Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mabnklaaa

Czym sie rózni biżuteria robiona recznie od tej innej?

Polecane posty

Gość mabnklaaa

jest niepowtarzalna... czasem :D A jeśli powtarzalna, to w niewielkiej ilości egzemplarzy. Biżuteria \"fabryczna\" również jest czasem wykonana ręcznie, to zależy od projektu, niektórych rzeczy nie da się zrobić maszynowo, ale w dużych ilościach. Nawet jeśli firma produkuje stosunkowo krótkie serie. Duża część projektantek tworzy pojedyncze egzemplarze z wielu powodów. Między innymi dlatego, że powielanie tego samego projektu jest... nudne :D

Gość
ondyna-jestes pewna?

pewna czego? :) Tego w jaki sposób powstaje biżuteria? Raczej tak. A co do niepowtarzalności biżutek hand-made, wszystko zależy od projektanta/ki. Niektórzy rąbią po 10 czy 20 par kolczyków, inni tylko jedną i szukają kolejnej inspiracji. Bardzo niewiele osób utrzymuje się jedynie z tego, dla większości jest to kreatywne hobby lub dodatkowy zarobek. Zresztą 20 sztuk biżuterii w konkretnym wzorze nie może się równać z setkami, a czasem tysiącami sztuk, produkowanymi przez firmy odzieżowe czy produkujące hurtowo akcesoria :) Dla niektórych to detal bez znaczenia, ale niektórzy wolą mieć coś, co powstaje w jednym egzemplarzu.

Gość I-za-be-la
Sama zobacz: www.darekjudek.pl Bizuteria srebrna artystyczna.

Gość indianiec
różni sie przede wszytkim cena

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
ja jeszcze powiem (tez trochę robię biżu) ze jeszcze się różni materiałami...wiadomo w biżuterii od jubilera będą najlepszej jakości materiały, ale w akcesoriach rożnych sieciówek czy na straganach w biżuterii królują paciorki z plastiku i metale nieszlachetne i inny badziew podczas gdy u wielu projektantek w podobnej cenie biżuteria jest w srebrze z naturalnymi kamieniami lub pięknie szlifowanym szkłem...czasem u wytwórcy można kupić np za 100zł naszyjnik tak ładny i o takiej jakości że w salonie jubilerskim podobne kosztują 300zl wzwyż.

Gość karolka.kkk
Czesc.:D Czesc chcesz kupic niepowtarzalną biżuterię?Zajrzyj na stronke http://www.karolcia.blogownik.pl :) Biżuteria w całości wykonane przeze mnie oraz mojego projektu!:> Nie znajdziesz takich drugich!:) Spraw prezent sobie, przyjaciółce czy mamie!::D Jeśli jesteś zainteresowana napisz!(gg:4374016):* Przeslij wiadomosc dalej :*Życzę miłego dnia:)POzdrowionka Karolina:*

Gość potrzebuje aby mi zrobić
biżuterie na ślub... coś na szyje, kolczyki, bransoletke i we włosy. z bezbarwnych kryształków na bezbarwnej żyłce... ktoś by się podjął?

Gość Anita Nowak
Ostatnio byłam świadkiem na ślubie mojej koleżanki. Kupiłam wisior z bursztynu w Galerii Amber Top i powiem szczerze, że chyba przyćmiłam swoim wyglądem pannę młodą. A to link do tego sklepu: www.ambertop.pl

Gość honelly
Biżuteria hand made. Kolorowa, oryginalna, zabawna. Zapraszam:) www.honelly.flog.pl/

Gość dfdfa
www.google.pl

ja robię biżuterię-i tak ja piszą dziewczyny wyżej ,powielam tylko na konkretne zamówienie,a przeważnie są to jedyne .zapraszam jeśli ktoś jest zainteresowany ładnym ,a niedrogim prezentem dla siebie,mamy przyjaciółki,dziewczyny nr gg 11717886