Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

satee

akryl na stopach kto ma

Polecane posty

zastanawiam sie nad zrobieniem, nigdy nie mialam ale zawsze podobalo mi sie jak dziewczyny maja takie ladniutkie paznokcie u stop z francuskim manicurem. to chyba jest akryl prawda? bo jak sie je tylko pomaluje na frencza to efekt jest krotkotrwaly, prawda? tylko czy uzupelnianie tych paznokci czy co to tamm sie z nimi robi nie jest klopotliwe?

a moze to sie zelem robi? nie znam sie poradzcie co lepsze

to moze powiedzcie jaka jest roznica miedzy zelem a akrylem i czy jest roznica w wygladzie?

Gość ja różnicy w wyglądzie
nie widzę. czy żel czy akryl na paznokciach stóp wygląda maxymalnie ohydnie i śmiesznie.. plastik na stopach, no naprawdę :O ohydztwo większe niż brokaty na dłoniach..

Ja robię sobie sama french, bez żelu czy akrylu. A różnica między żelem i akrylem jest taka, że akrylowe paznokcie są zdecydowanie grubsze.

aha a powiedzcie mi jeszcze czy zelowe sa drozsze? bo skoro akryl wyglada grubo to chyba sobie daruje

paznokcie akrylowe wcale nie muszą być grubsze, jest teraz taki wybór w akrylach, że nakładają się, jak żel i bardzo ładnie wyglądają. teraz mam żelik na stopach, bo wtapiałam ozdoby, ale pewnie za tydzień zrobię sobie akryl. dziś robiłam klientce \'akrylowe stopki\' i wyszło bardzo fajnie.

Gość ulka 30
to jak robicie sobie ladne paznokcie u stop??? ja jestem ciagle niezadowolona ado sandalow powinny byc ladne

a co jaki czas uzupelnia sie stopy? i czy trzba za kazdym razem malowac na francuski? jak sie obcina to pewnie powoli znika

a ile kosztują takie ładne paznokietki? bo ja też się zastanawiam

JAK SIĘ ROBI ŻEL NA STOPACH: najpierw nakłada się warstwę podkładową, potem z białego żelu maluje się linię frencz, potem nakłada warstwę budującą, a na koniec nabłyszcza. Wszystkie warstwy są cienkie, więc wygląda to naturalnie i na miesiąc jest spokój z malowaniem.

cena zalezy od salonu i wielkosci miasta. ale chyba okolo 80zl

--------->pysiatko, a co jak paznokiec odrasta? zwykle podcinam paznokcie co tydzien. wiec po 4 tyg nie beda za dlugie?

ja kasuję 50 zł, jeśli klientka robi od razu tipsy w łapkach i 60 zł, jeśli specjalnie na stopy muszę jechać.

pysiatko a powiedzmy po tych 4 tygodniach nie beda wygladac brzydko? jak juz paznokiec odrosnie? i co sie pozniej robi, uzupelnia? czy rowniez maluje biala kreseczke?

no uzupełnia się, uzupełnia, jak przy tipsach. jeżeli kreseczka frencz była grubsza, to można ja spiłować do cieńszej i wtedy jest ok. po dwóch miesiącach trzeba jednak ściągnać żel lub akryl i zrobić to wszystko od nowa.

o matko! od nowa? myslalam ze to jakos sie domalowuje czy cos

no można domalować, ale stary akryl lub żel lepiej ściągnąć, bo może się kruszyć; poza tym będzie stary i żżółknie na pewno.

a czy sciaganie akrylu jest klopotliwe? dlugo trwa? i nie niszczy paznokci?

Gość *Dominika*
Sciądanie tipsa akrylowego bądź też żelowego polega na spiłowaniu tego pilnikiem. niedoswiadczona kosmetyczka może nawet uszkodzić płytke paznokcia wiec trzeba uwazać do kogo sie idzie i lepiej nie robić tego samemu