Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna666

Straszna Sprawa.ROBAKI W CZEREŚNIACH!

Polecane posty

Gość justyna666

Mam dziwny problem. Mianiowicie jadłam sobie wczoraj czereśnie, zjadałam kilka dziesiąt i przypomniało mi się, że w czereśniach bywają robaki. Sprawdziłam więc czy w tych co jem nie ma robaków. Sprawdzam jedną, drugą, trzecią, czwartą, dziesiątą z kolei czereśnie i w KAŻDEJ jest ochydny biały wijący się robak. Zjadłam uwcześnie nie więdządz o tym, że są robaczywe około 30-50 czereśni-prawdopodobnie każda z robakiem. Czy coś mi grozi? Czuje się z tym strasznie! Czy takie robaki będą we mnie pasożytowały? Czy są nie groźne? Błagam o odpowiedź kogoś kto wie coś na ten temat, bo czuję się z tym bardzo źle, boję się że sie mogą rozmnożyć w moim ciele i pasożytować na mnie - a przy tym że dostaę jakiejś groźnej choroby :( Proszę o poważne odpowiedzi i pomoc. Czy mam iśc z tym do lekarza? Boję się :(

kwas solny w zolądku je strawi nie martw sie padną znaczy się juz padly ja mialam podobnie będac w ciazy objadałam się czeresniami a pozniej...natchło mnie tak jak ciebie i do dzis nie tykam czeresni..a fuj...

Gość ulaaaaaaaaa
propouje isc do lekarza, powiedziec mu o tym, mysle, ze sam skieruje Cie na badania kału ;)

Gość justyna666
Już nigdy ich nie tknę! Ble, to ochydne, bardzo ochydne. Może powinnam coś zjeść co pozwoli je szybciej zlikwidować? Może wode z solą, albo napić się alkocholu? Brzydze się samej siebie teraz :(

nie martw sie one już nie zyją a ta swiadomosc ..fuj.. znam to z autopsji..do dzis mnie trzącha ale bynajmniej masz pewnosc ze nic ci nie bedzie gdyz takie robale nie mają szans w naszym organizmie

Gość szpak co wsuwa czereśnie
A tak wogóle, co to są za robale ?

Gość powiem tak
Jest jeden plus - czereśnie nie były "sypane". :) Przeciętny człowiek zjada w ciagu życia masę pająków, much itd., np. podczas snu - nic Ci nie będzie. Ale nie zazdroszczę, też się brzydzę.

Gość Przeciętny człowiek
"Przeciętny człowiek zjada w ciagu życia masę pająków, much" ??? :O Czy wy macie dobrze w głowach ???

Gość pomyśl o tym ile zjadłaś
pełnowartościowego białka;)I to bez żadnych konserwantów czy innych ulepszaczy:-PPo prostu czyste,zdrowe,naturalne białko bez śladów chemii:-D Ja uwielbiam czereśnie i je jem od wielu lat pomimo iż wiem,że są ta robale;)I nadal żyję w pełnym zdrowiu:-DWięc nie panikuj kobieto!Te robaki NIC Ci nie zaszkodzą:-)

Gość nie ten robak co go zjesz
tylko ten, co zje ciebie :-) Nie martw się, co roku miliony ludzi jada robaczywe czereśnie nie wiedząc wcale o tym

Gość paso-żyd
Miało być - "owsiki"

Gość ale wy macie wiedze
co wyście kurwa na biologii robili? z takiego robaka tasiemiec? owsik? glista? hahahahahahahah

Gość pomyśl o tym ile zjadłaś
nie,nie,nie.z tych robakó na pewno nie zrobi się nagle tasiemiec czy owsiki!!!Tasiemiec jets tasiemcem od początku,owsik też!To tak jakby połknięta mucha nagle miała się zmienic w żoładku w osę:-oNie ma takiej opcji,robak z czeresni na zawsze pozostanie robakiem!Tasiemcem czy owsikiem mozna sie zarazic w inny sposob,na pewno nie poprzez zjedzenie czerseniowego robaczka:-)

Gość Tomek Czereśniak
A ten czereśniowy robaczek to się w brzuchu przegryza do mózgu i powoli go wyżera. I tak się pasie cały czas rosnąc. A jak już wyżre cały, to przebija czoło i wychodzi na zewnątrz w postaci żmji. Chyba widzieliście już takie filmy, co ?

Gość heheheheheheheheheheh
:-D

Gość tez bym zwiala z kuchni widząc
takiego oblesnego robala:-o

Gość tez bym zwiala z kuchni widząc
a selera chyba bym w zyciu nie tknela juz:-o

ja mam sposób na robale w czereśniach topie je poprostu czereśnie do miski z wodą, po 10 minutach wszystkie robale wylażą i leżą utopione na dnie miski wygląda tak sobie, ale mam pewność, że ich nie jem :)

Gość czereśniówka
Ewa, a jak woda ma niby przedostawać się do środka czereśni ? Rozkrawasz je przed płukaniem ?

nie wiem, może woda zatyka tą dziurkę, którą robal oddycha? nie wiem, ale fakt jest taki, że robale wyłażą ile sił w ... no właśnie... mięśniach chyba jakiś :)

Gość justyna666
Dzieki wszytskim prawie za odp. Pozdrawiam. Orly?

Gość Ja probowalam moczyć w wodzie
I to nic nie daje!!! Robaki jak były tak sa:/// Ktoś ma jakiś inny sposob?