Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunflower123

nadwyrężenie kostki

Polecane posty

Gość sunflower123

cos mi sie stalo w noge w okilicy kostki. otoz od jakiegos czasu zainteresowalam sie masazem stop i postanowilam przetestowac na sobie. punkty limfatyczne znajduja sie w okolicach kostek. masowalam je dosc intensywnie. i nastepnego dnia po masazu czulam lekki bol a wlasciwie takie jakby nadwyrezenie przy niektorych ruchach stopa w okolicy lewej zewnetrznej kostki ale to zlekcewazylam bo nie bylo to jaskies uciazliwe pomyslalam ze przejdzie. oprocz tego troche biegam i cwicze wiec dodatkowo moglo to obciazyc moja stope . wczoraj zauwazylam ze kostka jest troche spuchnieta i przy ruszaniu stopa bol jest wiekszy niz tydzien temu. nie wiem czy to naderwane sciegno czy cos mi sie w zyly stalo bo w tym miejscu tez one sa wiec moze jakis dtan zapalny od tego maazu sue zrobil. poradzcie czym najlepiej to smarowac? wiem ze jak nie przejdzie to musze do lekarza ale znam realia i wiem ze zapisze mi jakis ketonal albo cos w tym stylu

Gość uuuuppppppppp

Gość naprawde nikt mi nie odpowie

Gość witam.........
z punktami limfatycznymi trzeba uwazac. Np. jesli wykonywany jest drenaz limfatyczny twarzy i przekroczy sie czas, to pojawia sie nieprzyjemny bol glowy. Sama w to nie wierzylam, ale doswiadczylam. Na kostke sprobuj polozyc oklad z altacetu. powinien cos pomoc. Mozesz tez poradzic sie lekarza.