Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzielenka1987

PILNA POMOC bo sama nie wiem co poradzic

Polecane posty

Gość Madzielenka1987

Hej laseczki:))) Chcialam zaczac brac tabletki anty.....mialam dostac okres dopiero w piatek dlatego dopiero wtedy chcialam je kupic...a tu niestety niemila niespodzinak...dostalam go dzisiaj i to jescze taki dziwne ( bo jest jak koncowe dni...) a niestety nie mam zadnych pieniazkow dzisiaj przy sobie i nie moge isc kupic tabletek...a wiec jakbym wziela jutro dopiero kiedy mi sie zacznie tak jakby ten "prawdziwqy" okres to czy to ma duza roznice?

Gość Madzielenka1987
Albo jak wezme wszystkie tabsy na raz, to bedzie dobrze?

Plamienie to nie okres. Zaliczasz je jeszcze do starego cyklu. Tabletki zaczynasz brać gdy zaczynasz krwawić, a nie plamić.

Gość powodzianka
to już musztarda po obiedzie...........kup i czekaj na następną powódź

Gość powodzianka
weź od razu 3 paczki to może Ci sie głowa naprawi

Gość Madzielenka1987
czyli nie rozumiem teraz dziewczynki.... jak jutro zaczne brac tabletki bo teoretycznie do 24 jest jeszcze nie cale 2 godziny...a wiec mozna uznac ze jutrzejszy dzien jak juz bede miala "normalne " krwawienie uznac jako pierwszy? i od jutra zaczac brac tabletki...? one beda tak samo dzialac czy juz beda mniej skuteczne?

Gość Madzielenka1987
ehhhhh....ale niekore dzieczyny sa dziwne...sorcia ale ja chcialam tylko zapytac sie o cos a nie dostawac jakies dziwne (malo inteligentne) komentarze=/

Masz zacząć w pierwszy dzień okresu to znaczy w pierwszy dzień krwawienia (nie plamienia).Jak weźmiesz w 1 dzień plamienia to będziesz musiała zabezpieczać się dodatkowo kolejne 7 dni w związku z zażyciem wbrew temu, co jest na ulotce.

Gość Biedronka 1983
Masz dwa wyjścia: albo poczekać do nastepnego cyklu albo brać od jutra. Jak masz brać jutro i się martwić, że nie zadziałają to sie zabezpiecz dodatkowo i problem z głowy :)

Gość powodzianka
Napisałam tak bo ty tak napisałaś: Albo jak wezme wszystkie tabsy na raz, to bedzie dobrze? ????? cała paczka na raz?

Gość Madzielenka1987
a czemu nie? Lepsze i mocniejsze dzialanie, co nie?

Gość Madzielenka1987
to nie ja napislam a wzieciu calej paczki....ktos sie za mnie podpisal=/.... aha czyli jak mam dzisiaj plamienie ( takie brazowe uplawy) to od jutra mam zaczac brac dopiero kiedy bede miala normalny okres? obawiam sie ze te uplyway moga byc od tego ze w tym miesiacu bralam postinor bo akurat taka wyszla sytuacja i teraz sa skutki...( postinor wzielam z 2 tyg. temu)

Gość Madzielenka198734
ohhhh widze ze jakas idiotka podpisuje sie za mnie ...prosze nie zwraca na nia uwage! widocznie nie ma co robic i sie wpier***ala tam gdzie jest nie proszona;]

Gość Biedronka 1983
Ale po co Ci mocniejsze działanie w tym momencie, skoro z tego co piszesz wynika że nie musisz obawiac się ciąży. Jeżeli są to Twoje pierwsze pigułki w życiu to rozumiem, że zabezpieczałaś się jakoś do tej pory, więc chyba Ci się nic nie stanie jeżeli użyjesz gumki jeszcze ten jeden miesiąc. Poza tym z hormonami nie ma żartów, jeśli chcesz mieć kiedyś dzieci i wszystko w normie to nie kombinuj za bardzo. Ciąża to nie jest taka prosta sprawa.

Gość Madzielenka198734
heheh:) ja wiem ze nie wezme calej paczki na raz bo to glupota...chcialam tylko zaczac wspolzycie bez... a dzisiaj dostalam o 22 plamienie? i pytam sie czy na gwalt musze dzisiaj zazyc pierwsza tabletke czy dopiero jutro kiedy bede miala juz normalny okres...? jezeli musze ja zazyc dzisiaj to postraam sie jakos skombinowac kase!

Gość Madzielenka1987
a co mnie dzieci obchodza? ja chce sie pobzykac :classic_cool:

Gość Biedronka 1983
To chyba bez sensu, będziesz musiała je brać codziennie ok.23 a to jest raczej taka średnia godzina - nie chce się czekać albo jakaś impreza, alkohol itp...

Pigułkę musisz wziąć do 24 godzin od rozpocęcia krwawienia. W takiej sytuacji SPOKOJNIE możesz czekać do jutra tym bardziej, że miesiączka może przyjść dopiero jutro.

Gość Madzielenka198734
nom wlasnie biedronka... w eic dzisiaj odpuszcze tym bardziej ze to nie jest okres tylko zwykle plamienie...i oczywiscie nie bede sie tak od razu kochac z nim tylko dopiero po 12 dniach od wziecia 1 tabletki...bo to beda moje pierwsze

Najlepiej to zaloguj się i \"zaczarnij\" sobie pseudonim, bo juz nie wiem co jest prawdą. Mozesz również wziaść tabletki 5 dnia od dostania okresu.Ale zabezpieczać sie przez kolejne 7 dni dodatkowo. I moim zdaniem to jest najkorzystnieksze rozwiazanie. Każdy organizm jest inny, np. ja dostaje najpier plamienia brązowe, a później za jakieś 3 godziny normalny okres, więc dla mnie zawsze jest to pierwszy dzień.

Gość Madzielenka198734
aha czyli jak do 24 godzin moge czekac...to jak jutro wezme swoja pierwsza tak o 20... bo chcialm brac je wieczorkiem to bedzie oki:) dziekuje laski za pkomoc...a jescze ejdno pytanie...czy to prawda ze jak bierzesz 1 tabletke to tak jakby juz bylas zabezpieczona...czy jak zaczne brac tabletki to tak po 10 dniach od zaczecia ich brania moge sie normalnie kochac bez zabezpieczenia i bez obaw ze zajde w ciaze...?

Pod warunkiem, że nie przekroczysz tych 24 godzin od pojawienia się krwawienia (czyli zażyjesz w 1 dc).

Gość Madzialeenka1987

ja na twoim miejscu poczekalabym miesiac, chocby dlatego, ze postinor bardzo obciaza organizm. a za miesiac pewnie dostaniesz normalny okres i bedziesz miec spokojna glowe;]

dzieki tak poza tym laski z apomoc bo juz sie przestraszylam ze \"na gwalt\" kasy bede musiala szukac i w ogole...a tym bardziej nie chcilama brac tabsow tak pozno...bo wiecie w zyciu to roznie bywa..a ta godzine to troche za pona:)) a wlansie takie ejscze malenkie ytanko...brala ktoras z was yasminelle?

czyli od teraz nie powinnam zaczac brac tabletek? postinor moze negatywnie wplynac na ich dzialanie? tzn moga byc mniej skuteczne? ( ja go wzielam z 2 tygodnie temu...)

nie chcialam Cie przestraszyc,o nie;) chodzi mi tylko o to, ze postinr to silny lek hormonalny, obciaza watrobe itd. moze pewnie tez troche przestawic cykl i gdybym byla na twoim miejscu to poczekalaby jeden miesiac aby organizm\"odpoczal\". jednak jesli lekarz przepisal Ci tabletki zaraz po postinorze to pewnie mozna je przyjac. specjalista nie jestem.

ja tez nie...mowilam mu ze w tym miesiacu bralam postinor ale on powiedzial ze moge brac bez obaw te tabletki....to wezme je jutro kolo 19-20 akurat minie ok 20 godzin...i nie przekrocze 24 tak jak nglk mi radzial ze do 24 godzin moge je brac;*