Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MeOne

Smokey Eyes- oceńcie

Polecane posty

Gość MeOne

Smokey eyes ostatnio modny sposób malowania oczu ; ) wiele z Was pyta jak to zrobić... w Internecie jest sporo 'lekcji'. ;) spróbowałam więc dziś coś takiego na sobie stworzyć... kierowałam się jedynie obrazkami znalezionymi na googlach ;) co o tym myślicie?: http://i28.photobucket.com/albums/c215/Lol_a/DSCN9199.jpg http://i28.photobucket.com/albums/c215/Lol_a/DSCN9201.jpg http://i28.photobucket.com/albums/c215/Lol_a/DSCN9203.jpg pozdrówki:)

Gość przepraszam ale
efekt pomalowanych oczu (bardzo fajny zresztą) psują brwi, podreguluj trochę bo te odrastające włoski są widoczne jednak

Gość MeOne
wiem ale nie regulowałam sobie jeszcze nigdy brwi ;) Miarka -> najpierw zrobiłam kreskę czarną na górze (kredką), rozmazałam ją czarnym cieniem. potem to samo z kreską na dole (najpierw kredka potem cień). Na koniec pomalowałam powieki czarnym cieniem i trochę szaro-srebrnym... No i mocno wytuszowane rzęsy (z tym jest u mnie problem bo mam bardzo mało rzęs, w dodatku krótkich i cieńkich...) Tak jak pisałam wszystko robiłam ze zdjęć znalezionych gdzieś na Internecie... Mam nadzieje że dobrze Ci odpowiedziałam. :) pozdrawiam

jeżeli chodzi o regulację brwi to Ty nie powinnaś mieć problemu, bo idealnie widać które trzeba wyrwać - pojedyncze, pod główną linią.

Gość MeOne
dzięki cieszę się że Wam się podoba ;) jutro robię porządek z brwiami.... ale nie umiem ;( ;D

Gość wtresaw
masz ładne oczy i makijaz ok. jeszcze jak wyregulejesz brwi to hoho..ja tak myslęże włąśnei te brwi mozna by też bylo trochę podkreślić ale raczej nei czarnym lae np brązem bo masz jane...ale to neich się forumowe specjalistki od makijazu wypowiedzą :-)

Mnie tez sie podoba :) Nie wiem czy tylko do kazdych oczu pasuje. Moze tez sprobuje? 🖐️

Gość wtresaw
a i jak nie potrafisz sama zrobić sobei brwi to idź do kosmetyczki to żadne pieniądze a zawsze to bezpieczniej na 1 raz - może ci podpowie jak to robić samemu? Jeszcze takpomyślałam o tym makijazu, a gdyby tak "dać trochę powietrza" pod łukiem brwiowym - tzn. rozjaśnic trochę jaśniutkim błyszczącym cieniem?? no ale niech inni sięwypowiedząco o tym myslą...

Gość MeOne
wtresaw- dziękuję :) masz rację, wybiorę się do kosmetyczki, albo każę zrobić to koleżance, ona sie zna ;) hihi a co do "powietrza'' to oczywiście, dała bym, ale nie jestem zbyt bogata w te cienie ;) Asasello- spróbuj! do odważnych świat należy! ;) czy jakoś tak ;) zawsze można zmazać jak nie wyjdzie...

azazello, hmmm z czymś mi się to kojarzy, ta postać, oświećcie mnie

Brwi delikatnie wyreguluj ,ale tak,żeby kształt sie nie zmienił.Później podkreśl je brązową kredką lub specjalnym cieniem do brwi (cieniem łatwiej ale jak ładnie zrobisz kredką to efekt bedzie taki sam, tylko nie \"rysuj\"ich kredką, lepiej robić delikatne ukośne linie i delikatnie rozmazać. Jeśli dodasz odrobine więcej czarnego w zewnętrzne kąciki i \"pociągniesz\" cieniem do góry oczy będa wydawały się większe i weselsze.Ale poza tym bardzo ładnie:)

o qrna dawno już nic nie czytałam, mistrz i małgorzata raczej chyba czy nie

Gość wtresaw
meOne ja tezjeszcze 2-3 meisiące temu nie byłam a teraz to normalnie moja pasja wypatrywanei nowch cieni.... Mam 16, sporo co?? maluje sięod dawna ale oczy zawsze omijałam bo wydawało mi się to koszmarni trudne... ale zaczęłąm próbować i wychodzi coraz ładniej. Smokey eyes bardzo mi się podoba u innych ale u mnie samej jakoś średnio..ale może to brak wprawy i jutro zachęcona twoim efektem wyprubuje...

Gość jak mi sie facet podoba
ok makijaz spoko ale kup sobie peeling i plasterki na nos bo skoro na zdjeciu widac wagry to co sie dzieje w rzeczywistosci?

nasza pamiec jest ulotna niestety. A oko mi sie podoba. Tylko nie wiem czy doszlabym do takej wopyawy aby sie sama tak pomalowac.

Gość MeOne
na pewno każdy da radę się tak pomalować! :) tylko trzeba trochę cierpliwości i czasu... ja próbowałam ten sposób pierwszy raz, a jako tako wyszło. pozdrawiam:)

hmmm ja próbowałam już wiele razy.. pamięć szwankuje, ręka drży, starość nadchodzi.. :-(

Gość wtresaw
scooby hahah...starość to znaczy 90 masz na karku czy ile?? próbuj próbuj a pewnei wyjdzie...mi też mam nadzieję :-)

trochę mi jeszcze brakuję :-) a do azazello - najlepszego wszystkiego