Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola_ola_ola

LEKARZ Z NFZ W INNYM MIESCIE

Polecane posty

Gość ola_ola_ola

witam, sluchajcie mam takie pytanie...jestem w ciazy i potrzebuje pojsc do ginekologa,tyle ze aktualnie nie przebywam w miescie zameldowania...czy jak pojde do przychodni lub szpitala w innym miescie to przyjmie mnie ginekolog?jak myslicie?

Hej...ja jestem w takiej samej sytuacji...nie mieszkam teraz w miejscu zameldowania, jestem w 21 tygodniu ciąży i od 6 tygodnia chodzę do ginekologa w miejscu gdzie mieszkam. Jest to zupełnie inne województwo...(zameldowanie mam w łódzkiem a teraz mieszkam w śląskiem)ale lekarz ma cię prawo przyjąć państwowo, na kasę chorych bo kasy rozliczają się potem między sobą. Ja potrzebowałam tylko umowę o pracę i tzw. RMUA czyli wykaz że pracodawca odprowadza za mnie składki do ZUSU...teraz już od 24 kwietnia jestem na zwilnieniu lekarskim. Gdyby nie strajki to wciąż chodziłabym do lekarza państwowo. Teraz przez strajk lekarzy muszę chodzić prywatnie albo jeździć do lekarza rodzinnego:)

nfz- narodowy fundusz zdrowia- powstal po to zebybylo mozna chodzic do lekarza niezaleznie od zameldowania. trzeba jedynie wypelnic deklaracje(pisze m.in o internistach). ginekolog to osobna sprawa. niedosc ze mozesz isc gdzie ci sie podoba to nie trzeba wypelniac deklaracji( sytuacja podobna jak ze stomatologiem)