Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gola 34

Jak wygląda na skórze - atopowe zapalenie skóry?

Polecane posty

Gość gola 34

Już nie wiem co myśleć - mala ma od 3 tygodni takie kropeczki pojedyncze pod skóra ( najwięcej na szyi i pod pachami) i oprócz tego nagle zaczęła mieć sucha skórę. Alergikiem nie jest bo ja od początku jem prawie wszystko łacznie z mlekiem i nigdy nic na skórze nie miała. Ma 6 miesięcy.

ciezko powiedziec,atopowe wyglada bardziej jak suche czerwonawe placki, ale zaczyna sie nieraz od krosteczek. Moj tez nie byl alergikiem, a dopadlo go okolo 7 miesiaca. Smaujemy go Balneum Baby cream, nie dajemy jajek-bo chyb a go uczulaja i ladnie sie goi, ale raz na jakis czas są nawroty.

Gość gola 34
ona ma takie jakby wybroczyny z małych czerwonych kropek , ale pod skórą noc na wierzchu nie czuć

moja córka ma 4 miesiące też ją podejrzewają o atopowe zapalenie skóry,ale od kąt zaczeliśmy ją kąpać w Oilatum przeszło jej.Można kupić w aptece.

czerwone plamy, ktore sie drapie bo swędzą, sucha na nich jest skóra - nic innego mi do glowy nie przychodzi. Sama to mialam. Oilatum pomaga, ale trzeba regularnie uzywać, bo to nie lek - lagodzi, ale nie leczy. Lece do roboty 🖐️

Gość ninka34
AZS - to alergia

Gość azska
azs to nie alergia tylko choroba GENETYCZNA,czy wreszcie ktoś to zrozumie??? Lekarze mają teraz jakąś obsesję na tym pukciei na każda plamkę jaka pojawi się na ciele wystawiają diagnozę azs! Ja sama choruję na to od urodzenia,nigdy mi to nie zniknie,leczenie polega na przyjmowaniu sterydów,cyklosporyny i innych dość ciężkich leków,więc prosze mamuśki-opanujcie się! U mnie azs wyglądem przypomina łuszczycę i nie są to pojedyncze plamki-tylko 90% skóry,które w najgorszych momentach przybiera postac ropiejących i krwiawiących ran.

u mnie w rodzinie nikt na to nie choruje, tylko ja. A raczej chorowalam, bo wyleczylam sie kilka dobrych lat temu. Dermatolodzy zamiennie uzywali okreslenia atopowe zapalenie skóry, lub alegria (alergia na białko kurze, pomidory, wędzone ryby podobno(!), nabiał) - przeszło jak ręką odjął, nie powiem jak, bo śmiech wybuchnie na sali :D

Gość azska
u mnie w rodzinie tez nikt nie choruje-a dostalam azs przez to,ze moi rodzice mają konflikt krwi-tzw.obiciazenie genetyczne,byłam na konsultacjach u najlepszych specjalistów w polsce,kontaktowałam się też z lekarzami z franfurtu-i jakoś nikt mi nie mowił,że azs można wyleczyć...i nikt nie nazywał tego alergią

Gość andzikk
ja tylko o tym czytałam, ale z tego co wiem to nie jest to alergia, tylko coś w rodzaju wady wrodzonej i może wystąpić w rodzinie gdzie ktoś miał alergię, astme itp. ale nie musi, może wystąpić nawet w zdrowej rodzinie. czasem samo znika a czasem zostaje do końca życia tyle tylko, że zmiany na skórze są mniejsze lub większe. azs ZAOSTRZAĆ może - zbyt wysoka lub niska temp. w mieszkaniu, kurz, detergenty, a również białko ( ale to wymieniane było na końcu)

Gość andzikk
Ale na pewno azs nie wywołuje samo uczulenie na białko itp. z azs człowiek się rodzi i w zależności od środowiska może przybierać zaostrzoną lub lekką forme

Gość gość
Wszystkich zainteresowanych tematem AZSu zapraszam na www.nazdrowiesposob.com. Znajdują się tam w pełni rzetelne informacje o tej atopowej chorobie. wydaje mi się, ze w tekstach na tym blogu można odnaleźć wszystko to, co trzeba wiedzieć zarówno o genezie samej choroby jak i jej leczeniu (właścicielce strony się udało!) etc. Polecam!

Gość gość
Polecam żel do kąpieli i krem do ciała Atoperal Baby. Moja mała miała takie suche, czerwone rączki, a po tym specyfiku po 2 tygodniach wszystko jej minęło i już nie wróciło :) Kąpałam ją codziennie w tym i kremowałam 3 razy dziennie. Kosmetyk jest z naturalnego lnu.

Skóra się robi sucha, łuszczy się i pęka. Najczęściej tym objawom towarzyszy jeszcze zaczerwienienie i swędzenie. Jeżeli podejrzewasz, że masz AZS, koniecznie udaj się do dermatologa. Jeżeli nic z tym nie zrobisz, to problem będzie się pogłębiał. W międzyczasie skórę możesz smarować emolientami takimi, jak Beta-Skin Natural Active Cream. Składniki zawarte w preparacie złagodzą objawy i pomogą wrócić skórze do normalnego stanu. https://sklep.betaskin.pl/Beta-Skin-Natural-Active-Cream-150-ml/102

Gość gość
Niestety ja mam atopowe zapalenie skóry. Powiem więcej niestety chyba to jest do końca życia. Ale ja w sumie mam fajne kosmetyki w użyciu z atopis.pl, świetnie łagodzą wszystkie zaczerwienienia.

Gość gość
U dzieci do 3 roku życia powinno przejść jak będziesz dbać o skórę i dietę dziecka