Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomooooccccyyy

CO SIĘ DZIEJE Z MOIMI WŁOSAMI???

Polecane posty

Gość pomooooccccyyy

Moje dlugie, geste, z natury proste wlosy strasznie sie pusza z wierzchu. Dookola glowy stercza mi takie krotsze wloski, wyglada to okropnie, juz niejedna osoba zwrocila mi uwage i pytala czy sie w ogole czesze... Wlosy pod spodem mam gladkie, ale te z wierzchu sa przesuszone i odstajace. Juz nie wiem co robic. Nie farbuje wlosow, myje je co 2-3 dni, uzywam dobrych szamponow i odzywek, dodatkowo jedwab (calosc firmy Gliss Kur), susze suszarka nie do konca, wiec wszystko jest niby ok. Dodam, ze kiedys, jak bylam mlodsza, mialam proste i gladkie wlosy, do tego lsniace. Teraz sa okropne. Czy ktos moze mi pomoc? Nie wiem co mam z tym zrobic... To wyglada naprawde ohydnie, a nie daj boze spadnie deszcze, to juz w ogole porazka. Strasznie sie placza i odstaja na wszystkie strony swiata. POMOCY!

Gość kasia kasia kasia kasia kasia
Miałam podobnie. Mnie fryzjerka zaleciła spłukiwać włosy wodą z octem i łykać tabletki (skrzyp z witaminami)! Pomogło :-)

Gość ale octem jablkowym tak
??

Gość pomooooccccyyy
A jak robilas ta mieszanke, tzn. w jakich propocjach? To byl zwykly ocet? Jak czesto splukiwalas tym wlosy? Nie smierdzialy ci potem octem??

Gość kasia kasia kasia kasia kasia
No ja myje włosy tak ze 3-4 razy na tydzień. Kobieta powiedziała, że przynajmniej 1 w tygodniu stosować ocet. Ocet ten zwykły nie jabłkowy. No cóż włosy może nie pachną cudnie;-)...ale w sumie nie żałuje bo już myślałam, że będe je obcinać (sieczka na głowie plus rozdwojone końcówki, zero układania czy blasku). Na garnek 3 litrowy tak ok 1/3 szklanki octu. Mnie kobieta powiedziała, że mimo że stosuje dobre szampony i odżywki to zwyczajnie moje włosy i skórę głowy potrzeba "zakwasić" po myciu. I jeszcze ten skrzyp z witaminam (tam są tez drożdże) Mnie pomogło:-)