Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MeOne

Smokey Eyes- oceńcie

Polecane posty

Gość wtresaw
no załamcie mnei co to jest ta Wasza starość... Asasello które urodziny mas zjutro co?? Wszystkeigo Njalepszego tak wogóle ... tak na zpas bo do północy tylko godzinka.

to moze ja pokaze jak ja robie taki efekt, ale wyglada on nieco inaczej, lubie eksperymentowac z cieniami do powiek, nawet z niebieskim do niebieskich oczu, mieszam, rozne dziwne rzeczy z kolorami robie. tak sie maluje obecnie\" http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/94561ba86759d14c.html a Twoe autorko sa bardzo ladne, ale mysle ze nie powinnas malowac na gornej powiece poza linia \"zalamania\", po godzinie bedziesz miala zacieki a to nie wyglada za ciekawie, przerabialam to juz. lepiej tylko na sama powieke gdzie jest oko, wyzej juz nie.

uwielbiam smokey! sama wkleje swoj jak tylko sie pomaluje. jesli moge ocenic, poradzic to wg mnie w smokey chodzi oto zeby oko powiekszyc, tzn on sam w sobie powieksza oko, sprawia ze jest wyraziste. Tez mam spora kolekcje takich makijazy na swoim kompie. Wg mnie najwazniejsza jest czarna kredka i tusz do rzes. Rzesy mocno wytuszowane, ale wiadomo nie sklejone. ja maluje zawsze 2 tuszami i mam zadowalajacy mnie efekt:) wg mnie nie powinnas malowac oka czarna kredka wewnatrz. Tzn kredka oko maluje sie na lini rzes, nie schodzac do srodka. Jak mi kredka tam wejdzie, to wycieram patyczkiem do uszu. A wewnatrz oka, maluje sie biala kredka ktora ozywia spojrzenie i sprawia ze oko nie wyglada na obciazone. W wewnetrznym kaciku oka bialy perlowy cien i stopniowo cieniowac na powiece az przejdzie sie do czarnego. zalezy jak kto lubi. Ja wyciagam czarny cien az do zalamania powieki, dokladnie rozcieram. Nigdy nie nakladam czarnego cienia na cala powieke, tylko mniej wiecej 1/3 powieki i rozcieram. Perlowy cien brazowy, przydymiony roz, fiolet, zielen, rozn, rozne kolory - z nimi lacze czarny i wychodzi przesliczny smokey! ale polecam sprobowac z biala kredka i jasnym cieniem na wewn czesci powieki:) kilka zdjec to z innego forum http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/834885968f5f3767.html

Gość wtresaw
haha... tak czy tak taki sympatyczny topik nam sie zrobił aż miło...no tak jutro to i ja będę strasza a młoda to ja tez już nie jestem... hihi kto wie czy nie najstarsza z Was?? Ling ling fajny makijaż - jakie cienie tam użyłaś, dopatrzyłam się oczwyiście zieleni i czerni?? dobrze?? opowiesz coś o tym??

Gość wtresaw
kurcze jakie śliczne makijaże...

Gość MeOne
Ewelka69 dziękuję za rady! :)))

Gość MeOne
Ling Ling śliczny makijaż :)

Gość MeOne
a zgadnijcie kto jest najmłodszy w tym topiku? hihihi :)

tak, cienie to zielony i czarny, najpierw zawsze robie kreske czarnym eyelinerem na gorze (ale musi byc przy samej powiece) i na dole pod rzesami. pozniej nakladam czarny cien tak mniej wiecej do polowy oka, a w wewnetrznych kacikach zielony, po czym czarny rozcieram palcem od wewnatrz do zewnatrz. pozniej czarnym (uzywalam tez ciemnoniebieskiego) tuszem maluje tylko gorne rzesy, dolne zostawiam w spokoju :) to wszystko.

Gość wtresaw
tego sięnie dowiemy jak nei przyznamy się do swojego wieku wszystkie... a to takie passe...no dobra ja mam 18... od... dłuższego czasu

Gość MeOne
Scooby- chyba tak :( taka gówniara ze mnie:(

haha powiem tak jeszcze mogę się tak malować.. bo wiecie, taki makijaż to trochę ciut postarza..

Gość MeOne
Ewelka69- te smokey'e są SUPER!!!! :D ja mam lat... 17... od stycznia:D

Gość wtresaw
e tam postarza... dobrze zrobiony pewnei nei... jak jest sie blisko 30 to chyba nie za późno na takie malowanie co??

pinkny.. ja kiedyś miałam takie właśnie cienie dokładnie takie kolory, hmmmmm, co to było... a jil sander

Gość wtresaw
;-)

Gość bubabub
ten ostatni makijaz ewelki jest beznadziejny, oko sie za bardzo swieci, na dyskoteke mozna takwyjsc ale nie w normalny dzien moim zdaniem, lekka przesada. oczy ladne, makijaz tez bylby ladny gdyby cienie byly moze lepszej jakosci albo inaczej na oku sie prezentowaly.

a tak serio zauważylam, że jak jestem zmeczona to trochę podkreśla zmarszczki pod oczami i niedoskonałości :-(

Gość MeOne
Jak macie jeszcze jakies rady, jakieś zdjecia, to wrzucajcie! hejże! : ) rano wszystko obejrzę, może uda mi się zrobić dobry malunek na oczach hihi : ) Dobranoc :*

Gość wtresaw
wielez tych makijazy nie jest na dzień (to jeszcze zalezy co kto robi w zyciu)...ja bym nawet typowego smokey eyes do pracy nie zrobiła, wolę jasny beż wykonczony deliktanie brązem...

Gość wtresaw
ale po pracy pełne szaleństwo... zwłaszcza w weekendy

racja racja, ale najgorzej to ja wyglądam z takim makijażem po całonocnej balandze koszmar :-)

Gość wtresaw
oj ja to wtedy się wogóle sie ludziom nie pokazuje...nie te lata na imprezy...hehe.