Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magida

Problemy po depilacji miejsc wrażliwych...

Polecane posty

Gość magida

...czyli pach oraz bikini. Mam dość jasną karnację, za to bardzo ciemne i grube włoski. Kremy na mnie nie działają ( w każdym razie nie wystarczająco), więc muszę szukać innych sposobów... Pachy traktuję woskiem u kosmetyczki lub pensetą. Problem: ściemnienie skóry, bardzo długotrwałe zaczerwienienie, często czerwone krostki. Bikini to domena golarki. Wszystko było dobrze, dopóki używałam elektrycznej. Kilka miesięcy temu użyłam golarki zwykłej... tragedia! Od tego czasu wrastają mi włoski, jestem usiana czerwonymi krostkami.... Jeśli któraś byłaby wstanie doradzić mi w sprawie wrastających włosków, usuwania zaczerwienień, przebarwień, przyspieszania gojenia ranek, a wreszcie innych, lepszych dla mnie metod depilacji, byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź. Jest to dla mnie tym ważniejsze, że zbliżają się wakacje, trudno wytrzymać w bluzce innej niż na ramiączkach, a pokazać się w takim stanie w stroju kąpielowym... masakra!

czerwone ropne krostki ,wrastanie włosków najczęściej pojawia się po tradycyjnej golarce.zastosuj maść Tribiotic-w aptece bez recepty -chyba 1,50 za 1g. jak się wygoi zastosuj peeling,energiczny masaż szorstką gąbką,dobry jest też na wrastające włoski KALO IHT (www.nisim.pl) aby zapobiec wrastaniu włosków stosuj peelingi przed i po depilacji, balsamy zmiękczające,nawilżające ,bbb dobry jest po depilacji balsam po goleniu dla mężczyzn Nivea-świetny

Gość magida
Dzięki za pomoc :)

zapomniałam dodać na wrastające włoski dobrajest 1 aspirynerozpuść w 1/2 sz. wody i dodaj gliceryne ,wymieszaj,stosuj kilka dni kilka razy dziennie ale nie na stan zapalny