Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Laska Nebeska

Jak zmusic kota do polkniecia tabletki?

Polecane posty

Gość qdqedq
o, właśnie, Aaliyah2 i suzitka opisują to jeszcze prościej

Gość dosfffiadczona
Prosze, bardzo, 2 metody Sprawdzone przeze mie wielokrotnie. Najlepiej kota wyluzowac - tzn pogaskac, poprzytulac. Potem otwierasz mu paszcze szeroko i daleko tabletke zapodajesz,. Potem glaszczesz po gardziolku, to wywoluje u niego odruch polkniecia. Na koniec trzeba dokladnie sprawdzic,czy cwaniak nie ma gdzies w paszczy tej tabletki, bo czasem uda mu sie ja schowac! :) Kumpel wyprobowal metode polecana przez weterynarza (mi sie ona nie podoba). Tabletke rozkruszyl z pasztetem i posmarowal tym nos kota. Kot zlizal wszystko dokladnie.

Mój patent- rozkruszam i mieszam z tuńczykiem. Zapach rybki skutecznie zabija smak tabletki. Chwilkę to trwa gdyz mieszam po 1/4 tabletki z łyżką tuńczyka. Jak na razie patent bezkonkurencyjny- tym bardziej że mam dziczka i pakowanie delikwentowi tabletki do pyszczka odpada :)

aj te kotki... z psami nie ma problemu jeśli chodzi o tabletki (przynajmniej z większością psów - bo zawsze znajdą się takie, które wyplują tabletkę). mój pies je nawet takie ogromne i o bardzo intensywnym zapachu tabletki. ale jest już stary i może stracił węch...?...

Koleżanka dostała od weterynarzaspecjalny sprzęt w tym celu :)