Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleodjkgf

planujemy wesele!! ile kasy nam potzreba??

Polecane posty

Gość bleodjkgf

na jakies 110 osób! Jakie koszty?? ukryte wydatki?? I skąd na to wszystko kasę mieć??

nas wyniesie calośc jakieś 25- tys. ale znam i takich co wynioslo ich 60 tys. to zalezy co kupujesz, gdzie i ile masz kasy.pozdrawiam i powodzenia!

lubię takie pytania bez sensu :D koszty zależą od tego JAKIE chcecie mieć to wesele - skromne, z fajerwerkami, w zamku czy w remizie strażackiej, ciuchy normalne czy sprowadzane z Francji?

Gość bleodjkgf
na razie nie mam nic!! jak nie znajdziemy oboje pracy (tzn lepszej) to musimy go odłożyc na za 2 lata!!

Gość _haha_
"na jakies 110 osób! Jakie koszty?? ukryte wydatki?? I skąd na to wszystko kasę mieć??" Najlepiej kredyt lub pozyczka. Swoją drogą nie rozumiem ... skoro nie masz kasy to po cholerę robić weselicho na 110 osób ?? Zrób obiad dla najbliższych i taką kase napewno skołujesz!

Gość bleodjkgf
oczywiscie z aplanujemy skromne wesele: w lokalu, bez kameroowania, same zdiecia, placki pewnie bedziemy piekli sami!! Sukienke pewnie tez taka do 1000 tys!!

Gość bleodjkgf
bo wesele ma sie eraz w zyciu (swoje własne)

w lokalu trzeba liczyć ok 100 zł od osoby (lub 160 od pary - różnie liczą) alkohol - 0,5 na głowę (jeśli sporo osób nie pije za dużo to starczy również na bramki itp) orkiestra - raczej od 1.500 wzwyż do 5 tys. (bez poprawin taniej) obrączki od 300 zł wzwyż samochód - ok 200 zł chyba że znajomy za flaszkę zawiezie

Gość _haha_
średnio koszt za osobę to 80zł i zależy od miasta (wódka oczywiście nie wchodzi w cenę) być może uda wam się wynegocjować np niższą sumę w zamian za to że będą 2 dania ciepłe zamiast 3, ciasta swoje itp - tu już Wasza sprawa co chcecie mieć a czego nie.

Gość bleodjkgf
a skąd braliście kase?? odkładaliscie z wypłaty?? czy jakies pożyczki??>kredty??

Gość nie wszyscy w tym kraju
zarabiaja marne 1000zł...

Gość bleodjkgf
ja nawet mniej!!

Gość wiesz co kasieńka
u mnie jest 140 od osobym, qrna koszty są spore, też mam duże wesele :O

Gość realnie i rozsadnie
110 osob, pol literka na twarz, wlacznie z kobietami, to trzeba, bardzo prosze: 80 kg cukru i dwie butle stulitrowe, trzy bezksiezycowe noce

Gość bleodjkgf
a taniej wychodzi majenie spirutusu??

ja oszczedzałam i robie to nadal z wypłaty ( slub we wrzesniu)! proponuje Ci ograniczyc kupowanie ubrań, wyjść do knajp i kupna różnych bzdetów i kaska będzie!

Gość bleodjkgf
tzn musiałabym z tych 650 zł nic nie wydawac!! Dlatego musze poszukac innej pracy!!

Gość suszarka
poszukaj innej pracy, bo zarobki naprawdę podłe, ale na boga - nie dla wesela, dla siebie!