Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muchomorek w kropki

czy wieksza dawka tabletek anty zadziała jak postionor??

Polecane posty

Gość muchomorek w kropki

Dziewczyny, błagam pomózcie! kiedys slyszałam (od lekarza) ze zamiast postinoru mozna zazyc zwiekszona dawke tabletek antykoncepcyjnych i tez zadziałaja. Tylko problem w tym ze nie pamietami ile tabl i przez ile dni trzeba to brac. Dodam ze chodzi o tabl cilest. Jesli cos wiecie na ten temat to prosze, o info.

Gość Oj Wy baby
Nie , nie zadziała ... możesz co najwyżej rozregulować sobie hormony w organiźmie:/

Gość miiinnnnka
no skoro tak slyszalas od swojego lekarza to moze tak jest. Nie wiem ja nigdy o czyms takim nie slyszalam. Nie lepiej zazyc po prostu antykoncepcje po?

Gość Oj Wy baby
Dawka hormonów w tabletkach "po" jest dokładnie ustalona ,nie po to ktoś nad tym myślał tyle czasu i nie po to są na recepte,żebyś sobie je brała "na oko"...Jezu co za ludzie.. Dość dorosła jesteś,żeby uprawiać seks to i po tabletke do gina możesz iść..

Gość muchomorek w kropki
no lepiej zazyc antykoncepcje po tylko tabletki mam przy sobie bo zostały z dawnych czsów a postinoru nie mam, a gin na urlopie :/ szlag by to :/

Gość alealealealealelalelalsld
metoda Yuzpego Polega na przyjęciu specjalnej dawki klasycznych dwuskładnikowych hormonalnych pigułek antykoncepcyjnych. Dawkę i rodzaj tabletek ustala lekarz. Skuteczność tej metody ocenia się na 75%. Uwaga! Obie metody mogą powodować działania uboczne, bo fundujesz sobie potężną dawkę hormonów (progestageny w Postinorze, progestagen i estrogeny w klasycznej pigułce), co wywołuje burzę hormonalną. Jej najczęstsze objawy to mdłości (czasami nawet wymioty), nadwrażliwość piersi, zawroty i bóle głowy, ból brzucha. Takie dolegliwości występują zwykle w pierwszej dobie po zażyciu tabletek. Później czasami pojawia się plamienie z dróg rodnych. Zwykle objawy uboczne są silniejsze po zastosowaniu metody Yuzpego. Postinor Duo zawiera mniejszą dawkę hormonów niż zalecana dawka antykoncepcji awaryjnej w wypadku klasycznych pigułek antykoncepcyjnych. W jego składzie nie ma też estrogenów, mogą go więc stosować kobiety, które ze względów zdrowotnych (zwiększone ryzyko raka piersi, mięśniaki macicy) powinny ich unikać.

Gość kaviiiiiiii
jeden gin w miescie?

Gość muchomorek w kropki
Jezu, kobiety coz wy takie krytyczne jestescie?? jesli wy nigdy nie mialyscie wpadki to tylko pozazdroscic ale nie musicie potepiec innych w potrzebie :/

Muchomorku to o czym piszesz wykonuje się tabletkami trójfazowymi. Więc nie próbuj z cilestem. Cilest jest do brania przed. Warto wiedzieć takie rzeczy, gdy sie rozpoczyna współżycie :O Idź koniecznie do ginekologa, bo sobie jeszcze krzywdę zrobisz.

hmmm... słyszałam o czyms takim, a nawet duzo na ten temat czytałam... no wieć... bierze się 4 tabletki wciągu 72 h od stosunku, a po upływie 12 h od zabrania tych 4 tableteki bierze sie nastepne 2.... ale to musza byc tabsy starszej generacji- stediril30, microgynon21 itd... ale cilest chyba tez ma duzo hormonow... to sprobuj jak ci radze.

Wpadka , wpadką, każdemu sie moze zdarzyc ,ale ryzykować własne zdrowie ,bo sie nie chce gina poszukać:/ Głupota..

ale nie jestem pewna czy cilest ma dostatecznie duzo hormonow, czy tylo sobie nie pogorszysz...idz do gina

a ja słyszałam ze bierzesz całe opak tabsów, dorzucasz witaminy C, do tego troche mąki i soli, rozgniatasz razem w możdzierzu i zjadasz łyżką spóbuj jak JA Ci radze :O

Gość muchomorek w kropki
te paris sama se sprobuj!!!!!!!!! trylko zebys opryszczki odbytu nie dostala jak oryginalna Hiltonówna!

To nie Paris Hilton tylko Haris Pilton.. i ma racje. Od tych hormonów możesz sobie narobić kłopotów:/ I to poważnych.ale Twoja sprawa

Gość muchomorek w kropki
hmm gorącym moczem... to trzeba go sobie zagotowac jak wode na kawke... oj kobiety, a myslalam ze z powaznymi ludzmi rozmawiam.... Żenada!

rozmawiasz zenada to sa takie pomysly stawiające na szali twoje zdrowie takie tematy omawia się z lekarzem opryszczke odbytu tez :D

Muchomorku jeszcze jedno. Taki sposób działa na innej zasadzie niż postino. Więc masz tochę więcej czasu. Wykorzystaj na znalezienie ginekologa. Na pewno jesteś w ciąży czy tylko chcesz się zabezpieczyć na wszelki wypadek??? Bo jeśli to drugie to łykanie tabletek jest nie wskazane. To kuracja poronna.