Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rncistka

Pytanie odnosnie renty po ojcu, a studiach zaocznych!

Polecane posty

Gość Rncistka

Hej, Mam pytanie odnosnie renty po tacie.Wiem, ze Zus placi pieniadze do ukonczenia przeze mnie 25 roku zycia, ale czy bedzie mi placil pieniazki, jesli wybiore sie na studia zaoczne? Prosze o odpowiedzi

Gość mis kolabor
zamiast myslec o kasie zacznij myslec o nauce.

Gość moja córka studiuje zaocznie
i nie utraciła prawa do renty

Gość Rncistka
Dziekuje bardzo...weszlam na strone ZUS-u, ale bardzo nieczytelna jest! Dobranoc

Gość Rncistka
Aha, jeszcze jedno......koncze 25 lat 20.02....czy Zus zaplaci mi do konca roku akademickiego, czy tylko do moich urodzin?

Chyba nie myślisz, że załatwienie renty jest takie proste? Mój tata zmarł w sierpniu ubiegłego roku i jeszcze do tej pory jej nie mam. Najpierw ubiegałam się o rente w ZUSie w moim mieście, decyzję dostałam odmowną. Potem pisałam do Warszawy też mi odmówili, napiałam odwołanie, napisali mi, ze mam im przesłać zaświadczenie, ze nie pobieram pieniądzy z mopsu, wysłałam im to, znowu mi odmówili i dali jakiś niedorzeczny powód. Osobiście to bym ich wszystkich pozabijała w tym ZuSie, cholerna biurokracja. Nienawidzę ich.

Gość kurnachatka
moja kumpela uczyła się zaocznie i pracowala równoczesnie. musiala oddać pieniądze które pobierała kiedy pracowala. Więc jeśli się uczysz-ok, ale równocześnie pracowac nie radzę , chyba że na czarno

Gość kurnachatka
oczywiście musiala oddać tą rentę którą pobierała w czasie gdy pracowala;)