Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halina_18

tabletkowy dylemat - pomocy

Polecane posty

Gość Halina_18

hej dziolszki:( mam pytanko... od 3 dni biore regulon:) i chodzi mi oto ze dostalam okres w nocy, wiec nie wzielam tabletki wieczorek - zreszta kto by chcial potem codziennie brac tabletki o godzinie 24?? no, w kazdym razie przyjelam tabletke rano o godzinie 7:00 ... i moje pytanie jest takie wczoraj kochalam sie zmoim chlopakiem, ovczywiscie bez innego zabespieczenia ale nie skonczyl we mnie.... te tabletki to moje pierwsze w zyciu:* i czy po pierwsze moglo dojsc do zaplodnienia?? (pamietajmy ze mam okres) a po 2. to czy tabletki w ogole zadzialaly??:>

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kuźwa ,przeczytaj ulotke

Gość Halina_18
oczywiscie ze przeczytalam ulotke ale potrzebuje rady od was nobo n ulotkach to czasem takie pierdoly ze szok:/

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
no comment

Gość Halina_18
hehe no moze masz racje ale poprostu sie boje:) noi pubuje sie czegos dowiedziec

Gość aaaaaha
wiesz, Halina nie zwracaj uwagi na tego "wrrr" - zastanawia mnie po co tacy jak on/ona udzielaja sie u Ciebie na topiku jesli dla nich to takie denerwujace. Co prawda akurat to znajdziesz na ulotce - tabletke powinno się zażyć 1 dnia cyklu, a możesz równiez później(2-5dnia cyklu), ale wtedy tydzien lub dwa (dobrze nie pamiętam) nie jesteś zabezpieczona. Czyli tabletki nie zadziałały. Ale skoro był stosunek przerywany i to jeszcze na samym początku cyklu to niemożliwe żebyś była w ciąży, pozdro.

wziełas pierwszego dnia okresu (pierwszy dzien nie oznacza, że trzeba wziąć 2 sekundy po tym jak zacznie sie okres) wiec tabletki zadziałały a jeszcze jak nie skonczył w Tobie to wogóle nie kumam o co Ty sie schizujesz ? pozatym lepiej brac wieczorem tuż przed snem a nie rano bo jak bierzesz wieczorem i idziesz spac to mniejsze ryzyko, ze dorwie Cie jakas biegunka albo wymioty a jak bierzesz rano to roznie moze byc :P:P pozatym gdybys przeczytala ulotkę dokładnie to znalazłabyś odpowiedź na swoje pytanie

Gość Halina_18
aaacha baaaardzo ci dziekuje:*:*

aaaaha ===> skoro ona pisze, ze okres dostała ok 24 w nocy a tabletke wziela o 7 rano to ja uwazam, ze to był jeszcze pierwszy dzien okresu a nie drugi wiec wzieła tak jak trzeba

Gość Halina_18
yhy no macie racje:*:* ufff troche sie uspokoilam:) zreszta caly czas myslalam ze wszytsko jest ok ale jakos mnie dreczylo:) w kazdym razie bardzo dziekuje:* ehhh.... noi nareszcie wiem jak to jest z plodnosci podczas okresu bo rozne juz teorie slyszlam:/

teoretycznie mowi się, że nie zajdziesz w ciążę podczas okresu ale teoria swoja drogą, życie swoją droga pilnuj swoich tabsów zeby je zazywac i nie zapominac i będzie dobrze

Halina z płodnością podczas okresu róznie bywa bo to zależy jakie masz cykle, jak długie, jakie regularne itd ale jedno jest pewne : jak bierzesz tabletki anty to NIE MASZ WOGÓLE DNI PŁODNYCH :P :P

Gość Halina_18
hmmm no tak:D ale wlasnie tak jak mowilam to dopiero druga byla tabletka a "madrzy" twierdza ze tabsy dzialaja dopiero po miesiacu czy jakos tak:/ a maoj cykl - roznie bywa ale od pol roku nizej niz 30 dni nie wystepuje... ups wczesniej niz 30 a nie nizej

teoria ------> z co z osobami które pominą/zwymiotują tabletkę i zachodzą w ciążę? byłoby milo uspic tak swoje dni podne na stałe a tu niestety wystarczy czasem 1 mały problem i bum :(

Gość Halina_18
hmmm no wlasnie:D ale jescze od kiedy biore tabletki (3 dni) ja nie mam zadnych objwow zadnych wymiotow i innych tego typu spraw:D

Haris Pilton ===> oczywiście nie ma dni płodnych pod warunkiem, że bierze się tabletki zgodnie z zaleceniami ulotki i stosuje sie dodatkowe zabezpieczenie w razie takich sytuacji jak pominiecie tabletki, wymioty czy biegunka do 4 godzin po zażyciu tabletki nie nadmieniłam tego bo dla mnie to oczywiste jak budowa cepa ;) ;) ;) ;)