Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izka-25

pomocy czy jestem w ciazy

Polecane posty

Cześć dziewczyny!Mam pytanie do szczęśliwych mam,staramy sie o dzidzie i juz od 9 dni nie mam @ robiłam jeden test rano tydzień przed @ i drugi 3 dni temu (5 dni po terminie)ale wieczorem.Od ponad tygodnia pobolewa i kluje mnie brzuch i jajniki mam strasznie obrzmiałe i wrażliwe piersi.Czy test mógł wyjsc nie prawidlowo robiony wieczorem ,proszę o odpowiedz z góry dziękuję

Gość bzowa babulenka
zawsze mogl wyjsc nieprawidlowo, ale sa na to niewielkie szanse. zreszta mysle, ze sama dobrze o tym wiesz. 5 dni po terminie miesiaczki wyszedl na pewno wlasciwy wynik.

szkoda bo bardzo bym chciala być w ciązy,ale są jakies szanse ze wyszedł źle

Gość sijkella
hmmm ale wieczorem?? no coz wiarygodnosc tego testu jest mniejsza jezeli robi sie go wieczorkiem niestety:( zawsze rano naczczo nalezy:*:* a co do pobolewan- to moze byc objaw spozniajacej sie miesiaczki - bo ja tez tak czesto mam:* hmm... w kazdym razie badz dobrej mysli - moze marzenia sie spelnia??:*:*

Gość bzowa babulenka
no sa szanse, zawsze sa, bo te testy nie maja 100% skutecznosci. zreszta slyszalam, ze duzo czesciej test wychodzi negatywny mimo, ze ciaza jest, niz pozytywny w momencie, gdy jej nie ma. zbataj sobie beta hcg, bedziesz wiedziala na pewno

dziękuję za odpowiedzi:).wiem ze test powinnam robic rano ale juz nie mogłam wytrzymac i zrobiłam o 21,poczekam jeszcze pare dni i pojde do lekarza bo juz chyba sobie objawy wmawiam (zauwarzyłam nawet niebieskie żyłki na piersiach ale to chyba moje urojenia

Gość sijkella
tak jest z testami??:> o jej nie wiedzialam:( a czy znasz moze jakis, ktory pokarze mi wynik po tygodniu od potencjalnego zaplodnienia??:> bo slyszalam ze takie istnieja ale nie wiem jak sie nazywaja niestety i ile kosztuja:*

Pre-test jest podobno najczulszy i kosztuje ok 12 zł,ja niestety robiłam inny ( bo robię często i zaczęłam kupować za 8 zł qixx ale chyba nie jest najlepszy:)

Gość sijkella
12 zlotych?? to naprawde nie duzo:) mowisz ze czuly?? zobaczymy chyba sie zdecyduje tez go uzyc bo obawiam sie ze to moze byc niestetyy konieczne:(:(

tak to jest dziwnie ja bym chciala i robie z myśla zeby wyszlo a ty odwrotnie,oby nam obu wyszło po naszej myśli:)

U mnie Bobo-Test kosztuje 6,50 zł :classic_cool: I jest wiarygodny - robiłam dwa razy w życiu - za każdym powiedział prawdę (nie byłam w ciąży).

u mnie najtanszy jest właśnie qixx za 8 zł a bobo-test kosztuje około 11 zł,co miasto to inna cena.:):):)

Dziewczyny, nie sugerujcie się ulotkami, bo często rozumiecie je na swój własny, niekoniecznie właściwy - sposób.Od początku:Pojęcie \"ciąża\" w medycynie oznacza rozpoczęcie procesu zagnieżdżania. Zagnieżdżenie rozpoczyna się w 6 dni po zapłodnieniu i trwa aż do 12 dnia po owulacji. Dopiero od rozpoczęcia procesu implantacji zarodka w macicy - produkowany jest w większych ilościach hormon hCG - wykrywany przez testy.Jak więc widać - określenie na teście \"wykrywa sześciodniową ciążę\" nie oznacza:- 6 dni od stosunku (od stosunku do owulacji może minąć nawet 4-6 dni!)- 6 dni od zapłodnieniaOznacza to, że MINIMUM 6 dni od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania musi minąć, czyli wykrycie ciąży jest możliwe dopiero w 12 dniu po owulacji!.Tak działają testy dostępne w aptece, czyli o czułości 25 mIU/ml. Testy o czułości 10 mIU/ml które (rzadko, bo rzadko, ale...) gdzieniegdzie w aptekach i na allegro można już dostać - wykrywają już 3-4ro dniową ciążę, czyli 3-4 dni od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania = 9/10 dni od zapłodnienia. Około 2-3 dni wcześniej, niż testy o czułości 25 mIU/ml, ALE nigdy nie będzie to 6 dni po stosunku, ani nawet 6 dni po zapłodnieniu.

Gość sijkella
oj tak tak:):) z tymi cenami to masakra:):) hehe:) i rozbierznosc naprawde piorunujaca:) no ale co zrobic - trzeba sie dostosowac;););) dziewczynki a jezeli mozecie to odpowiedzcie mi na pytanie- jake mam szanse ze zajde w ciaze podczas okresu, w momencie gdy chlopak we mnie NIE konczy?? wiem ze to ma male znaczenie ale zawsze jakies:)

Powyższe było do sijkellaIzka - sugeruję, byś wybrała się na test, który oznacza poziom hCG z krwi. Cena 20-40 zł, jest pełopłatny, idziesz bez sierowania z samego rana. Wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. bez względu na wynik wybierz się wtedy do ginekologa, być może owulacja się przesunęła, być może jesteś w ciąży a możliwe, że coś się u Ciebie dzieje nie tak.

Bardzo bardzo małe :) moim zdaniem nie musisz sie obawiac ale moge sie mylic

Gość sijkella
ngLka => a mozesz mi powiedziec jak to w koncu jest z tym stosunkiem podczasokresu?? bo ja jestem laik na 100% :*:*

sijkella - to jest tak - nigdy nie wiesz, czy cykl ci się nie skróci, dlatego czasem zdarza się, że dziewczyny zachodzą w ciążę przy stosunku w czasie miesiączki, bo owu występuje u nich np 5 czy 7 dc.ALE jest to rzadka sytuacja.

Gość sijkella
hmm noto dziekuje ci bardzo:*:* naprawde mi pomoglas - uspokoilas a ufam c bo widze co piszesz innym dziewczyna:* kochana:* a moge wiedziec ile masz lat??:> bo szczerze mnie to ciekawi :)

Moja odpowiedz była do sijkelli, a tobie ngLka bardzo dziękuję za odpowiedz:0 mam nadzieję ze bedzie to ciąża:)

Gość sijkella
jejciu i bedzie sliczniutki malutki rozowy bobasek o joj:):) kochane:) chociaz ja teraz bym nie chciala znaczy chcialabym ale moja obecna sytuacja raczej nie nadawala by sie nato:(:( wiec 3majcie kciuki i za mnie i za autorke:*:*

Gość sijkella
nie dziekuje nie zapeszam:*:* muuua:*