właśnie dlatego ma piękne imie Victoria, zarejestrowane w urzędzie bez problemu.