Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsghj

poziom hcg 58780,0 w 6 tyg ciazy dobrze czy nie???

Polecane posty

Gość miki mause
spodziewaj sie blizniat bo ja mialam w 6 tyg 7890 , bardzo dobrze

Gość dsghj
nie zartuj...ja nie jestem gotowa na 1 dziecko a co dopeiro na 2:((

hej ja mialam ok 7200 a taki wysoki wynik moze swiadczyc o bliznietach ale nie koniecznie moze ciaza jest wiecej niz 6 tyg....moze do zaplodnienia doszlo wzesniej albo organizm tak reaguje nie martw sie idz do lekarza i bedziesz wiedziec

Ja miałam w 6 t2 d. 39295 a dwa dni póżniej wlasnie 57021 zadnych bliżniaków nie bylo badanie bylo robione w szpitalnym laboratorium potem 8 tygodniu beta przeszla wszystkie możliwe normy tzn mialam 173 269 przy normie do 151 tys. i...... urodzilam piękną i zdrową dziewczynkę .Lekarz prowadzący mi tłumaczył ze jak na tym etapie jest wysoka beta to tylko się cieszyć , i podobna są jakies badania amerykańskie gdzie stwierdzono że wyższa jest beta przy bliżniakach ale też przy dziewczynkach. Należy sie martwić jakby wyszła wysoka beta ale po 14 t.c. i inne badania testu potrójnego też bo one wskazują np. na zespół Downa ale takie badania robi się tylko jak np. przezierność karkowa w 12 tygodniu wyszła za duża. Mój lekarz z kliniki uniwersyteckiej w Krakowie stwierdził że w tak wczesnej ciąży wysoka beta świadczy tylko o dobrej pracy trofoblastu w przypadku ciąży pojedynczej albo o blizniakach i zakazał mi dalszych pomiarów.

a mnie dzisiaj zalamali u mnie jest przelom 5 i 6 tyg a poziom hcg to tylko 24 i powiedzilei ze najprawdopodobniej poronilam i mam powtorzyc badanie jutro tzn po 48 godz zeby sprawdzic czy maleje czy rosnie. czy to mozliwe zeby jednak to nie bylo poronienie a hcg bylo tak niskie????