Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeeeelf

Co myślicie o Niemkach/Niemcach?

Polecane posty

Gość eeeeeeeeeelf

Czy zdecydowalibyście się na zamieszkanie w Niemczech, małżeństwo z Niemką/Niemcem? Jak postrzegacie współczesnych Niemców?

Ja nic nie mam do niemcow jak niektorzy ich krytykuja tylko dlatego ze sa niemcami... Z niemcem chyba bym sie nie ozenila ale miszkac w Niemczech moge :)

ja sie zdecydowalam na zycie z niemcem i nie narzekam,za miesiac przeprowadzam sie tam na stale:) bedzie gut;)

Gość 1977_ja
mniej rodzinni, bardziej sa za rownouprawnieniem niz Polacy, sztywni, malo spontaniczni, nad reszta pomysle

Gość 1977_ja
zyja zgodnie z prawem:) lubia reguly i prawa i zasady

Gość czlowiek myslacy
ubermensh???:D

Gość słowianin
Wstrętne szwaby z wielką manią wyższości, w dodatku pasztety z wyglądu i straszne skąpiradła. Podsumowując - najwstrętniejszy naród w Europie, dobrze że wymiera.....

Gość słowianin
plastikowi ludzie o dwóch lewych rękach, władający paskudnym językiem o paskudnym akcencie, urodzeni mordercy

Gość do slowianina
a ile Ty masz lat? Dlaczego tak myslisz?

Gość Hans Klops
Niemki - najpiekniejsze dziewczyny na swiecie!

Gość butem w morde

Gość słowianin
Niemców poznałem dobrze jak przebywałem u nich na zbiorach, więc wiem o czym piszę, może kobiety inaczej ich postrzegają, wiadomo instynkt......... mam trochę ponad 20 lat i przodków którzy zostali przerobieni na mydło w obozie koncentracyjnym

Gość unijny liberal
a widzisz gospodarny narod. nawet z niczego potrafia cos pozytecznego zrobic.

Popieram słowianina. Zdanie mam podobne. a co to za człowiek sądzący,ze Niemki to najpiekniejsze kobiety?! Buhaha! Żałosne stwierdzenie. Naprawde. Słowianin-respect.

No Niemców, czy mi się podoba, czy nie, spotykam prawie codziennie. Co o nich myślę? W większości są uprzejmi. Bardzo dokładni i kulturalni. Nie podoba mi się tylko wygląd młodzieży niemieckiej ... ale to chyba nie podlega dyskusji.

Gość Fantik
Sorka od niekmieckiego opowiadała mi, że podczas wymiany Polska-Niemcy , Niemcy bardzo brzydko się zachowywali, nie dało się ich w ogóle upilnować, 17-latkowie chodzili po Lublinie po nocach i szukali burdelów, ehh masakra, nie szanują ludzi.

Gość unijny liberal
no to choc nowoczesna ta mlodziez. a i zarobic by dala . same korzysci od naszych przyjaciol z Unii.

Gość słowianin
lepiej idź do tej nowoczesnej młodzieży niemieckiej i daj jej sobie ulżyć na twoim obleśnym ciele...... przynajmniej dadzą ci zarobić.....

Gość xxcv
szczegolnie lubie jak mnie za pupe lapia Niemcy czy Anglicy. bo ich rece takie wypielegnowane i milo jak taki zlapie a polaczki to maja lapska spocone i brudne i szorstkie.

Gość słowianin
wiedziałem że cie to kręci, tylko dlaczego posługujesz się innym nickiem?

Gość eaeaeaeaeaeaaa

Niemcy są mili ale oficjalni. Mam z Niemcami bardzo częsty kontakt i zauważyłam, że traktują Polaków z dystansem, są dosyć zamknięci w sobie, nie mają za bardzo poczucia humoru.

Gość wacia
Ja mieszkam w Niemczech i mam meża Niemca. Jak tu przyjechałam, to miaam o Niemcach bardzo dobre zdanie. Ale mi sie zmieniło. Pewnie , ludzie jak ludzie, wszedzie sie znajda egzemplarze fajne i mniej fajne. Ale ogólnie jako naród - snobowaci, nierodzinni, obciachem jest wziąć slub albo miec dziecko , zanim się zrobi oszałamiajaca karierę. Oceniaja ludzi po tym, co mają , a nie po tym , jacy są. No i sa bardzo skąpi

Gość wacia
i bardzo mi sie nie podoba, że patrza z góry na Polaków tak jakby byli czyms lepszym jak mówie w nowym toaarzystwie, że jestem Polka , to sie pytają , czy mieszkam u tej Niemki, z która akurat w momencie rozmowy stoję; tak jakby jedyny byt Polaka w Niemczech to było - mieszkac kątem i pucować po sasiadach

Gość
nie mozna sobie budowac opinii o kims na podstawie znajomosci z kilkoma osobami.To niezbyt powiedzmy- sprytne.Czy czasem nie lepiej poczytac,poznac ludzi(nawet kilku),poznac ich polityke i dopiero wtedy mowic o Niemcach?Na podstawie takiego postepowania-zdanie jednoznacznie negatywne. Skoro ktos twierdzi:\"jak mozna kogos krytykowac tylko dlatego ze jest Niemcem\",odpowiadam podobnym rozumowaniem:\"mi sie podobaja piosenki ktore kiedys juz slyszalem.No bo jak mi sie moga podobac piosenki ktorych nigdy nie slyszalem?\"