Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinkaaaaaaa

Ktos tutaj BIEGA,wiecej niż tydzien?

Polecane posty

Gość karinkaaaaaaa

? Schudły uda? Po jakim czasie? Ciało jest : Jedrne, i brzuch sie robi płaski? Ile czasu biegasz? Woguel jakie są efekty?

Gość Anstreth
No ja biegam juz dosc dlugo bo od poczatku wiosny, w sumie to kiedy mam ochote, czasami nawet codziennie, powiem Ci, ze brzuch robi sie plaki bo spalasz tluszcz, ale jedynie pod warunkiem, ze biegasz powyzej 20 min bo dopiero wtedy tluszcz zaczyna sie wytapiac, wiec lepiej biec wolniej a dluzej niz biegnac tak, aby po 5-10 minutch miec dosc:) ale tez nie warto biegac az zbyt dlugo i czesto, bo bieganie bardzo rozbudowuje miesnie, wiec jesli chcesz zmniejszyc obwod ud to o wiele lepsze sa rowerki stacjonarne na silownie, wiem, bo to tez stosuje i po drugim pobycie na silowni zauwazylam, ze o 1cm zmniejszyl mi sie obwod ud bez wiekszego powiekszenia masy miesniowej. Takze polecam bieganie np 3 razy w tygodniu po 40 minutek, efekty beda widoczne a nie nabierzesz wielkiej masy miesniowej, wiec uda sie wyszczupla:)

Gość kukuleczka_kuka
ja biegam już dwa lata, sezon zaczynam wiosną, kończę późna jesienią - póki jest w miarę ciepło. Co do rozbudowywania mięśni, to zarówno bieganie jak i ćwiczenia na siłowni na rowerku to powoduję, jeżeli nie łączy się ich z rozciąganiem po każdym treningu. Bieganie bardzo ładnie wysmukla całe nóżki i całe ciało, poza tym daje "powera" na cały dzień - jeśli biegasz rano, albo długi mocny sen wieczorem:) Polecam

Gość Anstreth
To fakt, power jest wielki po bieganiu:D Dlatego ja uwielbiam biegac z samego rana, bo czasem poopludniu zapominam o tym, ze biegalam i mam ochote na cwiczenia, wiec wtedy w ciagu dnia biegam i duzo cwicze, a nawet tego nie odczuwam:) Widze, ze nie tylko ja jestem zwolenniczka biegania, gdy jest cieplo:D tez zaczynam wiosna a koncze na jesien jak juz robi sie szarawo i chlodno:)

Gość Anstreth
A jeszcze co do biegania, to napisalam, ze biegam od wiosny, ale to tez tylko sezon, ogolnie biegam jakies 3 lata:)

Gość karinkaaaaaaa
ile masz w udch jak tak biegaasz??

Gość Anstreth
ja mam w udach 46,5, ale ostatnio na silownie chodze i staram sie juz miesnie zostawic w spokoju i zajac sie tylko "wytapianiem" tluszczyku i jak dobrze pojdzie to uzyskam jakies 45 w ciagu tygodnia do dwoch i bedzie oki:D

Gość karinkaaaaaaa
jezu a ja mam 51 .. masakra .. :( chyba zaczne biegac powaznie ..

Gość Anstreth
Wlasnie najwazniejsze jest, abys biegala z przyjemnoscia a nie zmuszala sie do tego:) ja biegi zawsze traktuje jak dobra zabawe, a kiedy mam chwile zwatpienia przestaje biegac tylko szybko maszeruje i podziwiam widoczki, nawet taka 10 minutowa przerwa sprawia, ze potem masz lepszy humorek i nabierasz ochoty na dalsze biegi, a podczas szybkiego marszu rowniez spalasz tluszczyk:)

Witam, mam pytanie o dobre buty do biegania, czy możecie mi polecić jakąś firmę? Czytałam trochę o dobieraniu odpowiedniego buta do biegania, wyszło że mam średnią pronancję, czy to wszystko jest aż tak istotne, jeżeli tak, to proszę o konkretne rady osób które już trochę biegają. Mam jeszcze pytanie, dlaczego nie biegacie zimą i jak ćwiczycie w tym czasie? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam:)

Gość Anstreth
Ja nie biegam zima, poniewaz w czasie zimowym nie mam na nic ochoty i tylko bym ja przespala:P w czasie zimy fajnie natomiast sie chodzi na silke, bo w pomieszczeniu jest cieplo, zapominasz o tym, ze zima szaleje a ponadto oprocz biegania na biezni mozesz sobie pochudnac jeszcze na innych sprzetach:D a co do butow, to fakt- jest mnostwo rodzajow i kazde maja jakies bajery, natomiast kazdy but, ktory jest przeznaczony do joggingu jest wart kupienia, bo najwazniejsza jest poprostu amortyzacja. Ja mam buty marki adidas i bardzo fajnie mi sie w nich biega:)

Gość kukuleczka_kuka
w zimie nie biegam, bo ...zimno. Poza tym mieszkam na wsi gdzie czasem służba drogowa nie dociera, więc w razie nagłych opadów śniegu, nie che ryzykować zgubienia się w zaspach:) Więc podobnie jak koleżanka wyżej polecam siłkę, albo basen a jak nie ma kasy to steper,rowerek stacjonarny czy jakiś inny sprzęt jeśli ktoś dysponuje...lub skakankę, albo jakieś tam zestawy ćwiczeń np jogę;) Co do butów, to warto wydać "parę" groszy więcej, nie muszą być znanej marki, ważne żeby były wygodne, o nie za twardej podeszwie. Można zapytać sprzedawcę o radę :)

Gość Anstreth
Oj tak, w zimie jest tak mrozno, ze sobie nie wyobrazam jak ktos sie moze wtedy pocic na powietrzu, latwo przeciez sie tak przeziebic, a poza tym ciezko biegac po obsypanych drogach:) W domu mozna wykonywac callanetics, bardzo proste cwiczonka a ladnie modeluja sylwetke:) ja w czasie zimy lubie tez sobie "trenowac taniec" tzn poswiecac okolo godzinki na tanczenie w roznym tempie i wymyslanie ukladow:)

Witam, dziś biegałam na wieczór:) chciałbym biegać jak najczęściej, tyle, że rano, bo szybciej schudnę...tylko żeby mi się chciało rano tak wcześnie wstawac... Jeszcze kilka lat temu biegałam regularnie, zawsze wieczorem, trochę schudłam i fajnie wyglądałam. teraz tez jestem szczupła, ale już po ciąży kilka lat i chciałbym ładnie wyrzeźbić sylwetkę, szczególnie uda i pośladki i zbić trochę tłuszczu. Mam do Was pytanie odnośnie jedzenia po treningu...Wiem, że najlepiej białko jeść, a czy może być w postaci Olimp BCAA? czy mi to coś da? czy po treningu aerobowym równie ważny jest ten posiłek białkowy, jak po treningu hiit? Proszę o odpowiedzi, jeżeli ktoś wie coś na ten temat. Co do butów, to na pewno zakupię lepsze, ale jeszcze chwilę będę musiała bez nich wytrzymać...na szczęście nie biegam całkiem po betonie:) Pozdrawiam:)

Gość Anstreth
Lorissa co do jedzenia po treningu to wiele powiedziec nie moge tylko opisze jak jest u mnie: po treningu nie mam ochoty jesc a i tak nie powinno sie nic jesc przez godzine do poltorej po cwiczeniach, ja glodnieje po jakis 2 godzinach i wtedy jem jogurty albo platki z mlekiem, czesto tez siegam po owoce, czyli konkretnie jem rzeczy lekkostrawne, zdrowe i soczyste:)

Gość lala_ala
Anstreth a ile masz wzrostu?no 46cm w udach to malutko

Gość Anstreth
Mam 159cm wzrostu