Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mirobulka

IN VITRO komu się udało i w której klinice

Polecane posty

Od kilku lat staramy się z mężem bezskutecznie o dziecko. Mamy pytanie do par, którym udało się osiągnąć wymarzony cel dzięki programowi in vitro... Z pomocy której kliniki korzystaliście, czy jesteście zadowoleni z jej usług, jakie były poszczególne etapy, jakie koszty, za którym razem Wam się udało - słowem WSZYSTKO na temat in vitro w Waszym przypadku. Acha - z góry dziękuję za głupie, bezsensowne komentarze potępiające ten program, albo doradzające w zamian adopcję itp - decyzję już podjęliśmy, pozostaje tylko wybór odpowiedniej kliniki - proszę o pomoc:)

wejdz na nasz topik:) Czy są śród was kobietki........:) Są 2 kobietki :) i kolejne 2 w drodze do invitro:) miedzy innymi ja:) Ja będę miała w Nowum w Wawie, 2 pozostałe kolezanki tez:), jedna jest juz w ciązy z blizniakami:) a jeszcze jedna- juz mamusia:) robiła w Gamecie w Łodzi:) zapraszam do Nas:)

znam dziewczynę, której udało się za pierwszym razem w nOvum w Warszawie na Ursynowie, jest też klinika w Białymstoku - podobno dużo tańsza.

Gość Cinammonka
W Białymstoku jest bardzo dobra klinika dr Szmatowicza. Bardzo dobry spejalista.

Gość jusiek
w poznaniu na Polnej w klinice leczenia niepłodnosci

ja temat zaczynam tez rozwazac.\'Jetem obecnie po 2 inseminacji.Teraz czekam na wynik.Czy przyjdzie @..... Zabiegi i wizyty mam w klinice dr. Janeczko \"IVF\" w Krakowie.. podaje linka.Sa odp. na pytania.Cennik.Oraz tabela z wynikami za 1 kwartal w dziedzinie Ivf. http://www.klinikaivf.pl/

witam ;-)...ja jestem po pierwszym i udam in vitro w 21tc bliźniaczej :-D,wcześniej miałam 2 nieudane inseminacje,na to szczęście czekaliśmy aż 10 lat...przyczyny niepłodności to:słaba jakość nasienia,nie całkiem drożny jajowód (mam jeden bo jeden został wcześniej usunięty wraz z jajnikiem z powodu guza),korzystaliśmy z usług kliniki z Wrocławia POLMED....mieliśmy dobrany długi protokół,najpierw tabletki antykoncepcyjne przez miesiąc (21dni),następnie wyciszanie zastrzykami w brzuch DECAPEPTYL 1raz dziennie przez 14 dni i stymulacja przez 10 dni zastrzykami w brzuch PUREGON,następnie była punkcja (pobrano mi 15 komórek z czego 13 było dojrzałych a 11 udało się zapłodnić,dwie mi podano podczas transferu a 9 pozostałych zostało w hodowli do stadium blastocysty i przetrwały 3 które zostały zamrożone...ogólny koszt wszystkich badań,wizyt,leków,nawet liczę dojazdy a mieliśmy 100km do kliniki to jakieś 10,000zł....jeśli mogę jeszcze w czymś pomóc to bardzo chętnie ....powodzenia

podam jeszcze stronę kliniki tam znajdziesz wiele cennych informacji www.polmed.info.pl

Gość jaga_ptasinska
nam sie udalo w InviMedzie w Warszawie, pozdrawiam

Gość centrum bocian
w białymstoku, udało się za 1 podejściem-długi protokół, cała procedura+mrożenie około 7000 zł. jestem w 22 tyg. ciąży bliźniaczej

Gość uszata_sowwa
gratulacje dziewczyny! Tez slyszlalam ze InviMed ma najlepsze wyniki ale nie widzialam zadnych rankingow

Gość Olenka_Wo
Rozne sa rankingi, nam tez sie udalo w InviMedzie, prowadzil wszystko dr Dworniak, bardzo dobry fachowiec i przyjemny czlowiek

Gość godny polecenia
tez polecam kraków klinike parens warto i super człowieka P.doktora J. Przybycień przyjmuje też prywatnie w Tarnowie

Gość felo
witwm nam się udało za pierwszym razem w Gameciejestem w11 tyg z bliżniakami.

Gość JaMammamija!
Cześć Dziewczyny! Nam się udało za pierwszym razem, pomimo slabych parametrow jakie mialam. Po transferze był jeden zarodek, z 4 jajeczek z punkcji. Tak że szanuję nie było. Jednym pluses bylabym bdb klasy zarodka. No I udało się!!! :) Teraz jestem w 5 tc. Polecam Wam klinika InviMed w W-wie. Mnie prowadzila dr Kinga Ziolkowska - bardzo kompetentna. Szczera, bardzo konkretna I ciepla. Bardzo lubilam do niej chodzic. Co fajne to teraz take bedzie prowadzila moja ciaze, Bo tym się też zajmuje (ale już poza InviMed). Koszty calej procedury zaplodnienia z hormonami wyniosl mnie ok. 13 tys zl. Ale ja mialam dlugi protokol stymulacyjny. Generalnie InviMed mogę polemic z czy stem sumieniem. Czułam tam indywidualne podejscie I dużo troske na kazdym kroku. Wczesniej bylam w Novum na Ursynowie, które wg mnie dziala jak fabryka I forma podejscia do pacjentki jest calkowicie odmienna od InviMedu. Bylam tam 2 lata, mialam jedna inseminacje I brak jakichkolwiek efektow. To był stracony czas. Wszystkim walczacym przyszlym mamom życzę powodzenia I trzymam za Was kciuki! Nie traccie wiary Dziewczyny!!! Za siebie I mojego upragnionego Ludzika też trzymam kciuki, zeby wszystko było jak najlepiej!:) Trzymajcie się!

Gość gość
Witam, moja historia zaczeła się 1,5 roku temu po wielu staraniach, jeżdżeniu po Polsce trafiłam do Doktora K.Cieplińskiego-Gravida Płock. Doktor obejrzała dotychczasowy przebieg leczenia i stwierdził, że w tym przypadku po tylu monitorowanych cyklach to tylko in vitro. Załamałam się gdyż wiedziałam jaka długa i ciężka droga mnie czeka do wymarzonego celu (nie zawsze skuteczna). Pierwsza próba nie powidła się pęcherzyki były nie wykształcone, puste. Przyszedł czerwiec i stwierdziłam, że czas zacząć kolejną próbę, która przyniosła wymarzoną ciążę. Teraz jestem w 20 tygodniu ciąży i czekam na Córeczkę. To wszystko zasługa Doktora Cieplińskiego, który jest zawsze miły, uprzejmy,konkretny i ma dużą cierpliwość do swoich pacjętek (dostępny pod telefonem 24h). Dzięki Doktorowi moja ciąża przebiega bez komplikacji . Naprawdę jak in vitro to tylko w Gravidzie w Płocku u Doktora Cieplińskiego. GORĄCO POLECAM KAŻDEJ KOBIECIE!!!!

Gość gunia33
witam , czy komus sie udało in vitro w kieleckiej gamecie piszście , za którym razem i w ogóle swoje opinie

Gość Dokson
Nam się udało w AB OVO w Lublinie u dr Polak Grzegorz za pierwszym razem.Wcześniej kilka nieudanych inseminacji.Pod koniec 2013r. urodziłam zdrowa córeczkę.

Gość sylwiaLat
Co do in vitro to na pewno doktor Romuald Juchnowicz-Bierbasz jest dobrym specjalistą. Inna sprawa, że jako jeden z nielicznych w okolicy ma odpowiedni sprzęt do tego typu zapłodnienia. W moim przypadku wszystko poszło bardzo sprawnie i już na świecie jest nasza ukochana córeczka. Wielkie podziękowania dla pana doktora.

Gość gość
21 tydzien ciazy, refundacja nfz 3 podejscie, bialystok bocian

Gość gość
Miałam 2 inseminacje oczywiście bez powodzenia. Później ivf i udało się za 1 razem. Obecnie w 14tygodniu ciąży. Udało się w Rzeszowie w klinice Parens. pozdrawiam

Gość pikulikna1
U mnie udało się przy 1 inseminacji w http://www.ovea.com.pl/ - lekarze mega nam pomogli. Dziś mam rocznego synka i jest on moim szczęściem.

Gość gość Inka
A czy komuś się udało za pierwszym razem w Salve Medica w Łodzi? zamierzam się tam przenieść do kliniki z wcześniejszego leczenia w Bydgoszczy ( 5 nieudanych IUI).

Gość gość
Witam,invimed Warszawa,udany ciotransfer.Wczesniej nieudana procedura w słabe Łódź (nie polecam tej "kliniki")

Gość gość
Mi udało się za pierwszym razem w Gamecie Łódź :-)

Gość gość
Przepraszam za błędy - miało byc w salve Łódź

Gość gość Inka
No i znów nie wiem co zrobić. :( mnie Genesis Bydgoszcz naciągnęła na 15 tys i dawała złudne nadzieje a nawet nie zlecili mi konkretnych badań. :( W Salve się kobitka zdziwiła "jakim cudem miałam robione 5 IUI jeżeli nie miałam badanego AMH ...??? " Doradźcie proszę...

Płock, klinika Gravida, doktor Hawryluk. Udało się za pierwszym razem i dziś jestem szczęśliwą mamą. Więcej informacji na stronie kliniki www.gravida.com.pl

Gość gość
Polecam klinike Invimed w Warszawie, często organizują bezpłatne badania bądź jakies pakiety odnośnie zapłodnienia in vitro. Klinika cieszy sie dobra opinia. Ale uwazam tez, ze ma swietnych specjalistow. Ja wiele zawdzieczam dr Dworniakowi