Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrX

jak jej powiedziec o dziecku?

Polecane posty

Gość mrX

Znamy sie pare miesiecy, nie jestesmy razem jednak chce zeby o tym wiedziala ale nie potrafie sie przemoc zeby jej o tym powiedziec. Kiedys rozmawialismy na podobny temat powiedziala ze nie wie czy moglaby byc z facetem ktory ma dziecko. Moze po prostu boje sie jej reakcji bo mi na niej zalezy..co byscie zrobily na jej miejscu?

Gość powiedziałabym normalnie
na spokojnie i szczerze że bałeś się reakcji, że kiedyś powiedziała o swojej niepewności z bycia w związku z mężczyzną posiadającym dziecko. Taka rozmowa jest konieczna, lepiej powiedz jej szczerze i otwarcie. Nie czekaj aż się dowie od osób trzecich, bo wtedy będzie za późno. A to, że boisz sie jej reakcji, to normalne. Lepiej jej powiedz. Ale wybierz odpowiedni moment, żeby nie było w pośpiechu i na odczepnego. Najlepiej, żeby poznała Twoje dziecko. Ale nie spodziewała się tego poznania. Wtedy zobaczysz jej prawdziwą reakcję. Powodzenia.

Gość mrX
poznanie w tym momencie raczej nie wchodzi w gre - odleglosc. Ilekroc ja widze to o tym mysle a nie potrafie sie na to zdobyc a sumienie gryzie bardzo, przygotowuje sie do tego bo nie moze zyc w niewiedzy. Bardzo dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam.

Gość pomysl o
szczerosc to podstawa zwiazku, bez tego nie ma zaufania... a skoro ci na niej zalezy, to chyba nie masz wyjscia tak jak juz bylo tu napisane, na spokojnie, delikatnie, nie bedzie latwo, ale po jakims czasie powinna zrozumiec:)

Gość mrX
tak wiem, pewnie dlatego dosc szybko konczylem poprzednie "zwiazki". Tu nie wiem czy sa na to jakies szanse ale jako dobra znajoma powinna cos o mnie wiedziec. Jak sie nie sprobuje to sie nie bedzie wiedzialo a tak to mozna tylko gdybac co do niczego nie prowadzi.

powiedz i to szybko. i nie czekaj na \'odpowiedni moment\', bo bedziesz odkladal w niekonczonosc. powiedz, ze obawiales sie jej powiedziec - zwlaszcza w kontexcie ktorejs z waszych rozmow, ale nie zwlekaj z tym chlopie. zwlaszcza jesli ci na niej zalezy...

Gość pomysl o
no dokladnie:) sam juz cha sie przekonales, ze nie ma co zwlekac:)