Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tancerkaaa

kiedy mam najlepiej

Polecane posty

Pewni to juz było ale mam pytnko w którym dniu cyklu najlepiej to zrobic zeby zajsc w ciaze, tylko nie wiem jak to sie liczy czy od pierwszego dnia miesiaczki, czy ostatniego. okres mam bardzo regularny, ale niedawno sie okazalo zeporoniłam samoistnie przy okresie, czy to moze utrudnnic mi zajscie w ciaze, dziewczyny pomożcie, jestem zdesperowana chcialabym miec didziusia.

Obserwuj śluz. Jak zaczyna się robić przejrzysty i rozciągliwy - wtedy współżyć przez około tydzień, najlepiej co dwa dni.

Mikroporonienia to ponad połowa wszystkich ciąż.Najczęściej nie ma związku z kolejną ciążą.

dziekuje jak nie wiem co nigdy nie jestem, pewna mój chłop bardzo czestow yjezdza nie ma go cały tydzien wiec trudno bedzie co dwa dnie, wiec musze ustrzelic. dzis jestem 18 dni po pierwszym dniu miesiaczki czy mam jakies szanse, jutro znów wyjezdza wiec ostatnie szansa w tym miesiacu.

To nie jest tak..Często tego obliczenia idą w leb (w obie strony, jak sie planuje i jak się nie chce).Owulacja występuje na 12-16 dni przed miesiączką ale nigdy nie wiesz ile cykl będzie trwał, póki się nie skończy. FFaza przed owulacją jestruchoma i wrażliwa na wiele czynników, może sę dowolnie przesunąć. W takizj sytuacji śluz jest czynnikiem najbardziej wiarygodnym, którym możesz się kierować.

no to juz po obiedzie bo juz mi sie skonczylo sluzowanie, no nic w nastepnym miesiacu sie postaram, tylko nie wiem jak z moim acetem czy nie wyjedzie akurat na te dni. Masakra. No ale dizkuje za te rady.a Ty sie juz wystaralas o dziecie czy probujesz, nie sledziłam tego forum, tak wpadłam i napisałam i prosze spotkałam bardzo zyczliwa osobe. pozdrawiam

Zakłada się, że owulacja występuje w ostatnim dniuśluzu wysoce płodnego (przejrzysty, rozciągliwy, uczucie naoliwienia) ale - również 3 dni przed szczytem śluzu (czyli przed ostatnim dniem) i do 3 dni po nim.

Ja o dziecko zaczynam się starać od września choć od począteku tego roku już praktycznie nie uważam (stosunek przerywany w dni podne).:-)I nie denerwuj się tak, w 1 cyklu masz nie więcej niż 40% szans na ciążę, zdrowej parze daje się blisko rok na zajście w ciążęa większości zajmuje to 3-5 miesięcy intensywnych starań.Z tym, że przy haśle \"intensywne starania\" ważne jest, by wiedzieć kiedy ma się dni płodne - i wtedy \"strzelać\".Jeśi masz problem z określeniem sluzu - możesz kupić w aptece albo na allegro testy owulacyjne. One wskazują na najwyższe prawdopodobieństwo owulacji w ciągu 12-36 godzin.Czyli w najlepszym czaskie, kiedy należysię starać.

mistrzynia swiata jest moja kolezanka, wyliczyła wszystko i mowi jutro zajde w ciaze, i faktycznie kochała sie ze swoim mezem on zadzialal i od roku sa szczesliwymi rodzicami, po prostu mówie i mam, on ma 44 lata ona 24, bardzo duzo zalezy od wrazliwosci osobniczej kazda z nas jest inna. ech j tez bym chciala tak teraz i juz i koniec. pozdrawiam i zycze powodzenia we wrzesniu, ja tez sie wezme za robote tylko ze ja pale papierochy moj jedyny nałog, o boze niewazne straszna ze mnie gaduła juz nie mecze, odpowiedzi dostalam a teraz uciekam jeszcze raz dzieki

Nie ma za co :]Ja właśnie rzucam palenie. Kawę rzuciłam (całkiem) dwa tygodnie temu.

bedziesz cudowna mama, przygotowujesz sie roli matki, interesujesz sie nowinkami, jesz witaminki, gratuluje, oby bylo wiecej takich kobitek ja jestem troche nieodpowiedzialna ale licze na mojego faceta, mam nadzieje ze bedziemy sie uzupełniac , aleto my musimy jesc witaminy i o nich pamietac, to my rzucamy palenie a oni dalej beztrosko wcigaja pyszny dymek, i to my chodzimy nieprzytomne caly dzien jak nie wypijemy kawy. ech... ale i tak warto. buziaki.

Hehehe dziecko już Cię nauczy odpowiedzianości :-)Myślę, że rzucenie palenia jest ważne, więc dobrze się zastanów. W ciaży może Cię odrzucać od papierosów - ale wcale nie musi. Mam wiele koleżanek, ktre paliły w trakcie ciaży. Uważam, że jest szalenie wiele gorszych rzeczy ale myslę też, że to nie usprawiedliwia szkodliwości nikotyny i dymu tytoniowego przyjmowanego przez organizm mamy w czasie ciąży. Warto stresować się wciąży- czy lepiej trochę przemęczyć się teraz? wiem, że to cholernie trudne, bo sama biję się z myślami.Kawa to mniejszy pikuś, kwestia kofeiny, możesz ją odstawić i w ciąży, w końcu nie magazynuje się w orgganiźmie w takim stopniu, w jakim nikotyna i substancje smoliste.Powodzenia :-)Acha - bardzo ważne - jeszcze dziś skocz do apteki po kwas foliowy i przyjmuj 1 tabletkę dziennie. Pełna kuracja to minimum 3 miesiące przed ciążą ale lepiej teraz, niż wcale. Zapobiega powstaniu wielu wad u płodu, np wad cewy nerwowej (wielowadzie, rozszczep kręgosłupa itp).

ngLka sory ze pisze tutaj moze nie powinnam ale nie ma jak sie z Toba inaczej porozumiec napisalam Do Ciebie maila dobry jest wogole??

Moniko, mail jest dobry - ale skrzynka mi jeszcze nie kwiczy nową wiadomością :-)Jeśli wysłałaś dosłownie minuty temu, to pewnie zaraz dojdzie. Jeśli dużo wcześniej - to wyślij jeszcze raz.Tylko wytnij WYTNIJTO :-)

Wczoraj wieczorem wyslalam ale widocznie cos nie tak:(to napisze pozniej jeszcze raz bo na forum nie chce juz pisac;)

Ew. wyślij na mój login zcate a tym daj @gazeta.plPublicznie pisać nie będę całego adresu bo to równa się napisowi na czole pt \"kocham spam\".Czekam więc na maila. ostatnio siedzę w domu praktycznie 24h na dobę (przeziębienie + chory pęcherz), więc pewnie długo na odpowiedź czekać nie będziesz :)