Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zirytowany na maxa

Lekarze konowały ...

Polecane posty

to zabawne, ze pieniadze z budzetu sa przeznaczane np na budowe swiatyni opatrznosci Bozej (40 mld!!!!), a jakos brakuje na reforme sluzby zdrowia, podwyzki dla nauczycieli i lekarzy. Jakos nie prostestujecie przeciwko wydatkom naszego rzadu, a macie zal do lekarzy, ze chca zarabiac wiecej niz 1200/mc ??

Gość bulla
1500 zl - to WYMARZONA stawka dla wiekszosci Polakow, nie mowiac juz o emerytach. ja tez bym chciala zarabiac wiecej. i co? mam isc strajkowac? moja Babcia tez by chciala wieksza emeryture. a te 4 Panie co siedza w kancelarii premiera - po prostu MASAKRA! kto im kazal? nikt! to co teraz wymagaja lazienek, telefonow, jedzenia. jak ktos im wjedzie na chama do domu to tez mu podadza obiadek, biale reczniki i cieple kapciuszki? NIE! nie popieram naszego rzadu ale w tym momencie - chwala im za zimna krew. tylko niech moje padatki zostawia w spokoju. JAK SIE NIE CHCE PRACOWAC TO TRZEBA STRAJKOWAC!!! obiboki

a jak babcie zaniemoze, to nie posylaj jej bron Boze do szpitala do tych lenowych konowalow, tylko sama ja lecz, podcieraj tylek i zmieniaj pampersy

Gość bulla
troche kultury. lekcje ostatnio mialam kilkanascie ladnych lat temu. poslalam kiedys babcie do szpitala. podali jej zle leki (co udowodniono przed sadem), babcia nie zyje. pol roku pozniej do innego szpitala poszedl dziadek. z wysokim cisnieniem dostal leki na podwyzszenie cisnienia. tym sposobem w rok stracilam dziadkow. i tak, w tym momencie sama wole leczyc i zmieniac pampersy

bulla, wspaniale, to moze otworz wlasna praktyke? rozumiem, ze lepiej sie znasz na lekach niz wszystkie te konowaly, ktore w szpitalach zabijaja ludzi? Bulla, pomysl, gdyby lekarze zariabiali godziwie i nie musieli zasuwac 20h/dobe, zeby utrzytmac rodziny, gdyby mieli czas na odpoczynek i sen wiecej niz 4h/dobe, moze zmniejszylaby sie liczba bledow lekarskich?

typowe, wyzyc sie, nabluzgac na lekarzy, wyzwac od najgorszych i od razu sie czlowiek lepiej czuje., A jak przychodzi do rozmowy, to leca bluzgi albo zapada milczenie.

Gość bulla
wybacz, ale ja tez bardzo czesto pracuje po godzinach, mniej wiecej raz w tygodniu zrywaja mnie z lozka o 1-2 w nocy i musze pedzic do pracy bo cos sie dzieje. i naprawde nie placze i nie strajkuje z tego powodu. a jak bym popelnila blad albo niedopatrzenie - proste: wylatuje. dlatego nie uwazam, ze jakakolwiek grupa zawodowa powinna byc uprzywilejowana. kazdy doskonale wie na co sie pisze i za jaka stawke. poza tym oni strajkuja bo sa wynagradzani przez panstwo. widzialas kiedys strajk w prywatnych firmach? nie, bo od razu by ich wywalili. i jakos nie zauwazylam w swoich wypowiedziach ani jednego przeklenstwa.

a twoj blad ze zmeczenia kosztuje kogos zycie? sama przytoczylas przyklad swojej babci i sadu. Jesli lekarze nie beda zarabiac godniej, nadal beda pracowac ponad sily i z przemeczenia (a nie ze zlosliwosci, jak uwazasz) robic bledy, niestety.

Gość bulla
moj blad nie kosztuje nikogo zycia ale za to kosztuje (w sensie finansowym) bardzo duzo. nigdzie nie napisalam, ze lekarze popelniaja bledy ze zlosliwosci. robia to z niewiedzy bo chyba kazdy glupi wie, ze czlowiekowi z wielkim cisnieniem nie daje sie leku na podwyzszenie tego cisnienia. musze takze zaznaczyc, ze obaj lekarze, ktorzy doprowadzili moich dziadkow do smierci byli na dyzurach zaledwie kilka godzin, wiec gdzie tu przemeczenie? poza tym podejmujac dodatkowa prace robia to na wlasna odpowiedzialnosc, a nei na odpwoiedzialnosc moja, Twoja czy panstwa. powinni znac swoje sily i mozliwosci. inna sceka rodzajowa. wioze wujka do osrodka zdrowia bo mu cos w plecach przeskoczylo, ledwo co doprowadzilam go z samochodu pod drzwi lekarza. na poczatku lekarz nie chcial go przyjac bo ZA POL GODZINY konczy dyzur i nie ma zaiaru juz nikogo przyjmowac tylko sie ogarnac i wyjsc. gdy w koncu przyjmuje wujka nawet nei kazal mu sie rozebrac tylko 2 -3 razy popukal w plecy i uznal, ze to korzonki. po wizycie u prywatnego lekarza i przeswietleniach okazalo sie, ze wypadl dysk.

Gość bulla
poza tym: czy znasz biednego lekarza? bo ja nie, przeciwnie

Gość zbój
Witam Odpowiem Mam sociologię i teleinformatykę.Pracuję po piwnicach i razem z lludżmi walę młotkiem i pracuję na kolanach.Zatrudniam 7 osób więc mam troszku wicej niż srednia.Jak ktoś choruje to robię mu prywatne badania.A dlaczgo?Mówię o 7 ludziach od których walę sakramenckie pieniędze.I wiesz?Prawie nikt nie korzysta z PSZ.A o moje nogi się nie martw.Stać mnie jest na lekarza.Tylko zastanawiam się cz stać jest mnie na konowalstwo. PZDR Andrzej Grzegorczyk

Gość gość
Nie ma lekow na podwyzszenie cisnienia.

Gość gość
Wasza wiedza powala. Nie ma takiej diagnozy jak korzonki ani wypadniety dysk.

Gość gość
Szereg niepotrzebnych platnych badan przed szczepieniem na wzw to konieczne , jesli ktos piwaznie traktuje zdrowie, badanie na przeciwciala HBS , antygen HCV. Lekarz nie ma grosza ani pozytku finansowego ze zlecania platnych badan. Ma jedynie spokojne sumienie, a pacjent jest bezpieczny