Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listkowa

Byłam na solarium i nie widze efektu - normalne ?

Polecane posty

Gość listkowa

Bylam 6 minut i nic ? Czy to cos daje dopiero po kilku wizytach ?

Gość dusia6585
po 1 wizycie nie widac efektów

Gość fakt.........
po 1 wizycie nie licz na zbytnie efekty, a tym bardziej, ze bylas na 6minut. Poza tym nie wiadomo jak mocne byly lampy. U mnie np. opalenizna po solarium wychodzi dopiero po ok. 4godzinach.

Gość fakt.........
nie po ok 4 godzinach po opalaniu

Gość listkowa
aaaa....heheheh bosh :P myslalam ze musze sie tam tyle czssu smażyc ;)

Gość OnA mŁoDa
Ja ostatnio byłam 15 i 12 minut na solarium...lampy są zarąbiste... ustawiłam sobie na 30 stopnii.... i jakbym poszła jeszcze na 10 minut to byłabym czarrrna :P... a jeśli byłaś na6 minut to nie będzie aż tak bardzo widać... mój chłopak też był,ale widać było dopiero po drugiej 10-cio minutowej wizycie :))

Gość listkowa
a nie orientujecie sie, czy moge juz jutro isc drugi raz ? na 10 minut ? bo dzis bylam pierwszy tak w ogole ;)

Gość OnA mŁoDa
Możesz iść spokojnie...tylko pamiętaj...wszystko z umiarem... jak pójdziesz jutro to później idź w następnym tygodniu lub za dwa ;) Pozdro :))

Gość listkowa
jasne :P uzależnienie mi nie grozi po prostu nie mam czasu sie wylegiwac na sloncu, a moj mezczyzna krzyczy, ze nie chodze w krotkich spodniczkach choc mam takie zgrabne nogi ;) ale jak tu chodzic z bladymi :P:P

Gość ja bym nie mowiła o tym
nie mozna chodzić dzień po dniu, tak samo jak nie mozna ustawaić sobie lamp. one mają konkretną moc - stale, aż do zmiany lamp, wiadomo, ze wraz z uzywaniem słabną ale nie ma "ustawiania" sobie mocy. temperaturę w kabinie możesz sobie ustawić, ale to nie ma związku z opalaneim. moja babeczka na solarium mówi, ze nie wolno częściej niż do drugi dzień. jest spalona na heban, ale chyba wie co mówi :) nie warto ryzykować. idź pojutrze na 10 i też będzie ok.

Gość listkowa
ok, w takim razie pojde pojutrze :) a mozna jakos regulowac te lampy...tzn wiecie zeby pozniej mi juz tak mocno buzi nie opoalo tylko cialo ?

to zalezy od kabiny - w różnch jest różnie. zapytaj osobę z obsługi czy można te na twarz na przykład wyłączyć (czy zmniejszych, choć z tym się nie spotkałam)

Gość listkowa
ok, to jak juz uznam, ze buzka ma dosc poszukam takiego z wylaczanymi :) dzieki 🌼

ja bylam dzisiaj 6 minut (nie chce mi sie leżec na słońcu :O) bylam na leżącym i wlasnie moglam sobie wylączyć lampy na twarz kiedy chcialam bylam ok 12 a teraz zaczyna mi wylazić opalenizna niestety czerwona 😭 nogi z tyłu, dupę, brzuch mam czerwone wiec albo byly zajebiste lampy mocne albo to przez ten Beta karoten ,ktory biorę od 2 mscy

nauzykaa ===> akurat u mnie jest taki sam jak po 2 godzinach leżenia plackiem na słonku :P tzn cała czerwona jestem i bynajmniej nie wyglądam jak po solarium :D :D :P

no właśnie, można lampy na buźkę wyłączyć, ale raczej nie stopnijue się ich mocy.. albo albo.. ja mam to samo - tyle że od razu brąz jak po opalaniu na słońcu. nie mam tego odcienia jak rasowe solaryjne frytki.. chociaż, pewnie jakbym tyle leżała pod lampami co one to kto wie... ;) mam znajomą, która nie mogąc iśc kilka dni (chodzi chyba co drugi dzień na 15) na solar z powodu robienia tatuażu czy innego tam kolczyka może, w następnym tygdzniu chodziła dzień w dzień na 15min..

a mi babeczka mówiła, że minimum dzien przerwy musi być czyli dopiero w czwartek bym mogła ej a dlaczego mnie na czerwono opaliło ? 😭 nigdy sie na brązowo nie opalę ?? :O

teoria a jak zazwyczaj sie opalasz? na brąż czy czerowny? jeśli na brąz, to ta opalenizna po solarce musi "dojść" - skóra doznała szoku i musi trochę czasu mnieć zeby zbrązowieć. :)

na słonku zawsze na czerwono czyli na świnie :O choćbym nie wiem jakie filtry na siebie nasmarowała no ale myślałam, ze po solarium będe brązowa a tu lipa :P dobrze, że nie piecze tak jak po słonku :D i mam nadzieję, ze skóra schodzić nie będzie bo po słonku zawsze schodzi :D

jak się za mocno opalisz to też będzie, przecież to też jest promieniowanie w solarium. no i jelsi się na czerwono opalasz to po solarce też pewnie tak będzie..

Gość bez_majtkuuuff
tak naprawdę, żeby było bezpiecznie na solarkę należałoby poświęcic ok 30 min ROCZNIE. Oczywiście należy ochraniać wtedy skórę. Także chodzenie co drugi dzień traktowane jako zdrowe to kolosalna ściema!

ja bym nie mowiła o tym ===> czyli chyba było za mocno choc tylko na 6 minut poszłam 😭 łeee do dupy :D więcej nie pójdę :D :D

może były za mocne lampu i dlatego. 6 min to ok, ale na słabych/średnich lampach.. nikt nie mówi ze jest zdrowe, podobnie jak opalanie na słońcu - zwłaszcza jak przez cały rok siedzi się w mieście i nagla na dwa tygodnie wystawia nieprzywyczajoną skórę do słońca, najlepiej egzotycznego, więc jakby nie było - silniejszego niż grzeje u nas.. więc to zdrowsze to pojęcie względne..

ja bym nie mowiła o tym ===> hmmm byłam rano i babeczka sama powiedziała, że płacę tylko za 4 a nie za 6 bo lampy sa nienagrzane :D :D kurczak dobrze, że nie poszłam jak nagrzane były bo już siebie widzę jakbym teraz wyła :D :D ale to nowo otwarte solarium więc moze dlatego ;)

Gość jhj
heh ja bylam 5 min w dodatku wyszlam wczesniej i jestem spalona na plecach i brzuchu